Reklama

Reklama

Mravenčí teror

  • USA Empire of the Ants
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Fryser v něm představuje bezskrupulózní podnikatelku, která se snaží skupince naivních duší prodat podíly v bezcenném stavebním projektu na Floridě. Ale Marilyn i její potenciální zákazníci se bohužel musí věnovat horším věcem, než je hodnota nemovitostí. Zjistí totiž, že v blízkosti bylo uloženo velké množství radioaktivního odpadu. Jeho důsledkem je přítomnost gigantických zmutovaných mravenců v nepřátelské náladě a s chutí na lidskou krev. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

MIluju sci-fi, horory, katastrofáky a atmosféru filmů 70. let. Mravenčí teror je mix všeho, ale copak má smysl točit něco, na co autoři absolutně nestačili technicky? Nevím, jak se jmenuje metoda, která byla pro přenesení zvětšených mravenců do krajiny použita (že jsou průhlední a vypají jak malovaní), ale jestli si dobře pamatuju, v o 22 let starším flimu Tarantula byla použita na mnohem vyšší technické úrovni. A ty útoky z blízka byly ještě horší - děsná figurína, se kterou jen třepali. Škoda, jinak by mě to asi námětem bavilo. Když už nic jiného, konečně vím, která herečka ztvárnila primadonu v reklamě na Snickers. 30% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mravenčí teror je ten typ filmu, ktorému dáte buď odpad, alebo plný počet. Ak sú však natoľko zábavné, že si tieto hodnotenia zaslúžia. Mravenčí teror má však jednu vadu na kráse (nie že celý nie je jedna vada) a tým je podľa mňa dramaturgia. Po jeho skončení som mal pocit, že film trval niečo cez dve hodiny a to skutočne nie je pocit, ktorý by som chcel mať po takomto béčku. Inak jednotlivé scénky sú nádherne wtf, svoju "funkciu" plnia a herečky stále vyvolávajú dojem, že sa to za chvíľu zvrhne v typické sedemdesiatkové péčko. Čo by bolo mimochodom oveľa rozumnejšie. Pri jeho sledovaní som si chcel zapamätať nejakú tú "hlášku" do komentára, ale bolo ich tam toľko, že vyberať jednu nemá zmysel. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Námet o pomste prírody, ktorej procesy sa vychýlili vplyvom pôsobenia človeka, je v hororoch zastúpený pomerne často. Od zmutovaných opíc cez obrovské hady, pavúky až po mravce. Tie sa tu napijú na pieskovej pláži z mláčky pripomínajúcej roztopené olovo na spájkovanie kovových súčiastok a začnú budovať Mravčie impérium. Zdrojom rastu ich moci je rádioaktívny odpad, pochádzajúci z jedného z desiatok sudov, končiacich obvykle na dne mora. Osud určil jednému zo sudov iné úložisko: breh ostrova. Mravce ho našli. Posilnené chutnou kovovou polievkou začali rásť. V tom istom čase sa pokúša partia šmejdov obabrať naivných výletníkov a ponúknuť im bezcenné pozemky na Floride. Netušia, že pre mnohých z nich bude zadarmo ponúknutý výlet od podvodníkov tým posledným v živote. Mravce po tom, čo podrastú sa totiž s ľuďmi neserú. Tých čo neprekľajú mamutími klepetami okamžite si podrobia na poslušných otrokov. Atď. Vôbec nie márny námet o neznesiteľnom poklonkovaní mocným, o podvádzaní tých, čo nemajú svoj život pevne v rukách a o nadvláde živočíchov, nezamýšľajúcich sa nad tým kto je aký: každý človek je nepriateľ, ktorého je potrebné zlikvidovať alebo si ho podrobiť! Z použitých efektov zaujala obrazovková mriežka a hmýriace sa chlpaté megamravce, či ich prechod po móle. Ten mal bližšie skôr k amatérskym napodobniteľom Karla Zemana, nepostrádal však isté čaro. 60% ()

Dan9K odpad!

všetky recenzie používateľa

Složité rozhodování, zda udělit odpad nebo pět hvězd, ukončil závěr, ve kterém zcela nepochopitelně chyběla šokující pointa zobrazující (po vítězství hlavních hrdinů) třeba nějaký další barel s radioaktivním odpadem nebo ještě většími mravenci. To prostě v takovýhle filmech chybět nemůže a já to chápu jako největší nedostatek jinak skvělého díla s ještě skvělejší hudbou z Čelistí. A ten boží půlhodinový úvod, ve kterém se můžete dokonale ztotožnit s charaktery! ()

Jello Biafra odpad!

všetky recenzie používateľa

Otrasné nízkorozpočtové béčko zo 70tych rokov. Triky pôsobia maximálne smiešne, každý predsa vidí že sú to len zblízka kamerou nasnímané mravčeky. Scény útokov mravcov sú neuveriteľne stupídne, toto je fakt amatérský počin jak hovado. To aj Ed Wood točil lepšie filmy. Nefalšovaná ukázka filmárskej fušeriny. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (4)

  • Scenárista, režisér i producent v jednej osobe, Bert I. Gordon, vytvoril ilúziu obrovských mravcov tak, že použil zväčšené zábery druhu Paraponera clavata z dažďových pralesov strednej Ameriky. (beso74)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na Floride v USA. (dyfur)

Reklama

Reklama