Reklama

Reklama

Sotva sa niekdajší pretekársky šampión Brent Magna (Ethan Hawke) rozhodol odísť na zaslúžený odpočinok a začať s manželkou Leanne (Rebecca Budig) nový, pokojný život v bulharskej Sofii, všetko sa neočakávane zvrtne! Leanne totiž unesie neznámy muž, ktorý vzápätí zavolá Brentovi a oznámi mu, že ak chce svoju lísku ešte niekedy vidieť živú... Musí si sadnúť za volant opancierovaného a množstvom technických hračiek vybaveného Forda Mustang a bez odvrávania splniť všetko, čo mu únosca prikáže! Keď si k Brentovi nečakane prisadne mladá hackerka (Selena Gomez) a namieri naňho zbraň, zdá sa, že je všetko stratené... Alebo to nebodaj tiež patrí k plánu zvrhlého únoscu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (234)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Tradične sympatický Ethan Hawke vo video-béčku v štýle „Fast & Furious natočený found-footage formou v bulharskej Sofii“, ktoré sa omylom dostalo do širšej distribúcie a na plátna kín (teda našťastie u nás nie). Na rovinu Getaway je poriadna mizéria, ale natočil ju Courtney Solomon, ktorý sa vo svojej filmografii pýši kúskami ako odpadové Dungeons & Dragons a podpriemerný horor An American Haunting, takže prvotriedny kúsok nemohol očakávať snáď nikto a rovnako je k filmu potrebné aj pristupovať. Práve preto musím uznať, že tento jeho zatiaľ posledný automobilový počin je asi ten najznesiteľnejší. Áno, je to celé neskutočne naivné; má to maximálne nedôveryhodný príbeh s nadmierou logických chýb; jednoduchučký scenár, ktorý vkladá postavám do úst vety ako z pomocnej školy a rovnaké je aj ich chovanie; navyše topornú „herečku“ Selenu Gomez v jednej z hlavných úloh; žiadnu chémiu medzi jedinými dvomi postavami, ktoré prakticky nezlezú z pred kamier a v závere sa celý film ešte aj vykašle na objasňovanie akej takej pointy a skončí viac menej „do prázdna“. Ale na druhej strane musím uznať, že keď už nič iné, tak aspoň prekvapil slušnými akčnými scénami. Automobilové naháňačky totiž mužskú časť divákov určite potešia poctivými kaskadérskymi kúskami/haváriami, nakoľko je celý film natočený akýmsi „real-action“ štýlom, kde sú kamery umiestnené priamo na vozidlách a sprostredkovávajú takmer až „first-person-view“. Klasická „old-school“ akcia bez akýchkoľvek digitálnych efektov (aj keď ten výbuch továrne si mohli odpustiť), čo je rozhodne veľmi príjemná zmena oproti všetkým nereálnym blockbusterom. Napriek lacnému looku, rozklepaným kamerám a chaotickému strihu prekvapivo nestráca ani na prehľadnosti. Jazdí sa v podstate celý film, a aj keď je pravda, že s pribúdajúcimi minútami sa naháňačky stávajú čoraz viac monotónne, tak vďaka ani nie 80 minútovej stopáži (keď si navyše odpočívame úvodne a záverečné titulky, tak ani to nie) film skončí skôr než divák začne pociťovať neznesiteľnú nudu. Uznávam, že je to ultra-lacná blbosť, ale vďaka sympatickému Ethanovi v hlavnej úlohe, občas zaujímavej „reálnej“ automobilovej akcii a veľmi skromnej stopáži, pri ktorej film nestihne až tak výrazne nudiť si aspoň pár bodov k dobru naozaj zaslúži. Pokiaľ je človek v tej správnej nálade, nehľadá nič zmysluplné a chce sa len v rýchlosti odreagovať u nenáročného závodného filmu určeného pre chlapov, tak Getaway ho nemôže výrazne uraziť. Kto si to pustí s vyššími (resp. vôbec nejakými) očakávaniami, vzhľadom na predošlú tvorbu režiséra, ide sám proti sebe. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchoučké, bez nějakých složitostí. U béčkových Direct-to-DVD videí je zjevně výhodné nebo módní natáčet v Bulharsku, Rumunsku a podobně. Po ulicích, skladištích a opuštěných továrnách tam poslední dobou potkáte se poflakovat Van Damea nebo Lundgrena. A teď tohle. ~ Z nějakého důvodu žije v těchto končinách bývalý americký závodník. Manželku mu unese jeho "největší fanoušek" a vyžaduje od něj několik nesmyslných úkolů s poskytnutým obrněným a kamerami prolezlým autem. Do toho se naprdí o ještě něco nesmyslněji teeny hvězdička Gomez, která si tu střihne dcerušku bohatýho tatínka, náhodou také neskutečně nadanou hackerku, co hackuje propojením iPadu, uf. ~ Příběh sepsaný během letu do Sofie, rádoby autentické záběry "palubních" kamer dávají znát velikost rozpočtu a výsledkem je právě takové to Direct-to-DVD. Do kin to nikdo rozumný nedá, ale takhle se to uchytit může. Je to totiž podobně přitroublé jako takové ty über-cool děje z počítačových/konzolových her. Vzpomněl jsem si během koukání na takové ty thrillerové ( :D ) zápletky ze série Need for Speed, kam by tohle pasovalo dokonce určitě víc, než to, co nám dosud připravovaný NFS film dávkuje v ukázkách :) ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Ethan Hawke je jeden z mých nejneoblíbenějších herců, takže mi hezkou chvíli trvalo, než jsem jej začal ve filmu alespoň trochu brát. Getaway je taková akční jednohubka, kterou zhltnete, když v nabídce nenajdete nic lepšího, rychle ji strávíte a ještě rychleji vy***... vyloučíte, to bude vhodnější slovo. Neříkám, že jsem se vůbec nepobavil a že bych se nudil, avšak na více než dvě hvězdičky to není už proto, že podruhé bych si snímek nepustil. Jako výplň času cestou do Prahy autobusem to však nebylo nejstrašnější. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

