Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodičia musia zanechať svojho malého syna Vaška na istý čas u starého otca, hájnika Straku, ktorý žije sám na Šumave a vnuka z Prahy vôbec nepozná, pretože sa so synom kedysi rozišiel v zlom a odvtedy sa s rodinou vôbec nestýkal. Ani teraz sa mu nepáči, že by sa mal o vnuka postarať. Spôsobuje mu iba starosti. Poľovníkovu rozladenosť však predsa len zmierňuje Vaškova bezprostrednosť a jeho záujem o prírodu, zvieratá, a tak ho berie na svoje obchôdzky a ukazuje mu les a krásy zimnej Šumavy. Jedného dňa sa pri stopovaní líšky nechá Strakov pes strhnúť a prenasleduje jazveca až do nory, kde mu jazvec zatarasí spiatočnú cestu, aby ho zahubil. Nebezpečné okamihy, ktoré Vašek so Strakom zažijú pri pokusoch o záchranu psa, nakoniec oboch predsa len definitívne zblížia. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (158)

Regig 

všetky recenzie používateľa

Já jsem vyučený v lesnické škole a pro mě je tento film pokaždé krásnou vzpomínkou na báječné časy v přírodě, plné zvěře, krásné krajiny a čerstvého vzduchu. Opět báječný herecký výkon, našeho nejlepšího děckého herce Tomáše Holýho. Tento kluk mě nikdy nezklamal ze svým hereckým výkonem a to ani v jednom z jeho filmů. ()

Wally 

všetky recenzie používateľa

Klasická komedie s asi nezářivějším naším hereckým dětským představitelem... Jako malý sem to žral, postupně mi však začal vadit všudypřítomný socialismus v podobě záběrů na dokonalou přírodu, řeky plné vyder, raků a nekonečné záběry na stáda srnek. Vždycky se na tento film rád kouknu, ale už to není ono.... ()

Reklama

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...tak a začala jedna skoro zbytočná trilogia....jediné plus je ,že tam hral Tomáš Holý,ale i tak to bolo pomerne nevtipné, pomalé,nudné,v rámci vymeny hercov hral slovák Gustáv Valach v českom filme-akoby nikto iný v Česku to zahrať nevedel ...všetci ostatní herci len asistovali hlavným postavám,ktoré tiež nemali čo ukázať.I ako decko som sa nudil..... ()

klima777 

všetky recenzie používateľa

Měl to být film o navazování vztahu mezi nerudným, leč dobrosrdečným hajným a městským raubířem. Vzešel z toho sestřih bukolických krajinek, hezkých zvířátek, milého Tomáše Holého a tajemně zamlklého Gustáva Valacha. Jinak se tam hrdě střílel parohatý král revíru, honila se liška, chaoticky vyhrabával pes uvízlý v jezevčí noře a jezdilo podezřele mnoho "hrududu". Všechno dobře dopadlo, zavládla radost a plesání veliké, jen mě z veškerého pobíhání, poskakování a tahání, šla hlava kolem. Jo a až si zase někdo bude stěžovat na špatný scénář, vzpomenu si na Vinklářova "moudra". Tož, nic ve zlém, ogaři. Ano, vím, že jde o počin určený hlavně dětem... ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Výborný snímek, v němž opět okouzluje diváky přirozený a roztomilý výkon Tomáše Holého. Tentokrát sice netrhá velrybám stoličky a neřeší, jak dostat tatínka do polepšovny, ale zamířil na Šumavu, kde se seznamuje se svým dědou, jenž skrze svůj nedořešený vztah k synovi nechce ve své hájovně ani vnuka. Hledání cesty k sobě navzájem je krásným motivem celého filmu, ale i zápletka ohledně psa Broka a Jezevčí skály je chytlavá. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (13)

  • Ke konci filmu Gustáv Valach (hajný Straka) zastřelí jelena. Filmový štáb dostal k tomu dokonce povolení od myslivců. Ovšem jakmile se to dozvěděl Tomáš Holý (Vašek), tak šel za režisérem Václavem Gajerem a řekl mu: „Jestli jelena odprásknete, tak vám s tím praštím.“ Jelen byl tedy střelen uspávací šipkou a po mnoho dalších let jelena místní lidé vídávali dále. (karlosss18)
  • Pre natáčanie triku so snehom bol umiestnený fukár a do neho sa sypala polystyrénová drť. Polystyrén potom lietal, ako keby padal sneh, a jeho zvyšky majiteľ chaty nachádzal ešte po rokoch. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Hajný (Jan Pohan) jezdí na Jawě 50/551 Jawetta vyráběné od roku 1958 do roku 1962. (sator)

Reklama

Reklama