Reklama

Reklama

Mestečko záhad

(seriál)
  • Česko Městečko Záhad (viac)
Animovaný / Komédia / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvorcovia:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrajú:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenzie (117)

ManOfPhoenix 

všetky recenzie používateľa

Seriál má velice zajímavou a suprovou grafiku. Má to především skvělou zápletku, skvělé postavy (Dipper, Mabel, Stan, Soos, Wendy,...), hudbu, ale nejvíc mě na seriálu zaujali záhady. Já prostě miluju záhady, jinými slovy Mysteries.. Já je zbožňuju. A tenhle seriál je jich má tak tolik, že mě každá epizoda pobaví. V každé epizodě se objevuje nějaká ta záhada, ale asi nikdo netuší, v každé epizodě se objeví i záhada, která tam o sobě nedá ani vědět (= skrytá záhada/tajemství). Kdo by tušil, že zvláštní "oko", které se v podstatě objevuje v naprosto každé epizodě (musíte to prostě postřehnout, proto je to právě ta skrytá záhada) se nakonec stane vážně zajímavou postavou. Gravity Falls je plný velkých záhad a tajemství, která vás nechává napínat, a o to víc se těšíte na nové epizody. Seriál má i 4 krátké mini-série, které jsou více než zajímavé,... jsou prostě zábavné. Mě přijde tato show vážně úžasná: záhady, tajemství,... Gravity Falls. Každá epizoda prostě nějak zaujme, má to spoustu zábavných scén, u kterých se nudit nebudete. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Takže zahliadla som tu veľmi primitívny komentár typu: je to moc Disney. Predpokladám, že dotyčná osoba uvidela úvodnú scénu s nadpisom Gravity Falls, v hornom rohu televízora nápis Disney Channel, pozrel si prvých 10 minút, a potom nahnevaný vypol televízor, pretože nedávajú Mickeyho Klubík. Polovica videla jednu, dve, možno AŽ štyri časti (áno myslím presne teba) na Disney channel, aj to iba preto, že doma majú malých hnusných harantov, kvôli ktorým kanál beží. Pretože komentáre s jednou vetou mi vôbec neprídu, že dotyčný pozrel obidve série a všetky epizódy. V komentároch jasne vidieť, kto tomu čas venoval a kto nie. Gravity Falls je síce animák ale má príbeh, je to vtipné (samozrejme na to treba mať trošku iný vkus na humor, nie taký suchý a silený a lá Prima Cool) a má to i zaujímavú zápletku, ktorá nie je tak ľahko priehľadná. V dnešnej dobe málokto ocení animák a väčšina mu nedá šancu iba z princípu, že je to animák z Disney Channel. Tak potom aj vyzerá hodnotenie a komentáre dotyčných osôb. ()

Reklama

Petra321 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku mi tento seriál prišiel divný. Bolo to ako nejaký horor pre deti. Napriek tomu som ho však dopozerala do konca a koncom som bola nadmieru prekvapená. Medzi prvou časťou prvej série a poslednou časťou druhej série je obrovský rozdiel. Od začiatku až po koniec je príbeh nasiaknutý tajomstvami a šiframi, ktoré musí niekto rozlúštiť. Avšak seriál nerozpráva len príbehy o tom ako dvojčatá odhaľujú tajomstvá Gravity falls, ale takisto hovorí a súrodeneckej láske. "V núdzi spoznáš priateľa." Nad poslednými dielmi tohoto seriálu sa naozaj treba hlboko zamyslieť. ()

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

Najlepší animovaný seriál od Disneyho? Ja myslím že áno! Spektakulárna animácia a fakt nádherné pozadia podčiarkujú skvelý mysteriózny príbeh. Veľmi sympatická pätica hlavných postáv, ktorej sa nedá nefandiť v ich rozličných humorný ale aj serióznych dobrodružstvách. Hlavný záporák je fakt perfektný a fakt ide z neho hrôza. Páčilo sa mi fakt asi všetko možno na nejaké úplne malinké nepodstatné detaily, čo ani nestoja za reč, keďže ako celok je tento seriál geniálny, a po dopozeraní sa mi stalo to čo sa mi nestáva skoro nikdy... Mal som si to celé chuť hneď pozrieť od začiatku. ()

BlondJames 

všetky recenzie používateľa

Ale jako jooo, šlo to. Sice nijak nehledím na to,jakému publiku je to konkrétně mířené, ale mě tu prostě vadil ten náš český dabing..  Vadil mi tak moc, že jsem si neužila ani tu pohodu určenou pro ty, kteří si chtějí oddechnout a na chvíli vypnout. Pavlína Kostková Dytrtová umí ze všech postav které dabuje udělat opravdu lidi, které máte po 5ti minutách chuť zabít.... škoda no ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (34)

  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem „Headhunters“ lze okolo druhé minuty zahlédnout v otevřeném okně siluetu hlavního záporáka Billa Ciphera, který se však objeví až o mnoho epizod později. (Franta)
  • Značka televizoru Worell odkazuje na uměleckého režiséra seriálu Iana Worella. (Petsuchos)

Reklama

Reklama