I přes zjevnou zhovadilost zápletky muselo konstantně akční béčko, kde se vlastně nevyleze z auta, vypadat na papíře jako slibný materiál. Jen by po nadějném úvodu nesměla záhy nasednout otravná přechytralá teenagerka, ďábelská padouchova ústa usrkávající suché Martini by nesměla působit tak trapácky a především by jednotlivé honičky nesměly splynout do monotónní, nezáživné přehlídky poletujících policejních aut. Ale zase jich zničili hodně, to jo, závěrečná naháněná přece jen vystoupila z řady a i ta spolujezdkyně postupně přestala lézt na nervy. ()

zbyshek 

všetky recenzie používateľa

Jakmile jsem viděl pod názvem filmu jméno Selena Gomez, začal jsem se na tento film těšit. Trailer nevypadal špatně a tak jsem očekával pořádnou podívanou. Jenže toto bulharské Rychle a zběsile moc úspěchů nenadělá. Celý příběh je postavený na hlavu. Trhliny v příběhu a neobjasněné důvody jednání padoucha, které by stejně asi nikdo nepochopil tu z příběhu dělají lacinou frašku. Je to celé nelogické, postavy jednají a mluví nelogicky, rozhovory jak kdyby mluvili děti okolo 8-10 let. Bohužel Selena tu hraje vzhledově a chováním holku v pubertě a najednou ví vše o bankovnictví a jak hacknout každý server. Do nebe volající nesmysly. 2 hvězdy jen za Selenu. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (21)

  • Při jedné z posledních akčních scén na vlakovém nádraží přijde Mustang o svoje jedno zpětné zrcátko. Následuje dialog mezi hlavní dvojicí a zrcátko je na svém místě. Ke konci při scéně v hangáru však opět zrcátko Mustangu shází. (Ouwen)
  • Film byl uveden do kin pod názvem Speed Demon. (Cheeker)

Reklama

Reklama