Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenzie (131)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nechuťáreň a hnus najvyšší. V podstate tu nie je žiaden dej, je to celé o ženskej, ktorá sa postupne rozkladá a hnije zaživa. Sem-tam sa síce mihne nejaký chlapík, nejaký ten sex, ale to je asi tak všetko. Aj atmosféra je priemerná, ale aj napriek tomu, no neviem.... ten hnus všetko prebije. Najdesivejšie na tom je to, že to ani nie je moc prehnané. V skutočnosti naozaj existuje jedna baktéria, ktorá dokáže niečo podobné (nie tak explicitne ako vo filme a človek zomiera omnoho skôr). Snímok určite nie je typický popcornový film, nedokážem si predstaviť, žeby ho premietali v kine a ľudia pri tom jedli pukance. To by bola iná sranda :). V každom prípade, je málo filmov s takým hnusom a preto je moje hodnotenie mierne nadpriemerné. 70/100 ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Na tohle jdou říct jen dvě slova. Ty krávo. Na tento film jsem se strašlivě klepala nedočkavostí a nakonec převládala obrovská spokojenost. V podstatě to tady už naznačoval ricci, že byly modlitby vyslyšeny a žánroví fanoušci, ke kterým se řadím i já, dostali totální nálož veškerého hnusu, jímž zatím v takovém množství jen stěží někdo nacpal celý film. Amatérismus byl občas velice dobře znát, ale hodila jsem to s radostí za hlavu. Vůbec mě nezajímalo, že byla celá myšlenka snímku absolutně bez logiky a kašlu na zdejší otázku jistých uživatelů : Proč si nezašla k doktorovi? Kdyby ano, nic z toho bychom neviděli. Kdyby každý horor hrál na naprostou logiku a správné myšlenkové postupy, bylo by jich asi tak o polovinu méně. Mně tento nenápadný kanadský skvost nenudil ani chviličku, i když je to doslova slimáčí podívaná, já osobně mám ve filmu radši pomalejší tempo. Když ještě vezmu v potaz celkový námět, je ten nápad rozkladu strašně efektivní, (alespoň pro skalní publikum) jednoduchý a nesmírně poutavý. Jedna rozkladající se holka mi dokázala neuvěřitelně zpestřit večer. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zombice z naší ulice. Autorský zámer, predpokladám, bol, natočiť film, o ktorom sa bude rozprávať, ktorý väčšina nezvládne ani dopozerať do konca, a ktorý, za pár rokov, zaujme poctivé miesto medzi indie klasikami a topkou najzvrátenejších a najnechutnejších filmov všetkých čias. Prečo sa to nestalo? Pretože tak to už s pseudoartovými grckami býva, že po nich po pár rokoch neštekne ani pes. Jedna hviezda za záverečnú scénu, zvyšok je len nepôsobivé prstovanie zhnitého mäsa, hranie sa na Nacha Cerdu, vracanie, močenie, kadenie. A ejakulát. ()

zolo23 

všetky recenzie používateľa

Najväčší zážitok som mal vtedy, keď sa ma priateľka 10 minút pred koncom znechutená opýtala, citujem : " Myslíš, že to prežije?" CHA...padol som. "Myslím si že áno, že liečiť sa to určite dá"....Späť k filmu. Celé je to len o zvedavosti do akého štádia rozkladu dievčina príde. Všetko naokolo je len vata, ktorú film proste potrebuje. Áno, boli tu nepríjemné zábery z ktorých niektorým vstávali chlpy, ale so mnou to nič nerobilo, takže docela nuda. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Bizarné, nechutné, nevkusné a hádam aj nemorálne :D. Už aj tak nie veľmi pekná mladá slečna, žijúca sama vo svojom malom bytíku (no sem tam ju príde navštíviť ten či onen) začne doslova a dopísmena hniť za živa. Začne to malými modrinami kde tu po tele, neskôr sa pridá nejaký ten odpadnutý necht, pokračuje to prstami na rukách a ďalej už snáď pokračovať nemusím. Rozhodne treba tento nenápadný kanadský kúsok vidieť. Fanúšikom žánru určite odporúčam, aj keď priradiť Thanatomorphose k nejakému žánru si netrúfam. Asi som nechápavý ale hlbšia myšlienka príbehu mi uniká, neviem čo nám tým chcel režisér povedať. Jediné čo viem je, že sa budem tešíť na jeho ďalšie snímky a že mám neutíchajúcu chuť postaviť sa minimálne na desať minút pod sprchu. Toto je skutočne humus prvej triedy, bez preháňania. Účel to splnilo, ale rozhodne to už nikdy nechcem vidieť. 70 %! ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama