Reklama

Reklama

Na hrane

  • Slovensko Život na hrane (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Štyridsaťročný Giulio žije svoj pokojný a zdanlivo ukážkový život s manželkou a dvoma deťmi. Má stabilnú prácu, dom v prenájme a auto na splátky, tak ako mnohí iní. Keď však manželka odhalí jeho neveru, všetko sa od základov zmení. Aké následky môže mať rozvod pre muža v jeho veku a ekonomickej situácii? A aká tenká je v skutočnosti hranica medzi blahobytom a biedou? (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

V prípade, že je to na hrane, odporúča sa jediné: Zatloukat, zatloukat, zatloukat. Odpadnú tak zbytočné starosti so zháňaním nájomného bytu, ktorý v celom meste ani nie je možné zohnať, alebo odpadne degustácia bezdomoveckej polievky. V tomto nereálnom a nudnom filme hrdina nič nedodrží a aj tak to vyzerá, že to dopadne dobre. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dalsia nudna srajda o obycajnych ludoch a ich kazdodennych problemoch. Jo, jo, kazdy clovek tu ma zmysel zivota, ale mna zaujima vseobecny prehlad /prezidenti, premieri, krali, sultan, cisari, Staroveky Sumer, Staroveky Egypt/ a ten obycajni ludia nikdy netvorili a nikdy ho tvorit nebudu. Plus este ma zaujima politika, ale ani o nej tu nebola ani zmienka : strucne zhrnute, dalsia nudna francuzska sucharina : 20 % ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Táto sociálna dráma ma veľmi neoslovila. Jednak preto, že hlavný predstaviteľ vo mne nevzbudil žiadne sympatie, pretože sa celý film chová ako debil, či už k rodine alebo tým, čo mu pomôžu, no hlavne mi to prišlo až príliš nereálne. Chlap s platom 1500 €, ešte s ďalšou prácou a 13. platom si nemôže dovoliť nejaký podnájom, spáva v aute a stravuje sa s bezdomovcami a nemá ani vindru. Ktovie čo spravil so všetkými tými peniazmi. Za 20 rokov si nič nenašetril, nemá žiadny majetok, ktorý by dokázal speňažiť (okrem auta)... a zrejme nemá ani žiadnu rodinu či známych, u ktorých by sa zložil. No vlastne exmanželka mu zrejme nevyplatila podiel za byt, takže je stále aj jeho, tak aký problém sa tam vrátiť a spávať trebárs aj na gauči. Aha, to by utrpela jeho hrdosť, radšej sa hodí pod električku, tým si ju zachová... Chcelo by to točiť o uveriteľnejších ľuďoch, ktorí sú na dne a majú vážne sociálne a existencionálne problémy, nie o strednej vrstve. Toto, aj napriek solídnemu hereckému výkonu, som nepapal. ()

tahir 

všetky recenzie používateľa

Mam rad smutne a depresivne filmy, ale nie na ukor logiky, napr.: opustim zenu kvoli milenke, s ktorou potom nechcem byt a radsej byvam na ulici. Viac uz prezradzat nebudem, aby som vam nepokazil zazitok, ako vela uzivatelov na CSFD komentarmi typu : zaver ma dostal, taky zaver som necakal, koniec nakoniec dobry a pod. :) ()

Stegman 

všetky recenzie používateľa

V. Mastandrea dostal za hlavní roli Donatellova Davida (mimochodem, ten samý rok vyhrál i Davida za vedlejší roli v Ať žije svoboda), na strhujícím zážitku mají ale podíl i další herci (resp. herečky), precizní režie a vlastně i všechny ostatní složky filmu. Přiznávám, naprosto mě to emočně sejmulo. Podle mě film není jen o balancování na hraně chudoby v dnešních "vyspělých" zemích, ale i o balancování na hraně mužské role v dnešním genderově "stále rovnoprávnějším" světě. - Bereme tak nějak za samozřejmé, že se ženy domáhají svých práv, lepšího postavení, atd. Už nám ale nedochází, že někomu zase ty možnosti a ty pozice ve společnosti ubydou. Mužům. Nikdo se nad tím nepozastaví; očekává se, že muži vše zvládnou levou zadní, s každým zaškobrtnutím že se snadno vyrovnají. Tohle je příklad, že tak jednoduché to není. Do budoucna má západní společnost důležitý úkol: všímat si té narůstající tíže na mužských bedrech a přestat vyžadovat jen nechybující alfa samce. Pokud tedy jednou nechceme být v šoku z toho, jak zástupy donedávna vzorných taťků končí na psychiatrii. ()

Galéria (42)

Súvisiace novinky

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

11.12.2013

Od 11. do 15. prosince 2013 v kině Lucerna proběhne Středoevropský festival italského filmu MittelCinemaFest. Do svého 11. ročníku v letošním roce vstupuje jednou významnou novinkou: mezi místa… (viac)

Reklama

Reklama