Reklama

Reklama

Sexy beštia

  • Česko Sexy bestie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (129)

bakeero 

všetky recenzie používateľa

Doufal jsem v zábavnou anglickou gangsterku. Namísto toho jsem v první polovině dostal psychopatizujícího Bena Kingsleyho, který se coby Don s přehledem zařadil mezi mé nejneoblíbenější filmové postavy. Pokud ho uvidíte, jak raplovsky se tu dožaduje jisté službičky, dáte mi jistě za pravdu. Druhá polovina má dobrý nápad s vyloupením banky, ale je vlastně příliš krátká na to, aby zachránila to, co Ben Kingsley v první polovině zazdil :-)) ()

BitlDjus 

všetky recenzie používateľa

Tak teda to bylo něco. Výtečná gangsterka s naprosto parádním Benem Kingsley a Rayem Winstonem. Kingsley hází hlášky jaký svět neviděl, a snaží se donutil bývalého gangstera přijmout nabídku výdělečné loupeže. Gal odmítá ale Don Logan se jen tak nevzdá. Ben Kingsley ve filmu opravdu exceluje. Jedna věc mě ale zaráží, kdo je vlastně ta Sexy Bestie?... "Myslíte že jsem úplnej debil?! Nějaká blbá píča?! Nebo snad vemeno z kachny?! " ()

Reklama

GOREGASM 

všetky recenzie používateľa

Atmosféricky hutná a výživná podívaná, kterou netáhnou pouze tři těžké herecké kalibry, ale také vynikající Glazerova režie, která nezapře klipové kořeny, ovšem v tom nejužitečnějším slova smyslu. Mnohé nadchne uberhovado, Don Logan, s tváří až nepříjemně nepříjemného Bena "Fucking" Kingsleyho a sám toto nepopírám, protože z toho chlapa, bysme asi byli všichni tzv. navlhko, nicméně jeho bratři v hereckém triku, Ray Winstone a Ian McShane hrají stejnou ligu, a i proto budete sledovat většinu děje s dechem stejně zatajeným jako je stažený žaludek Winstoneovy postavy. Příběh by se dal na první pohled označit jako klišé, což si nemyslím, protože přes svou přímočarost nabídne synopsi neokoukanou a sem tam přihodí i nečekaný šutr do bazénu. Psychedelické vize taky nepůsobí samoúčelně, naopak podtrhují intenzitu vypravěčské formy, kterou Jonathan Glazer v precizně vyladěném rytmu variuje. A pokud se mnou náhodou nesouhlasíte, vězte, že mě Don Logan svým neústupným přístupem inspiroval ;-). 100% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Obsahuje spoilery. Quentin Tarantino. Guy Ritchie. Michael Mann. Brian De Palma. Martin Scorsese. Alejandro González Iñárritu. Prakticky jediným zaujímavým aditívom bezosporu talentovaného videoklipára Jonathana Glazera do žánru gangsterských filmov, ktorého moderný ráz pomáhali, medzi množstvom iných, formovať vyššie spomínaní režiséri, nie je dynamicky našliapnuté rozhodenie rolí medzi charizmatickými hercami, ale paradox hada zahryznutého do vlastného chvosta, v ktorom sa postavy zločincov bývalých, súčasných a budúcich (za ktorých možno rátať manželky - DeeDee a Jackie) stretávajú v jedinom osudovom okamihu, započínajúceho beh udalostí, ktoré predznamenáva figurálna deus ex machina - dopad balvanu doprostred Garyho bazéna s vykachličkovaným dnom. Horkosladký humor servírovaný s gráciou doprostred konverzačnej zrážky pokojne dožívajúceho ex-mafiána Garyho s psychopatom Donom (ktorého som túžil vlastnoručne uškrtiť) len dotvára pikantnú príchuť podmanivo štylizovaného britského podsvetia (trikrát bravó za použitie a výber hudby), pretkaného svojráznou romantikou a vyostrenou lascívnosťou, ktorá k vidine výnosného zločinu a pôvabných žien neodmysliteľne patrí. Nech sa o to postavy akokoľvek pokúšajú, dlhým rukám organizácie nedokážu ujsť a odtnutím jednej hlavy len spečatia svoj neželaný návrat k remeslu. Do poslednej minúty udržiava Glazer postavy v napätí, no nekonečným kolobehom vytvára zvláštnu nehybnú atmosféru. Ako keď stojíme uprostred cirkusového kolotoča alebo tornáda, na mieste, z ktorého vidíme okolitý pohyb, no vnútorný priestor okolo nás zostáva konštantne nemenný. 80% P.S.: Názov je zaujímavá slovná hračka, ktorú možno v rozličných obmenách uplatniť na viaceré postavy a tým prepínať interpretačné módy. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Takýchto cool britských gangteriek sme si za posledných 20 rokov užili dosýtosti. K tomuto staršiemu kúsku som sa dostal až dnes a možno je to aj dobre, známi herci tu totiž vyzerajú skutočne v relatívne mladíckej forme a na film sa už pozeráme ako na takú malú klasiku. Z dejového hľadiska to však nie je nič extra, oživením je fakt, že väčšinu filmu sledujeme prehováranie na lúpež, tá potom zaberie pár minút a finále toho už nemá veľa čo ponúknuť. Ale ako oddychovka dokonalé, človek chce ísť hneď sa slniť na lehátko vedľa Winstonea, teda skôr vedľa jeho ženy. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (5)

  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)
  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)
  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama