Reklama

Reklama

Sotva sa niekdajší pretekársky šampión Brent Magna (Ethan Hawke) rozhodol odísť na zaslúžený odpočinok a začať s manželkou Leanne (Rebecca Budig) nový, pokojný život v bulharskej Sofii, všetko sa neočakávane zvrtne! Leanne totiž unesie neznámy muž, ktorý vzápätí zavolá Brentovi a oznámi mu, že ak chce svoju lísku ešte niekedy vidieť živú... Musí si sadnúť za volant opancierovaného a množstvom technických hračiek vybaveného Forda Mustang a bez odvrávania splniť všetko, čo mu únosca prikáže! Keď si k Brentovi nečakane prisadne mladá hackerka (Selena Gomez) a namieri naňho zbraň, zdá sa, že je všetko stratené... Alebo to nebodaj tiež patrí k plánu zvrhlého únoscu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (234)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Jednou za čas dostanu chuť na pořádný akční výplach a únosové filmy málokdy zklamou. "Selena Gomez," říkal jsem si, "když už nic, tak aspoň bude na co koukat." Co si budeme povídat, Selena je opravdu lepší herečka jak zpěvačka, ale pochvalou bych to vyloženě nenazýval. Celej film vesměs jenom ječí, heká, fuckuje a občas přihodí nějaký "superchytrý komentář" - asi aby ukázala, jak je průměrnej americkej teenager inteligentní (resp. vzdělaný). Nebo bulharskej teenager? Nah, těžko říct. Všichni tam prostě mluvěj plynně anglicky a je jedno, že se film odehrává kdesi v Evropě. Ethan Hawke by taky radši mohl zůstat u toho, co mu jde nejlépe a to jest upřímné hraní v romantických dramatech. Getaway je blboučkej film s hromadami logických chyb, nedotaženým scénářem a místy otravně nekvalitní rádoby dokumentární kamerou. Na druhou stranu je však celej film jedná velká automobilová honička (Semir Gerkhan pochvalně přikyvuje) a nutno podotknout, že docela dobře nasnímaná. Dívá se na to dobře, ale pochybuju, že si zítra vzpomenu, že jsem nějaký Getaway vůbec viděl. ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Jsou prázdný výplachy co pobaví a jsou výplachy, co akorát naserou, jako třeba tohle, od začátku mě strašně vadil ten trapák na telefonu a jeho strašný hlášky jako :"Tohle nestíháš" nebo "Přidej" nebo "To sis myslel, že už jsme skončili?" a podobný hovadiny. Dabing Voightovi taky dvakrát nepomohl teda, nejvíc mi přišlo, že je to jen nějakej dement, co nutí Hawka lítat po městě zbůhdarma jen pro vlastní potěchu a aby měl důvod tunit to fáro, páč tak to nejvíc vypadá. A kdo to totálně zabil je neuvěřitelně otřesná Selena Gomez, hned jak poprvý promluví se člověku srst naježí a je mu jasný, že tam bude smrdět až dokonce a neumře, no to bylo pro mě nejhorší zjištění, vlastně ani nechápu, jak jsem to mohla dokoukat až do konce. Ech... ()

Reklama

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Je to paradox. Spočiatku, keď som si všimol v popise filmu, že tam hrá Selena Gomez (v akčnom filme), neveril som, že to bude stáť za pozretie. Ani neviem prečo som tomu dal napokon šancu. A vlastne som urobil dobre. Očakávania boli mizivé, výsledok síce slabší priemer, ale prekvapivo to celkom odsýpalo. Dej síce nie je nijak výrazný, scenár jednoduchý so snahou zauzliť čo sa dá, ale popravde je to svižne natočené. Čo je obrovská devíza. **/*** ()

srnko 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že autori chceli, aby bol film, čo najpodobnejší hre, čo bola veľká chyba a väčšina filmu stála len na akčných scénach. I tie však boli častokrát prehnané a nepochopiteľné. Bezdôvodné ničenie mesta sa do filmu predsa len nehodí. Snaha o to aby bol záporák čo najdlhšie v anonymite u mňa vôbec nefungovala, keďže už od začiatku som podľa hlasu herca vedel, kto ním je, a teda ani nedošlo k žiadnemu prekvapeniu (je mi jasné že aj keby som nepoznal hlas tak k nemu nedôjde). Film teda vôbec neohúri, ale aspoň sa dobre pozeralo na krásny Ford. ()

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

tento film má iba 80 minút naplnených naháňačkami na autách v rôznych zaujímavých lokalitách (denná sofia, nočná sofia, opustený sklad, park...), kopec výbuchov, "búračiek", prestreliek, kaskadérskych kúskov - navyše sympaťáka a hviezdu v hlavnej role, mladučkú krásku ako jeho sekundanta, geniálneho záporáka a prekvapivú pointu... ach, aké úžasné by to bolo, keby všetko, čo som napísal, nebolo myslené ironicky... akcia je nudná, zmätená, zle zrežírovaná, ani ten lacný efekt tu nefunguje, lebo je to otrava... hlavná postava je suchá, plytká, prázdna, nezaujímavá a hawke nemá charizmu a karmu na to, aby takéhoto hrdinu utiahol (na porovnanie ponúkam hlavných hrdinov fimov CRANK a Drive), "kráska" je otravná nezaujímavá a iritujúca pipka, záporák je slabý až chabý, prekvapivá pointa vycucaná z prstu a o ničom, nič tu nefunguje, je to nemožne spreneverených 18 miliónov amerických dolárov, áno?! ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (21)

  • Počas natáčania filmu bolo zničených 130 áut. Produkcia mala vlastné vrakovisko, kam tieto autá dávali. (Tony DiNozzo)
  • Filmaři používali 70 kamer VIOS, které umisťovali do prostřed silnice, odkud pořizovali dynamické záběry aut, které přes ně přejížděly. Několik těchto kamer natáčení nepřežilo. (Cheeker)
  • Ethan Hawke (Brent Magna) navštevoval školu závodenia, aby sa naučil poriadne manévrovať ako profesionál. (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama