Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina pravicovo orientovaných policajtov začne prenasledovať drogových dílerov a iných zločincov, ktorí by sa mohli vyhnúť trestu pre nedostatok dôkazov. Policajný inšpektor Eugene Grindel chápe pocity, ktoré ich k tomu vedú, ale neschvaľuje ich. Kým však nie je dostatočne motivovaný, aby zasiahol a ukončil aktivitu skupiny, nerobí v podstate nič. Príde však okamih, keď sa zdá, že napadli aj svojich kolegov, a to z nejasných dôvodov. Grindel sa pustí do práce, aby odhalil vinníkov a vo vrcholiacom konflikte sa musí postaviť zoči-voči svojmu kolegovi Rogerovi Scattimu. Nakoniec zločincom pripraví pascu priamo na policajnom riaditeľstve a odhalí ich. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (76)

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdičky za dva momenty, kdy jsem se zasmála: * poslední slova umírajícího padoucha „smrt lachtanům!“ / * zloduši sedí v autě poblíž pouti. Jeden vystoupí, koupí kornoutek se zmrzlinou a přinese ji šéfovi bandy. Pak v autě (líz) začnou (slint) plánovat (mlask) další (líz) vraždy (křup). Ty woe... ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Podobne béčkové ako SLOVO POLICAJTA, ale omnoho viac brutálnej (a nápaditej) akcie je tu votkanej do schémy tradičnejšej kriminálky, aj Delon sa znovu vrátil do služby a do obleku. Napätie vyplýva z toho, že na rozdiel od neho divák vrahov pozná od začiatku... Totálna vojna v tomto filme, stierajúca hranice medzi mnohými policajtmi a zločinom, krvavý chaos a zmar ideálov, odrážajú kolísanie francúzskej spoločnosti medzi presvedčením, že nikomu sa nedá veriť a potrebou o niečo sa predsa len oprieť. Jedinou istotou by mal zostať Alain Delon na sklonku svojej kariéry, spečaťujúci sa ako rozhodný sympaťák, teraz už aj ochranca liberálnej demokracie proti pravicovým sviniarom - ktorí to pravdaže mysleli dobre, lenže kto sa s ohňom zahráva... Navrch má však ale napokon Alain, smutný hrdina, ktorý to nemyslel nijako, len si ako vždy robil svoju prácu... ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Francouzi rádi točí filmy o tom, že je něco shnilého v jejich policejním aparátu, tentokrát se jde s myšlenkou ultrapravicové organizace Zdravé jádro policie (chystající snad přímo státní převrat) až do krajnosti. Jeden z nejbrutálnějších filmů s A.Delonem mě vedl k zamyšlení, co nebezpečného asi na vnitru provádí olomoucký Ivan Hrozný- nemyslím, že právě tohle, řekl bych, že spíše něco v intencích právě proseknutého skandálu kolem poslanců Moravy, Tlustého, Tluchoře apod. ()

Grafito odpad!

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejhloupějších filmů, jaký jsem kdy viděl. Debilita scénáře překonává všechny meze, Delon pobíhá od ničeho k ničemu, hodně k smíchu je i jeho pobočník s dřevěnou rukou.. hodný a zlý poldové se za různě tragikomickejch okolností vraždí mezi sebou, pokud možno vždy zahaleni do francouzský vlajky. Zápletka zcela mimo realitu..  Možno sledovat pouze jako komedii.. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Scéna odumierajúcej ruky, visiacej z rozbehnutého detského kolotoča, zvierajúcej v predsmrtných kŕčoch pištoľ a bez vôle páliacej do náhodných návštevníkov lunaparku, pridala artové body vcelku štandardnej kriminálke 80. rokov. Neschopnosť justície vyvoláva potrebnu svojpomocných riešení spravodlivosti, mimo oficiálneho a nepružného systému. Ušľachtilá myšlienka sa však mení na krvavé jatky s nevinnými obeťami. Treba zasiahnuť a zobudiť rázneho Delona! P.S. Rebelantské policajné kriminálky z Talianska a Francúzska 70.-80. rokov mali dve schémy: 1. Korupcia a prepojenie s organizovaným zločinom je tak spletité, že spravodlivo vzbúrený hrdina nemá šancu (záverečná poprava) 2. Svojpomocná vzbura proti systému eskaluje brutálne násilie a preto sa hrdina snaží systém, akokoľvek nespravodlivý a zlý, udržať. Obe línie sú silne spoločensky kritické, obe však paradoxne podprahove hovoria o tom istom: Najlepšie je uchovať jestvujúci stav (status quo) a búriť sa nemá žiadnu cenu. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (5)

  • Film byl natočen za tři měsíce mezi červnem a srpnem roku 1988. (Terva)

Reklama

Reklama