Reklama

Reklama

Oscar

Trailer

Keď sa podnikateľ Bertrand dozvie, že jeho dcéra je tehotná, a ešte k tomu s jeho šoférom Oscarom, zúri. Mal totiž celkom iné plány a chcel ju dobre vydať za dôležitú osobu. Situáciu však skomplikuje tretí potenciálny zať, ktorý sa objaví na scéne... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (294)

sskrblik 

všetky recenzie používateľa

Oskar dříve, dnes Vodafone. Chyba sítě! Žádný Vodafone - dnes - perfektní komedie ze staré dobré školy, která mě bavila zaručeně víc než kdejaká hollywoodská komedie. Téměř infarktový herecký přednes jakým od začátku hraje Louis je neskutečný. Jistě tomu přidává i František Filipovský v českém dabingu. Skvěle je na tom taktéž promyšlený scénář spolu s neutuchající tempem filmu, které po dobu 85 minut dokáže vyčarovat to, na co jiné filmy potřebují dvě hodiny. Na scéně se pořád něco děje, zápletka se různě mění a téměř nedává možnost dívákovi přemýšlet o tom, kdo je kdo a co představuje. Takovéhle filmy jsou klenoty! Oscar by si zasloužil Oscara, bez výjimky! ()

xaver 

všetky recenzie používateľa

Klasika komediálního žánru. Herecký koncert, který předvádí Louis de Funes, je sice obdivuhodný, ale jeho grimasy a gestikulace se mi zdají v některých momentech až přehnané. Tak trochu se zapomíná i na výborný herecký výkon jeho filmové manželky Claude Gensac, která ve filmu nemá tolik prostoru, ale je báječná. Usměvavý Claude Rich moc prostoru taky nedostal. Když snímek srovnáme s americkým remakem se Sylvestrem Stallonem, tak si divák možná uvědomí, že méně je někdy více. Stallone se Funesovi po každé stránce vyrovná vtipem, a to bez toho, aby dělal ze sebe šaška za každou cenu. Funese mám samozřejmě rád, ale v Oskarovi je u mě jednička Stallone, proto Funesovi dávám „jenom“ 4. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 27.9.1973 (R: ČST 1 = 14.6.1986+6.2.1987)+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 9.11.2014+HD PREMIÉRA NA STV 1 = 18.1.2016, réžia českého znenia (ČST Praha) = K. M. WALLÓ - Konečne táto klasika vychádza na DVD. Nie je to síce nejaká bombastická edícia, ale obsahuje pôvodný Filipovského ČST dabing. Bohužiaľ pri televíznej obnovenej premiére dostal pôvodný dabing riadne na frak. Najprv STV odvysielala kópiu prebratú z ČT, prasácky orezanú do 1,85:1. A pri premiére v deklarovanom vysokom rozlíšení síce použili zreštaurovanú širokoúhlu kópiu, ale nielenže odstrihli záverečné titulky, no dabing totálne sprasili nepočúvateľným brumom a dokonca (!) niekoľkými zvukovými výpadkami. Príšerné ! (17.6.2005) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Oscara hodnotilo 43 sledovaných užívateľov z mojej stovky a iba v jednom prípade dostal dve hviezdičky. Ja sa bez najmenšej výčitky svedomia pridávam. Veď väčšine filmov s Funésom som dal dve hviezdičky a tak bude Oscar v dobrej spoločnosti. Chápem, že keď mal divák -násť rokov a žil v krajine socialistického tábora, tak jeho pohľad na akýkoľvek film zo Západu sa líšil od dnešného. Spoločne s Františkom Filipovským to môže vysvetliť vtedajšiu popularitu Funésa u nás. A to je všetko, čo som chcel k tomuto filmu napísať. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,100,000║ Tento film je doslova nabitý humorom od začiatku po koniec, dej sa po celý čas nepohne z jedného obytného domku a na prekvapenie nevadí to, lebo Louis de Funes v skvele spolupráci s ostatnými hercami tento film naprosto ovládajú a nenechajú nás ani na moment sa nudiť. Táto komédia je doslova živel a je dokonca zábavnejšie než ostatné známe filmy s Funesom! ...na konci projekcie som odchádzal zo zachrípnutým hrdlom, fakt sila a veľké prekvapenie s Funesom o ktorom som ani netušil /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (13)

  • Ve Francii navštívilo film přes 6 miliónů diváků. (hippyman)
  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama