Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • Česko Amazing Spider-Man 2 (viac)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Byť Spider-Manom je skvelé. Peter Parker (Andrew Garfield) nepozná úžasnejší pocit než sa preháňať medzi mrakodrapmi, byť skutočným hrdinom a tráviť čas s milovanou Gwen (Emma Stone). Byť Spider-Manom ​​ale má aj svoju cenu: jedine Spider-Man je schopný ochrániť Newyorčanov pred tými, ktorí mesto ohrozujú. Keď sa na scéne objavuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nútený čeliť nepriateľovi, ktorý je oveľa silnejší ako on sám. A keď sa vracia aj jeho starý priateľ Harry Osborn (Dane DeHaan), uvedomuje si Peter, že všetkých jeho nepriateľov niečo spája – spoločnosť Oscorp... (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (1 128)

Hild 

všetky recenzie používateľa

Prakticky stejné pocity jako u předchozího dílu, u závěrečných titulků mi bylo líto toho promarněného potenciálu. Myslím si totiž, že tvůrci drželi v ruce materiál, který měl na to stát se nejlepším filmem o Spider-Manovi, ale Marc Webb to prostě nezvládl. Opět největším kamenem úrazu jsou záporáci. Celá postava Electra je tak neskutečně přitažená za vlasy, Jamie Foxx je zde nesnesitelný a pak ten přerod Harryho, ten by si zasloužil mnohem více času, to co Raimi rozvíjel tři filmy, musel Webb nacpat zhruba do půlky jednoho filmu a tak to logicky ani nemohlo mít patřičný dopad. Škoda ještě těch závěrečných 5 minut, ty bych vystřihla úplně, protože tak totálně vyšuměl do ztracena ten jistý emocionální bod v Peterově životě. Už nějak nevěřím, že by to mohlo vyjí třeba napotřetí. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Ako psíček s mačičkou písali scenár a ukuchtili Amazing Spider-Man 2. Strašný dramaturgický a scenáristický bordel pripomínajúci TF2. Ale herci sú chvalabohu super, romantika OK, akčné scény vynikajúce a Zimmerova hudba v spojení s obrazom funguje fantasticky ale aj tak sa to na Raimiho trilógiu absolútne nechytá. Najslabší Spidey 7/10 ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $200miliónovTržby USA $202,853,933Tržby Celosvetovo $708,982,323Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,611,264Tržby za predaj DVD v USA $21,178,248║ V prvom rade treba dať poklonu tvorcom ohľadne využitia 3D efektu, opäť potvrdili že v tomto smere môže film vyniknúť k lepšiemu dojmu a práve táto nová séria Spider-man dokázala ako jedna z mála filmových 3D verzii skutočne dodať ten pravý dojem poriadného priestorového efektu, takže v tomto ohľadne veľké plus pre film. Príbeh je klasický schématický, bez nejakých prekvapivých zvratov, dosť sa tu vsádza na romantickú notu a mladým hercom to aj ide a sekne ale čo je moc to je moc a časom to začne zbytočne brzdiť dej a práve hlavný zloduši tým pádom majú menší priestor, priestor ktorý mohli lepšie vystužiť rozsiahlejšou komunikáciou s Petrom Parkerom/ Spider-manom, lebo tie spoločné úseky z mladým Harrym Osbornom a Maxom/Elektrom boli veľmi intenzívne, vtiahli do deja, zaujali, bolo cítiť napätie, dokonca aj tie humorné frky tam sedeli, veru škoda že sa tvorcovia viac nearanžovali v tomto smere. Bonbónik boli opäť Spider-manové efektné premety, skoky, záchranné akcie, súperenie, komické vsuvky zo zachránenými, fakt delikatesa, dokonca aj pubertálny podtón a správanie postavy Spidermana sa dá zniesť, je to proste iná séria než od Raimiho ktorú mám len o niečo málo radšej než túto, ktorá má samozrejme čosi do seba, na záver Hans Zimmer je aktuálne najlepší skladateľ, opäť zložil úžasný heroický motív, je to hudobný klenot. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Deja-vu spred siedmich rokov. Po prekvapivo slušne rozbehnutej prvej časti som čakal viac. Tá síce neočarila žiadnym prevratným pohľadom na vec ako to bolo v prípade novej batmanovskej trilógie, korene a zrod teda Spideyho ostali stále tie typicky comicsové, no potešil záporák, svižné tempo, kvalitná akcia a hlavne upriamenie na postavu samotného Spidermana. Raimiho tretí príspevok do pavučej série už mal akýsi nešťastný telenovelácky nádych, ktorý mi začal rezonovať v hlave už po pár minútach v tomto filme. Upriamenie pozornosti na nešťastnú lásku, ktorej osud nepraje, nech si Webb šetrí na ďalšie nezávislé rom-comy. Nevravím, že by chémia medzi Garfieldom a Emou Stone nefungovala, no v prostredí akčného blockbusteru na takéto výstrelky jednoducho nie je miesto, hlavne ak má film takmer dve a pol hodiny. Garfieldov Spidey však mnohé zachránil, nemyslím tým len opäť celý New York pred zlosynmi, ale hlavne udržal pri živote tento film. Miestami dobré hlášky, akcia mala náboj, zamrzelo znova zbytočné 3D, Electro ako záporák mohol ukázať viac, naštastie mu sekundoval Osbourne Jr. Dúfajme, že scenáristi ďalšieho dielu trošku zapracujú, povolia uzdu fantázie, prípadne uštedria tejto sérii trošku pochmúrnejší feeling, rád by som si totiž konečne pozrel spider-mana a nie spider-boya. 65%. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Dvojka srovnala akční deficit jedničky (stejně jako Raimi ve své trilogii), ale záporáci zůstali stejně tragičtí jako minule, IQ scénáře je ještě nižší a z osobní/romantické linie se vytratily životnost a kouzlo, kterými je Webb obdařil poprvé - jak mi byl Garfield svým výkonem v jedničce sympatický, tady skoro vůbec. Ale pár zajímavých scén by se našlo, např. první souboj s Electrem (kdy frankensteinovský záporák formuje svou motivaci během akce a když před ním Spidey zachraní nevinné kolemjdoucí, je to krásný heroický moment) nebo emotivní rozhovor s tetičkou May o Peterově otci. A co se toho ostatními zmiňovaného stalkování týče, je o to znepokojivější/vtipnější, že Garfield při něm vypadá jako mladý Anthony Perkins a obětí jeho stalkování je blondýna. ()

Galéria (318)

Zaujímavosti (51)

  • Marc Webb nechtěl při natáčení používat IMAX kamery, ale přesto chtěl film v tomto formátu promítat. (Claude Speed)
  • Film byl vyroben společností Sony, tudíž se v něm vyskytuje hned několik telefonů Xperia od Sony Mobile. Jeden ze starších modelů vlastní sám Peter Parker (Andrew Garfield), při scéně na Times Square si zase lze na elektronickém billboardu všimnout reklamy na mobil a tablet s označením Z. (MatyM)

Súvisiace novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (viac)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (viac)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (viac)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (viac)

Reklama

Reklama