Reklama

Reklama

Mafiánovci

  • Česko Mafiánovi (viac)
Trailer 1
USA / Francúzsko, 2013, 111 min

Kedysi mal všetko pod palcom, ale časy sa menia. Bývalý americký mafiánsky boss Giovanni Manzoni alias Fred Blake (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeifferová) a ich dve deti Belle (Dianna Agronová) a Warren (John D´Leo) príkladne spolupracovali so zákonom, a tak dnes žijú vo Francúzsku so zmenenými identitami v programe na ochranu svedkov. Lenže staré psy novým kúskom nenaučíš. Aj keď ich zúfalý agent FBI Robert Stansfield (Tommy Lee Jones) už viackrát presťahoval, Američania sa nedokážu zbaviť svojich mafiánskych zvyklostí a praktík ani v malom ospalom mestečku v Normandii, čo im ohrozuje bezoečný život v utajení. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka, jej brat Warren splieta v škole vysokoziskové intrigy a otecko Fred vyhodí do vzduchu miestnu továreň na hnojivá, lebo nebola dostatočne ekologická a špinila pitnú vodu z kohútikov. Keď kmotor Don Luchese (Stan Carp) náhodou odhalí, kde sa Manzoniovci ukrývajú, do ich mestečka dorazia mafiánski zabijaci s jasným cieľom - potrestať zradu smrťou. Zdá sa, že rozhádaná rodina proti nim nemá žiadnu šancu, ale každý z jej členov zrazu preukáže svoje nevšedné skryté schopnosti. Táto rodinka má mafiánstvo jednoducho v krvi! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (537)

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Je to o odřené psí uši, protože jak to hezky crazy začalo, viz stěhování, sousedé (nej scéna o nalodění a vylodění v Normandii se starým bardem, co u toho zřejmě byl osobně) a jiné ptákoviny, tak se to později mlelo mezi absurditou a ničím, až to skončilo jak skončilo. Mafiánoviny jsou sice můj oblíbený žánr, ale tady prostě té správné porce, co mi vyhovuje, bylo buď málo nebo příliš. Je fakt, že Niro čím je starší tím víc mafiánovití, takže jeho part sem patří jak klan do Sicílie, ale kdyby se celá linie filmu, kde pochopitelně není na přemýšlení místo, táhla ve stejně rozjetém crazy duchu ála Ritchie nebo Tarantini, chrochtala bych jistě blahem. Takto jsem si jen zavzpomínala na staré velké pecky a osobní slabosti, s čímž se jaksi automaticky počítá při konečném zúčtování (hodnocení). ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Zasmiala som sa, áno. To je predsa u komédie hlavná podstata, ak sa nemýlim. Vtipné a svieže, aj keď téma tak trochu okukaná, ale komu by to vadilo ak sa podarilo spracovanie. Obsadenie vynikajúce. Musím priznať, že sa mi veľmi páčil štýl mafiánskej rodinky, čo sa riešenia konfliktov týka, sama denne stretávam jedincov, na ktorých platí len tento. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Goodfamilias. Vadila mi ta žánrová roztěkanost, kdy se střídá rozjuchané, ale po čase otravné řešení triviálních problémů po brooklynsku s rádoby hlubokým bilancováním gangsterské kariéry, aby na samý závěr Luc (zas úplně jinak) potahal svůj akční šourek. Strhávat z Bobbyho nálepku špagetového mobstera je stejně zbytečné, jako chtít po současném Bessonovi, aby natočil film, který nepohřbíte v betonu paměti do dvaceti minut.. ()

Yardak 

všetky recenzie používateľa

Dobrá akční komedie, která potěší hlavně hereckou sestavou. Velmi mile překvapila krásná Dianna Agron:o)). V poslední době sice Luc Besson točí (píše, produkuje) hlavně oddychové věci, ale to mi vůbec nevadí, když dokaže sestavit takovouhle hereckou partu a přidat slušný snímek ke gangsterskému subžánru. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Už len prítomnosť De Nira robí z tohto filmu aspoň priemerný kúsok, keďže už len jeho mimika stačí na to, aby som filmu uveril to, čo chce prezentovať. Zrejme to bola snaha o mafiánsku komédiu. Len ju vôbec nemuseli vôbec situovať do Francuzska, pretože zázračne tam nielen všetci a ochotne hovoria anglicky, ale všetci aj zázračne žijú americkým štýlom života a jedia burákové maslo. Ale inak sú Mafiánovci imbecilnou groteskou, ktorú treba brať s nadhľadom a potom nebude vadiť. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)

Súvisiace novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (viac)

Reklama

Reklama