Reklama

Reklama

História Slovenského futbalu

(seriál)
všetky plagáty
Dokumentárny / Športový
Slovensko, 2011, 4x52 min

Réžia:

Marcel Merčiak

Hrajú:

Marcel Merčiak

Obsahy(1)

Štvordielny dokument o histórii slovenského futbalu, od jeho vzniku na území Slovenska v časoch rakúsko-uhorskej monarchie, cez existenciu v čase spoločného česko-slovenského štátu (1918 - 1938 a 1945 - 1993), až po jeho fungovanie v čase samostatnej Slovenskej republiky, po roku 1993 do dosiahnutia historického úspechu na MS 2010 v Južnej Afrike. Defilé generácií, najznámejších osobností a najslávnejších momentov v histórii slovenského futbalu a jeho klubov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské ale aj európske pomery veľmi kvalitný doku-seriál o histórii futbalu u nás. Podrobne mapujúci vtedajší futbalový ošiaľ, nevynechávajúc ani tienistejšie stránky. Veľké priehrštie vtedajších futbalových hviezd, trénerov ale aj publicistov doplňuje autenticitu archívnych záberov. Bravó Marcel Merčiak, fakt kvalitná práca. Hodnotenie: 95% ()

Nolanofil 

všetky recenzie používateľa

Súhrn nie len slovenského futbalu, ale aj spoločných úspechov Česko - Slovenska, ako futbalového štátu. Smutné konštatovanie, že aj napriek veľký úspechom ktoré boli dosiahnuté, sa futbal ako šport, rúti do hlbokých sračiek a že pokiaľ nenastane zmena vo vedeniach, nezačnú sa stavať mládežnícke centra a financie nebudú využité na správnych miestach, tak šport napredovať nebude. Výborná práca Marcela Merčiaka. ()

Reklama

Reklama