Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se točí kolem slavnosti v městečku Glory City, jejíž součástí tradičně musí být střelecký souboj. Osud proti sobě staví Clinta Brennera (Lex Barker) a Reese (Pierre Brice). Oba soupeři se však spřátelí a navíc je spojuje společný nepřítel, bandita Villain se svými kumpány. Jejich závěrečný duel tak vyústí v nečekanou koncovku... (Mariin)

(viac)

Recenzie (35)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Uvidíme sa ešte niekedy?“ – „Určite.“ Ako sa prejavuje skutočné priateľstvo? Keď po 5. spoločných filmoch s kolegom a zároveň kamarátom dobrovoľne hráte ešte v šiestom. Peklo Manitoby nemá peckový scenár, réžia je unavená, akcie je málo. Ale viete čo? Vôbec to nevadí, pretože na filme je krásne vidieť, akí boli Lex Barker a Pierre Brice veľkí kamoši a v ich spoločných scénach to medzi nimi parádne iskrí; stačí, aby sa na seba pozreli a už vidíte, akí to boli aj v reálnom živote, nielen pred kamerami, priatelia a ako si ľudsky sadli, našli sa. Musím priznať, že sa mi veľmi príjemne pozeralo na ich úsmevy, žmurkania atď. Obaja herci tú majú aj pár oddelených scén, v ktorých sú povedzme štandardní (u Bricea je osviežujúce nevidieť ho v úlohe diplomatického Indiána), ale akonáhle sa objavia bok po boku, doslova ožijú a vidno, ako si jeden druhého vážia a cítia sa v jeho spoločnosti úžasne uvoľnene. Fakt to nie je príliš vydarený film, ale práve vďaka chémii oboch hercov by som sa nečudoval, ak by Peklo Manitoby bolo pre niektorých divákov ich najobľúbenejším filmom, ktoré vznikli zo spolupráce Barker/Brice. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Tu sa ukázalo, že Brice bol omnoho lepší herec ako Barker. Kým Lex štandardne strieda dva výrazy (zaťaté zuby pri vážnych situáciách a úsmev č. 3 pri čomkoľvek inom), Pierre je plnokrvný. Bohužiaľ, film je zábavný iba tým, že Winnetou tu chľastá whisky, mastí karty, žmurká na ženské a nocí kolt prekliate nízko. Inak je to hrozný blábol, ktorý sa odohráva v jednom mestečku (presnejšie v jednom saloone), zrejme ho celý natočili za týždeň a scenár rozhodne písali počas natáčania. Dej je taký riedky, že 70% filmu je iba žvatlanie o ničom, aby sa to natiahlo na celovečernú stopáž. Vďaka aspoň za dve/tri prestrelky a dokonalú buddy chémiu, tí dvaja museli byť fakt kamaráti, alebo to aspoň vedeli predstierať. "Stretneme sa ešte?" "Určite!" ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Limonáda pro fanoušky, která ale v žádném případě neurazí a Brice s Barkerem si ji viditelně užili. U závěrečného "souboje" jsem tedy chvilku doufal, že  to nedopadne dobře a mé hodnocení by tak šlo o dost výš. Ale jako takový filmový tribut není Peklo Manitoby zase k zahození. Celé to pošťuchování s obvyklou bandou grázlů nemá příliš šťávy a hlavní záporák je pak zcela nevýrazný, stejně jako "kráska", kterou  kdyby hrála Karin Dor..., ale i tak pořád zbývá na pěknou trojku. ()

sadlokan 

všetky recenzie používateľa

Dva střelci se mají jen tak pro zábavu navzájem zastřelit při střelbě na oslavu založení města.Jelikož jsou kamarádi pouze od vidění,dojde k nečekanému překvápku,takže to ve finále odsere jejich společným úsilím několik nespokojených sportovních fanoušků.Oba kvapem opouštějí město,aby se opatřeni slušivými indiánskými pseudonymy,z toho jeden i slušivou paručkou,zasloužili o pořádek na celém Divokém západě,zejména pak v okolí Plitvických jezer. ()

arcticsky 

všetky recenzie používateľa

Ani jsem donedávna nevěděl o existenci tohoto filmu. Je jasné, že bez hlavních protagonistů by tento spaghetti (?) western měl o dva body méně. Ale pro fanoušky mayovek je to skoro lahůdka. Lex s Pierrem zde popíjejí whisky a zvláště "Vinnetou" je zde usměvavý a skoro se dá říci špičkující narozdíl od jeho zachmuřeně - patetického výrazu v mayovkách. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (1)

  • Jedná se v pořadí již o šestý film, kde si spolu zahráli hlavní role Lex Barker a Pierre Brice. (Armin82)

Reklama

Reklama