Reklama

Reklama

Peter Devereaux (Pierce Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, ktorý si užíva pokojný život vo švajčiarskom Lausanne až do chvíle, než ho vyhľadá jeho niekdajší šéf. Ten ho presvedčí, aby sa vydal na ďalšiu misiu a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovú (Mediha Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyja Federova (Lazar Ristovski) a horúceho kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž v skutočnosti agentkou pracujúcou pre CIA. Tej sa podarí získať tajné informácie z Federovho trezoru, ktoré ho usvedčujú z vojnových zločinov v Čečensku. Netrvá to dlho a Federov si túto zradu všimne a chce ju dolapiť. Peter sa k nej však dostáva skôr ako ostatní, ale počas úteku je podľa rozkazu zastrelená ďalším agentom CIA a Peterovým bývalým žiakom Davidom Masonom (Luke Bracey). Tesne pred svojou smrťou stačí dať Peterovi usvedčujúce fotky a povedať mu jedno meno - Mira Filipova. O nej však nie sú žiadne informácie a jediný, kto s ňou bol v kontakte, bola Alice Fournierová (Olga Kurylenko). Peter sa tak rozhodne Alice vypátrať, aby zistil, prečo musela Natalia - v skutočnosti jeho utajená láska, zomrieť. A aby to dosiahol, je odhodlaný vysporiadať sa so všetkými, ktorí mu budú stáť v ceste. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Podľa pôvodného scenára sa mal dej filmu odohrávať a natáčať v nemeckom Berlíne, ale kvôli vysokým nákladom sa presunul do srbskej metropoly Belehrad. (MikaelSVK)
  • Podľa spisu, ktorý možno vidieť vo filme, sa Devereaux narodil 16. mája 1953, čo sa zhoduje s dátumom narodenia jeho predstaviteľa Pierca Brosnana. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v Srbsku a Čiernej Hore od 20. mája 2013. (m.a.t.o.)
  • Videohra, ktorú hrajú ľudia v kaviarni, je "Heroes of Newerth" od spoločnosti MOBA. (m.a.t.o.)
  • Peter Devereaux (Pierce Brosnan) jezdí ve Švýcarsku vozem Porsche 356B kabriolet. Vůz se vyráběl v letech 1949–1965. (sator)
  • Když se Peter Deveraux (Pierce Brosnan ) a Alice Fournier (Olga Kurylenko ) vloupají do bytu, Peter Deveraux otevře lednici, kde je možné si ve dvířkách všimnout českého piva Pilsner Urquell. (CrownThomas)
  • Devereaux (Pierce Brosnan) v domě svého nadřízeného ukořistí pistoli ČZ 75 Shadow, kterou pak používá po zbytek snímku. Při přestřelce v hotelu se mu však chvílemi místo ČZ 75 v rukou objeví Walther P99, tedy zbraň,  kterou používal jako James Bond. (JohnSmith)
  • Ve scéně v Moskvě, kdy Devereaux (Pierce Brosnan) likviduje agenty CIA z dodávky, používá po celou dobu pistoli zn. Sig Sauer, pouze v jeden okamžik, když střílí po řidiči dodávky, má v ruce pistoli zn. Glock. (JohnSmith)

Reklama

Reklama