Reklama

Reklama

Romantický príbeh z kráľovského dvora Ľudovíta XIV. Emancipovanú záhradníčku Sabine de Barra zavolajú do Versailles, aby pre panovníka s prívlastkom Kráľ Slnko vytvorila záhrady hodné jeho povesti. Musia hýriť nádherou, akú ešte nikto inde nevidel. Sabine však čaká ťažká úloha. Prostredie, kam vošla, je síce plné úsmevov, krásnych krinolín a napudrovaných parochní, no za tým všetkých sa skrývajú tajné vášne a nejedna špinavosť. Ak chce obstáť, musí byť výnimočná a mať nielen ostré lakte, ale aj odvážne srdce. V roku 1682 talentovanú záhradníčku Sabine De Barra pozvú na dvor francúzskeho kráľa Ľudovíta XIV., aby v jeho novom paláci vo Versailles vytvorila hlavnú záhradu nevídanej krásy. Vášnivá a emocionálna záhradníčka vnesie do Versailles nebývalý rozruch a svojou primnosťou rozpúta vlnu, ktorá zasiahne a zmetie každého. Aj toho, kto ju stvoril... Všetkých šokuje znepokojivý prvok chaosu a náhodnosti v jej tvorivom procese, ktorý však prináša výnimočné výsledky a dokáže vdýchnuť život všetkému, čoho sa umelkyňa dotkne. Kráľovský dvor v časoch Ľudovíta XIV. bol nabitý vášňami, lascívnosťou a nebezpečenstvom. Za veľkolepou nádherou záhrad vo Versailles sa skrývajú intrigy, sex, neresti, nenávisť. Všade číhajú zošnurované korzety, napudrované parochne a bohaté krinolíny dvorných dám, ktoré svojimi vejármi dokážu zamaskovať nejednu špinavosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (183)

Vxxx 

všetky recenzie používateľa

Žádný skvost, žádná tragédie. Chvílemi se to vleče, občas jsou tam velmi komické dialogy... ale nic nového, nic nepředvídatelného.... a mezi námi ani ta zahrada nebyla žádný zázrak :D Herecky ovšem výborné. Až na Stanley Tucciho. Já ho zbožňuji, ale v tomhle filmu, se svým falešným přízvukem, neměl absolutně co dělat. Ale jako dobrý to bylo docela. Taková pohodička oddechová... Ale 90 minut by bývalo bylo víc než dost. 3* ()

AduskaV 

všetky recenzie používateľa

Od filmu jsem nic nečekala, ale jelikož šlo o Alana, tak jsem na projekci nemohla chybět. Nicméně mě snímek mile překvapil. Již na začátku bylo řečeno, že je to smyšlený příběh, takže od historického životopisu jste se jednoduše museli odpoutat. Až poté vám film mohl nabídnout jednoduše krásu, která byla vyvážena jak jinak než díky milostnému příběhu a vtipem samotné postavy Alana Rickmana. Pro mě to byl neopakovatelný zážitek stejně jako pro většinu osazenstva v sále. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Versailles je zaujímavý len z pohľadu dnešného človeka, lebo je to krásne upravený palác. Ale filmy o ňom, zo života v ňom a celkovo o Ľudovítovi XIV., ambicióznom liliputánovi, to je veľká nuda. Najmä ak ide o pomalú konverzačku so záhradníčkou. Pritom Versailles ponúka omnoho viac interesantných tém hodných sfilmovania, hoci by šlo viac o bulvárnu históriu (niečo sme videli v rovnomennom seriáli): že sa Ľudovítovi narodil čierna dcéra, že v celom zámku nebola jediná toaleta, a tak si uľavovali kade-tade a smrad, ktorý tam vznikol určite nepripomína tú vznešenosť dnešnej Zrkadlovej siene. Že dámy mali v rámci bontónu povolené uľaviť si počas tanca. A ďalšie mega pikošky. Jediné, na čo sa tu dalo pozerať bola Kate Winslet. Tej to tu mimoriadne svedčalo. ()

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Historické drámy z prostredia dvora sa mi vždy páčili pokiaľ mali nejaký zaujímavý príbeh a nejakú tú romantickú zápletku. Tu nič z toho nechýba, napriek tomu ma film nechal dosť chladnou. Všetko to bolo až príliš naaranžované a okato zidealizované, až príliš pekné a dokonalé. Kosými sa mi nepáčili a od exteriérov som čakala oveľa viac ako sa mi dostalo. Kate Winslet ma prekvapivo až tak nezaujala, hlavne tá vsuvka o tom ako prišla o rodinu mi prišla trochu navyše, hoci mala byť akýmsi psychologickým prierezom jej postavy, no ja by som sa v tomto prípade bez toho zaobišla. Stačilo by to spomenúť v dialógu. Takže V kráľových záhradách ma ako film vôbec nenudil, ale ani nijak zvlášť nezaujal. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Jako žánr komedie bych být distributorem nepoužila. Já jsem se tady ničemu nezasmála. No, samozřejmě to byl jen můj pocit. Škoda, že hlavní herecký trojúhelník pořád působil, že je unavený životem. Postava Winsletky na to možná měla právo, ale zbytek? Vždyť tam působily jako za trest. Chtěla jsem se něco dozvědět o tom, jak se zakládaly zahrady ve Versailles, ale moc jsem toho nedostala. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Hoci André Le Notre bol skutočnou osobou, postava Sabine je fiktívna. V tej dobe bolo nemožné, aby žena vykonávala danú profesiu. Alan Rickman sa vyjadril, že miluje myšlienku "vloženia úplne fiktívnej postavy do známeho kúska histórie". (Laslo)
  • Herec a režisér Alan Rickman představil film Králova zahradnice osobně 19. března 2015 v Praze - na Febiofestu 2015, kde zároveň převzal cenu Kristián za přínos světové kinematografii. (TotalFilm.cz)
  • Dcéra Kate Winslet – Mia – si vo filme zahrala malú úlohu v scéne z Louvru. Mia sedí na stoličke sama v miestnosti, do ktorej vstúpi Sabine (Kate Winslet) pred davom ľudí. (Laslo)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama