Reklama

Reklama

Mravenčí teror

  • USA Empire of the Ants
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Fryser v něm představuje bezskrupulózní podnikatelku, která se snaží skupince naivních duší prodat podíly v bezcenném stavebním projektu na Floridě. Ale Marilyn i její potenciální zákazníci se bohužel musí věnovat horším věcem, než je hodnota nemovitostí. Zjistí totiž, že v blízkosti bylo uloženo velké množství radioaktivního odpadu. Jeho důsledkem je přítomnost gigantických zmutovaných mravenců v nepřátelské náladě a s chutí na lidskou krev. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zlý, zlý, velice zlý animal horror. Neoriginálny príbeh o rádioaktivitou zmutovaných obrých mravcoch, čo agresívne napadajú ľudí. Podobne naivné snímky, ale predsa len na vyššej úrovni, sa točili v Spojených štátoch prevažne v 50.-tych a 60-tych rokoch minulého storočia. "Mravenčí teror" z roku 1977 je naozaj mimoriadne nepodarené dielo. Hlúposť scenára a totálne nelogické konanie postáv je až zarážajúce. Po trikovej stránke je to snáď ešte horšie. Pre nízkorozpočtový horrorový filmový subžáner mám však slabosť, jedine preto dávam tomuto nepodarku aspoň jednu hviezdičku. * ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle je opravdu hodně špatné, a to si myslím, že mám béčka rád. Ty triky jsou tak neskutečně naivní, že opravdu bylo možné je dělat na koleni. Dokonce ani upnuté kalhoty a svetříky to příliš nezachrání, stejně jako snaha udržet ženské hrdinky co nejvíce promočené. Tohle je opravdu strašný film. Ale najdou se prvky, pro které to není naprostý odpad. ()

Reklama

Dan9K odpad!

všetky recenzie používateľa

Složité rozhodování, zda udělit odpad nebo pět hvězd, ukončil závěr, ve kterém zcela nepochopitelně chyběla šokující pointa zobrazující (po vítězství hlavních hrdinů) třeba nějaký další barel s radioaktivním odpadem nebo ještě většími mravenci. To prostě v takovýhle filmech chybět nemůže a já to chápu jako největší nedostatek jinak skvělého díla s ještě skvělejší hudbou z Čelistí. A ten boží půlhodinový úvod, ve kterém se můžete dokonale ztotožnit s charaktery! ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že hned od začiatku sa film tvári lacno a do toho úbohé herecké prejavy ma začali trocha znepokojovať, že ako na tom potom môže byť stvárnenie obrích mravcov. Ako sa prvýkrát ukázali, tým pádom som zabudol na všetko predtým brakové, lebo toto bolo už úplne tragické. Tie triky aj na rok natočenia boli úbohé, mne to viac pripadala ako nejaká paródia a nie vážny film o zmutovaných mravcoch. Keď to pán režisér myslel ako vážne, tak ho ľutujem, ale zas keď zoberiem do úvahy aké filmy točil, nemal by som sa čudovať. ale aj tak ma to prekvapilo. Lebo napríklad taký minimálne o dvadsať rokov starší Them! disponoval oveľa vynaliezavejšími trikmi aj príbehom, ako bol tento chybný polotovar. Natural horrory mám celom v obľube a aj keď sa väčšinou jedná o kraviny, aj v tej špatnosti majú niekedy svoje čaro, ale tento film k nim určite nepatrí. Slabé 2*. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Námet o pomste prírody, ktorej procesy sa vychýlili vplyvom pôsobenia človeka, je v hororoch zastúpený pomerne často. Od zmutovaných opíc cez obrovské hady, pavúky až po mravce. Tie sa tu napijú na pieskovej pláži z mláčky pripomínajúcej roztopené olovo na spájkovanie kovových súčiastok a začnú budovať Mravčie impérium. Zdrojom rastu ich moci je rádioaktívny odpad, pochádzajúci z jedného z desiatok sudov, končiacich obvykle na dne mora. Osud určil jednému zo sudov iné úložisko: breh ostrova. Mravce ho našli. Posilnené chutnou kovovou polievkou začali rásť. V tom istom čase sa pokúša partia šmejdov obabrať naivných výletníkov a ponúknuť im bezcenné pozemky na Floride. Netušia, že pre mnohých z nich bude zadarmo ponúknutý výlet od podvodníkov tým posledným v živote. Mravce po tom, čo podrastú sa totiž s ľuďmi neserú. Tých čo neprekľajú mamutími klepetami okamžite si podrobia na poslušných otrokov. Atď. Vôbec nie márny námet o neznesiteľnom poklonkovaní mocným, o podvádzaní tých, čo nemajú svoj život pevne v rukách a o nadvláde živočíchov, nezamýšľajúcich sa nad tým kto je aký: každý človek je nepriateľ, ktorého je potrebné zlikvidovať alebo si ho podrobiť! Z použitých efektov zaujala obrazovková mriežka a hmýriace sa chlpaté megamravce, či ich prechod po móle. Ten mal bližšie skôr k amatérskym napodobniteľom Karla Zemana, nepostrádal však isté čaro. 60% ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na Floride v USA. (dyfur)
  • Herečke Joan Collins sa natáčanie s obrovskými mravčími rekvizitami príliš nepáčilo. Podľa jej tvrdenia tieto atrapy narážali do hercov a spôsobovali im škrabance. (beso74)

Reklama

Reklama