Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marilyn Manson si v novém americkém filmu francouzského režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe (Mr. Oizo) zahrál roli emo teenagera. Dupieux točí filmy stejně expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje hru gagů, naschválů a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, ale zároveň si „legraci z poldů" dělá dost nekorektním způsobem, ze kterého chvílemi až mrazí. (Artcam Films)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (124)

Kaluž 

všetky recenzie používateľa

Mám tady velmi vážného kandidáta na nejpodivnější film desetiletí. Absurdní metahumor obsažený v téhle svérázné komedii jde sice zcela mimo můj záběr a hrubozrnný amatérismus z toho trčí na sto honů (ale pozor, záměrně, takže umělecká licence), ovšem podprahová ladnost, s jakou je do toho šílenství namíchán šlapající soundtrack, stojí přinejmenším za poslech. Mr. Oizo to se zvukem umí jako málokdo, osobně na jeho živé vystoupení vzpomínám s příjemně rezonujícím pocitem ve sluchovodech, ale na videokameru by raději sahat neměl. Špetka abstrakce ve standardních videoklipech není nikdy na překážku, ale tolik expresivního materiálu napěchovaného do osmedáti minut je spíše na vraždu. Nejvíce zarážející otázkou nakonec zůstává, jak se tohle vůbec mohlo ocitnout v oficiální tuzemské kinodistribuci. ()

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa

Velka silenost, ktera je strasne vtipna absurdnim a podvratnym zpusobem. Dupieux si nastesti nenechal sve silenosti, jen do scenare, ale bizarnim zpusobem to i natocil a hlavne cely film tesne propojil se svou podivnou elektronickou hudbou. Takze, kdo hleda unikatni filmovy zazitek a kdo je otevren absurdnim a cynickym scenkam, tady muze jeden zazit. ()

Reklama

Othello 

všetky recenzie používateľa

Vyndanost Wrong Cops nejvýstižněji charakterizuje jedna z postav - jednooký černošský policista, který nad páskou přes oko má vybouleninu velikosti oční bulvy a obtěžuje celé své okolí parádní elektronickou šlehou, co dva měsíce skládal, nehledě na to, že mu všichni vysvětlujou, jakej je to shit. Pokud tenhle popis nezaujal, tak proboha tyvole tohle ani nezkoušejte. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Veľmi bizarný film. Ale v tom slova zmysle. Ide o zábavnú formu podania Policajnej Akadémie pod režisérskou taktovkou Mr. Oiza. Dupieux napísal haluzný scenár a pomocou príbehu na troch frontoch a troch policajtoch nám ho servíruje. Do toho všetkého sa mu podarilo zamontovať dokonca aj Marylina Mansona. A čo bolo ešte prekvapujúcejšie - bol asi najnormálnejšou postavou. Keby som nepoznal jeho hudbu, názory a klipy tak si ho zmýlim s úplne obyčajným chalanom. A práve na jeho scénach som sa najviac bavil. Hlavne ako sedí na policajnej stanici. Film je tak trošku robený od boku. Dej plynie, ale človek až ku koncu nachádza pointu. Mierne mi to pripomínalo ako adaptáciu klipov Dupieuxa. Neviem, cítil som tam silný podtón toho čo vydával hudobne a teraz vo filme. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Wrong cops na prvý pohľad vyzerá, ako presne ten typ filmu, ktorý si nepustím ani omylom, ale Quentin Dupieux je zaujímavý človek a tak len kvôli nemu som tomuto filmu predsa len skúsil dať šancu a urobil som dobre. O nejakej plnohodnotnej zápletke sa tu úplne hovoriť nedá, cítiť z toho nízky rozpočet a ten humor je skutočne skôr taký jednoduchší a vulgárnejší, ale práve to netradičné režisérovo prevedenie z toho robí pomerne originálnu a nadštandardnú zábavu. Prakticky všetky postavy, možno až na jednu, dve výnimky sú úplne nesympatické a pôsobia až tak slizko úchylne, takže fandiť sa im dá len s určitou dávkou sebazaprenia, ale aj tak mi táto partička svojou rozmanitosťou sadla, vzťahy medzi nimi fungujú a bavil som sa na nich, pričom poteší aj pár známych tvárí, či už Ray Wise alebo Eric Robets, ktorí ale majú len minimum priestoru, no hlavne Marilyn Manson, ktorého som tu takmer ani nespoznal. A rozhodne veľkým plusom je samotná hudba a spôsob, akou slúži filmu, keďže tu sa nejedná len o jednotlivé skladby z priebehu filmu, ktoré sú ale inak tiež slušné a filmu to dodáva netradičný štýl, ale aj plnia úlohu v deji, postavy ich sami hodnotia, alebo dokonca aj rovno tvoria. Humor sám o sebe by nebol práve najvtipnejší, ale práve pri tomto prevedení mi aj tento jednoduchší štýl sadol a miestami som sa bavil výborne. A po stránke réžie a technickej stránky som mimoriadne spokojný, síce rozpočet určite nebol najväčší a aj tie lokácie a vizuál sú skôr také lacnejšie, ale vynahradzuje to všetko ostatné, či už netradičné uhly kamery, celková bizardnosť a neopakovateľná atmosféra. Takže Quentin Dupieux ma ani v najmenšom nesklamal, aj z takejto témy urobil nezabudnuteľnú záležitosť a som zvedavý na jeho ďalšiu tvorbu. 75% ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru na filmovém festivalu Sundance 20. ledna 2013. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (viac)

Reklama

Reklama