Reklama

Reklama

Charizmatický Dom Hemingway (Jude Law) je nenapraviteľný hriešnik a zlodej, ktorého nikdy neopúšťa zmysel pre nemiestne žartíky. Po dvanástich rokoch ho práve prepustili z väzenia, kde za sľúbenú odmenu celý čas poctivo držal jazyk za zubami a nezradil svojich kumpánov. Spolu s parťákom Dickiem (Richard E. Grant) sa vydáva za zločineckým šéfom Fontainom (Demian Bichir), ktorého svojím mlčaním ochránil pred istým trestom. Aj keď sa Dom snaží naviazať bližší vzťah so svojou dcérou, starý život ho vtiahne plnou silou späť a on sa rýchlo vráti medzi kriminálnikov. Vďaka večne opitému a nadutému egu Domovi nevychádza žiadny zámer, aj keby jeho úmysly boli čisté ako čerstvo napadaný sneh. Až jedna autonehoda a jedna femme fatale zmenia Domovo uvažovanie a obrátia mu svet naruby... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (232)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Svojim štýlom mi to veľmi pripomínalo film Fitlh, avšak toto sa mi zdalo o kus lepšie. Teda určite svojou atmosférou, dejom a aj hereckým obsadením. No a tie perfektné hlášky plné sarkazmu a irónie, tak tie boli minimálne o triedu lepšie ako vo Filthovi. Ale aj tak celkovo mi to prišlo napokon dosť priemerné a očakával som nejaký lepší príbeh s viacerými neočakávanými zlomami. Ale ako krimi-komédia to nebolo vôbec na zahodenie. Tie dialógy, ktoré viedol Dom, ma fakt bavili a často aj rozosmiali. Aj keď príbeh to bol vlastne dosť smutný. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Encyklopédia neslušného správania a knižnica nadávok zabalená do poetických dialógov plných urážok a ponížení. Zároveň sa to celé nesie v štýle toho najlepšieho, čo zvyknú ponúknuť britské gangsterské komédie, miestami som si dokonca spomenul na rannú tvorgu Guya Ritchieho. Element, bez ktorého by však tento film ostal mimo záujmu divákov, je monštruózny Judd Law. Ten je síce známy ako večná milá tvárička v celej rade rom-comov, no tentokrát si strihol poriadne zviera, gangstra so všetkým čo k tomu patrí a svoju rolu prežíval ako na steroidoch. Dejová línia je útržkovitá, čo je pozitívne z pohľadu rozmanitosti príbehu a zábavného faktoru. Čo je však podstatné, že to celé nebola len akási prvoplánosá spŕška nadávok a vulgarizmov, ale hlavná postava sa transformuje, zároveň je cítiť morálny a sociálny podtext. Záver je vystrčeným prostredníkom, pretože ostáva verný svojmu sloganu: "A muž má zrazu všetky možnosti sveta". Takže ak máte radi filmy, ktoré majú osobitý štýl, sú plné energie a šťavnatosti - vrelo odporúčam. 85%. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

V podstatě stejná herecká one-man show jako v případě nedávného Sviňáka s McAvoyem. Jenom zde je charakter Doma Hemingwaye přeci jen o něco výživnější a šťavnatější, než v případě věčně zfetovanýho poldy. Jude Law si to prostě dává a navíc tahle šílená jízda drží díky Shepardově neselhávající režii přeci jen o něco více pohromadě. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Jude Law ztvárnil více než skvěle roli gangstera který se po návratu z vězení snaží dostat zpět do starých kolejí. Ale nic není snadné jak se na první pohled zdá. Film má skvělou atmosféru která skvěle odsýpá-v kombinaci s neurvalou, hláškující a přisprostlou postavou Judea Lawa a skvělým britským humorem vážně povedený film. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Dom Hemingway je slizké sprosté egoistické hovado s tak nádherně a dokonale tvarovaným ptákem, že by se o něm daly psát básně. Ne, vážně: Jude Law je borec a roli zmetka zvládl naprosto dokonale. Film stojící především na silném herectví a drsném humoru. Troše moralizování v závěru se film sice nevyhne, ale na pilu se nijak zvlášť netlačí, což je fajn. A Emilii Clarke to bez blond paruky zatraceně sluší. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (viac)

Reklama

Reklama