Reklama

Reklama

Divergencia

  • Česko Divergence (viac)
Trailer 3

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (15)

Trailer 3

Recenzie (1 127)

whack 

všetky recenzie používateľa

Osprostili nás, rozdelili podľa kást, vytvorili z nás otrokov, čo otázky nebudú klásť – tento film je paralela na súčasnú spoločnosť. Zmanipulovaní sa sami od seba nepreberú, treba čo najviac divergentov, ktorí vymažú ten program a oslobodia ich. Zasadiť smrteľnú ranu systému, ktorý naprogramoval ľudí na nemysliace automaty. Túto pointu vidím v tomto filme. Páči sa mi. Nie je sci-fi. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

No nakoniec to nebolo až také zlé, ako som predpokladal, nebyť poslednej tretiny filmu, ktorá je už tradičnou slabinou týchto adaptácií, akčné scény a pobehovanie s hračkárskymi pištoľkami. Neil Burger je skrátka zručný režisér a dokáže vydolovať napínavú situáciu i pri kvapkaní krvi do misky a celkovo sa na Divergenta a jeho krásne širokouhlé zábery veľmi dobre pozerá. Shainley Woodley bola tiež dobrou voľbou, oku lahodiaca a neopozeraná herečka. Asi prví krát mi nevadil i Jai Courtney. Stále však je Divergent dejove riadne hlúpučká záležitosť nad ktorou sa absolútne neopatí premýšľať, na druhej stane ani nie je nad čím a nevybáča z rady priemerných hollywoodskych spracovaní. Dúfam, že The Maze Runner to trušku zmení. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý dostojí svojmu názvu. Na jednu stranu sa tvári ako klasický teenagerský konzum, na druhú stranu sa v ňom skrýva niečo viac, ako témy humanizmu, či zaraďovania sa do spoločnosti. Len škoda že svet Veronicy Roth nedáva vôbec zmysel a jej kastovný systém by nemal šancu ustáť dlhšie časové obdobie. Čo ma bohužiaľ vyrušovalo v expozícii viac než dostatočne. Odhliadnuc od toho, však Divergencia nie je zlá, či už vďaka sympatickým hercom, aktívnej hlavnej hrdinke a atmosfére dystopického Chicaga. Tú režisér Neil Burger navodzuje umne, nemá problém s tempom a vie predať aj akčnejšie scény. Minimalistická a jednoduchá zápletka síce v závere dopláca na skratkovitosť, ale navzdory tomu filmu nemožno uprieť, že v rámci danej cieľovky v zásade funguje. 70% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Po filmárskej stránke je Divergencia veľmi našlapaná a len zriedka prekročila komfortnú zónu oddychu-chtivého diváka. Za tie malé zdráhavé pokusy vymaniť sa z priemeru vďačíme najmä kamere, ktorá sa snaží rozpohybovať z uhladenej strnulosti a sem tam vyťahuje aj menej konvenčné postupy. V druhom rade treba upozorniť na herečku v titulnej úlohe, Shailene Woodley, ktorá patrí medzi najväčšie talenty mladého Hollywoodu. Bez nej by sme v Divergencii hľadali akúkoľvek hĺbku márne. Divergencia nám predstavuje svet, ktorý má byť veľmi pragmatický a efektívny, takže sa zákonite v istých ohľadoch musel vyhnúť výstrednostiam, no v konečnom dôsledku filmu nechýba rázovitosť a atmosféra, ktoré dotvárali fiktívne usporiadanie spoločnosti a presvedčili nás o vernosti tohto sveta. Predstavte si, že žijete v meste obkolesenom vysokým nepreniknuteľným múrom. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Celkem neškodná teen blbina moderní knižní vlny, která však dosti doplácí na to, že divák musí hodinu a půl čekat, než se v tomhle nehezky šedivém světě začne něco dít. A když už tvůrci konečně začnou posouvat příběh razantně kupředu, tak se zde toho během následné třetiny semele tolik, až má divák pocit, že všechny důležité zvraty a úmrtí zde viděl jakoby z rychlíku. Spousta scén tak nemá ten správný dopad a celé se to člověku vykouří z hlavy až příliš rychle. Potenciál do budoucna tu ale rozhodně. Jen ta Shailene Woodley v drsném režimu a bouchačkou v ruce je největší castingovej fail roku. ()

Galéria (167)

Zaujímavosti (39)

  • Jeremy Irvine bol prvou možnosťou do roly Tobiasa Eatona (Theo James), ale odmietol to, pretože nechcel byť považovaný za "teen idol". (Mery235)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (viac)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (viac)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (viac)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (viac)

Reklama

Reklama