Reklama

Reklama

Keď zmizla, jej rodičom sa zrútil celý svet... Keď sa po neuveriteľných ôsmich rokoch znovu zjavila, celý svet zatajil dych a šokovane sa dozvedal nové a nové desivé podrobnosti z jej dych vyrážajúceho príbehu! Reč je o Nataschi Kampuschovej (Antonia Campbell-Hughes), ktorú v roku 1998 ako desaťročné dievčatko cestou do školy uniesol spravodajský technik Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt). Osem a pol roka ju väznil v podzemnom úkryte pod garážou svojho domu! V roku 2006 sa jej podarilo svojmu trýzniteľovi ujsť, ten si vzápätí zo zúfalstva z jej straty či zo strachu pred spravodlivým trestom, ktorému by sa iste nevyhol, siahol na život. Neuveriteľným útekom sa však jej cesta za slobodou iba začala... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (173)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nemci točia filmy ako o závod a som vďačný i za ten zlomok , čo sa k nám dostane. Atraktívny príbeh o únose podľa skutočnej udalosti dokáže zaujať. S naozaj kvalitnou a známou hereckou dvojicou by sa film určite presadil i celosvetovo, ale ani títo nemeckí herci nie sú žiadny amatéri. Únosca mal skrýšu pripravenú naozaj dokonale a ani jeho vlastná matka netušila, čo v dome majú. Spočiatku chytrý a opatrný maniak po rokoch akoby zmäkol a naivne si myslel, že dievča po rokoch stratí motiváciu k úteku. Obdivoval som jeho odvahu či naivnú debilitu, keď sa s unesenou dievčinou vybral do obchodu, či na lyžovačku... Na každého však raz dôjde. Nemci natočili uveriteľný film podľa skutočnej udalosti a to je už čo povedať v dobe, keď nálepka "podľa skutočnej udalosti" dáva jedine záruku, že bude nasledovať absolútne debilný film. Som rád, že toto nebol ten prípad. 80%. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Od začátku mi na filmu děsně vadilo, že ač je natočený Němci (mmch. Rakušani jsou jak známo jen nedokvašení Němci), hrají v něm anglofonní herci a mluví se v něm anglicky. Probůh proč?? Je to od jeho tvůrců hnusná prasárna kterou nechápu, jako kdyby třeba Češi natočili film z českého prostředí s cizími herci v angličtině. Pokud byla 'Natascha' určena pro zámoří, tak snaha zavděčit se anglinou myslím vyšla naprázdno, příběh je zpracovaný poměrně střízlivě a faktograficky, což průměrné Amíky těžko zaujme. A to je zase na druhou stranu jeho plus, tahle hollywoodismů prostá faktografická střízlivost. Ale narovinu - příliš mě to nebavilo, víc si užívám třeba úchylárny o různých sériových vrazích než o zakomplexovaných slabošských mamáncích tyranizujících malé holky. Škoda, že se ten bastard Přiklopil nedostal do lapáku, dostal by tam od muklů jistě pořádný záhul. ()

Reklama

sator 

všetky recenzie používateľa

Příběh je to strašidelný, dívka neuvěřitelně silná..nejspíš i zapracovalo to čemu se říká "Stockholmský syndrom"... A pro rodiče též peklo na zemi... Antonii Campbell-Hughes která hrála https://www.csfd.cz/tvurce/262679-natascha-kampusch/ bylo v době natáčení  30 let a přitom hrála 14 letou Natašu.Snad z obav režiséra, že by tak mladá dívka roli nezvládla. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Na toto si veru ešte každý dobre pamätá. Bolo len otázkou času kedy sa po niekoľkých knihách napokon dočkáme aj nejakého filmového spracovania. Tak tu to máme. Príbeh napísal sám život, a tak už bolo treba len tých 3096 dní natlačiť do 109 minút - teda vybrať to najpodstatnejšie. Na mňa však celý film pôsobil dosť priemerne a neviem ako u iných, no u mňa vôbec nevyvolal tie emócie ako by som práve od takéhoto príbehu čakal. Celé mi to prišlo akési ťažkopádne a vôbec sa to nenieslo v takej atmosfére, aké by bolo potrebné. Na druhú stranu sa mi páčilo, že únosca Wolfgang nebol počas celého deju vykreslený len ako vyšinutý a zvrátený fanatik, ale mal aj svetlé momenty, počas ktorých si chcel získať Nataschinu priazeň. No ako celok tento film na mňa pôsobil viacmenej priemerne. ()

Circumscriptor 

všetky recenzie používateľa

Pravdepodobne jediný nemecký film, ktorý sa nesnaží zo všetkých síl napodobniť snímky anglicky hovoriacich krajín, ale ide si vlastnou cestou. Neskutočne silná atmosféra, ktorá vás vtiahne do prostredia filmu a to hlavne umocňuje fantastická kamera. Po zhliadnutí som mal naozaj zmiešané pocity a to len potvrdzuje fakt, aký je tento film silný a s akou silou pôsobí na psychiku diváka. Pre mňa je veľkou zaujímavosťou, že do filmu zasahovala aj skutočná Natascha Kapusch, u ktorej by som to vzhľadom k nábehu na posttraumatickú stresovú poruchu nepredpokladal. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (10)

  • V roce 2008 Natascha budovu koupila. „Je to groteskní. V domě, kde jsem nikdy nechtěla žít, musím nyní platit elektřinu, vodu a daň," řekla tehdy novinářům. (nicolcat)
  • Film je biografickým příběhem Natascha Kampusch, která byla jako malá unesená a osm let vězněna. Samotná Natascha se na filmu podílela a film je podle její autobiografie. (Patw)

Reklama

Reklama