Reklama

Reklama

Mafiánovci

  • Česko Mafiánovi (viac)
Trailer 2
USA / Francúzsko, 2013, 111 min

Kedysi mal všetko pod palcom, ale časy sa menia. Bývalý americký mafiánsky boss Giovanni Manzoni alias Fred Blake (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeifferová) a ich dve deti Belle (Dianna Agronová) a Warren (John D´Leo) príkladne spolupracovali so zákonom, a tak dnes žijú vo Francúzsku so zmenenými identitami v programe na ochranu svedkov. Lenže staré psy novým kúskom nenaučíš. Aj keď ich zúfalý agent FBI Robert Stansfield (Tommy Lee Jones) už viackrát presťahoval, Američania sa nedokážu zbaviť svojich mafiánskych zvyklostí a praktík ani v malom ospalom mestečku v Normandii, čo im ohrozuje bezoečný život v utajení. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka, jej brat Warren splieta v škole vysokoziskové intrigy a otecko Fred vyhodí do vzduchu miestnu továreň na hnojivá, lebo nebola dostatočne ekologická a špinila pitnú vodu z kohútikov. Keď kmotor Don Luchese (Stan Carp) náhodou odhalí, kde sa Manzoniovci ukrývajú, do ich mestečka dorazia mafiánski zabijaci s jasným cieľom - potrestať zradu smrťou. Zdá sa, že rozhádaná rodina proti nim nemá žiadnu šancu, ale každý z jej členov zrazu preukáže svoje nevšedné skryté schopnosti. Táto rodinka má mafiánstvo jednoducho v krvi! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 2

Recenzie (537)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Vdaka traileru a spojenim mien takych hercov, akymi su De Niro, Pfeiffer alebo Tommy Lee Jones, vratane rezisera Luca Bessona a producenta Scorseseho som ocakaval skvelu mafiansku komediu, pri ktorej by som sa bavil rovnako, ako pri komedii od Harolda Ramisa PREBER SI TO (1999). Lenze zial nestalo sa. Film sa snazi byt humornym, ako sa len da, ale je tam len par humornych scen, ktore poznam aj z traileru a pri ktorich som sa obcias pousmial. Mozno ak by to zobral do ruk samotny Harold Ramis, nasmial by som sa viac, kedze aj pri jeho predchadzajucich komedii ako NA HROMNICI O DEN VICE (1993) som sa dobre pobavil. Scorsese ako producent nebol zbytocny, kedze bola vo filme humorna narazka na iny jeho mafiansky film tiez s De Nirom MAFIANI (1990). Luc Besson ako reziser mal zostat radsej pri vaznych filmoch, podobne ako pri kultovom LEONOVI (1994) a mozno by si opät ziskal moju poklonu. Je to skoda, lebo tento film mal naviac. Ale Michelle Pfeiffer bola skvela, ako vzdy. Len pre zaujimavost, Michelle sa s De Nirom stretla aj v dvoch inych filmoch, napr: STASTNY NOVY ROK (2011) a HVEZDNY PRACH (2007). ____________ Robert De Niro - (Fred Blake / Giovanni Manzoni) +++ Michelle Pfeiffer - (Maggie Blake) +++ Dianna Agron - (Belle Blake) +++ John D'Leo - (Warren Blake) +++ Tommy Lee Jones - (Robert Stansfield) +++ Jon Freda - (Rocco) +++ Jimmy Palumbo - (Di Cicco) +++ Domenick Lombardozzi - (Caputo) +++ Hudba: Evgueni Galperine a Sacha Galperine +++ Produkcia: Luc Besson, Martin Scorsese +++ (Videl v kine 04.12.2013) +++ ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Svěží komedie o mafiánské rodině a jejich snaze začlenit se mezi starousedlíky na francouzské vesnici. Film má obrovský potenciál, který byl tak trochu od začátku pohřbíván a myslím, že by se z něj dalo vytěžit mnohem více. Po celou dobu nejvíce baví překrásná dcera (Dianna Agron) a dějová linie syna (John D'Leo) připomíná film Charlie Bartlett, ale bohužel ne tak dokonalý neboť každý člen rodiny dostal opravdu málo prostoru. Samotný konec však mé dojmy pokazil nejvíce, protože mi připadal velice uspěchaný a docela zmatený. 65% je odpovídající hodnocení. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nemožné sa stalo skutočnosťou - Luc Besson sa po pekných pár rokoch akoby zázrakom spamätal a vrátil sa s plnou pompou. Malavita je tak zábavný, brutálny, šialený a vo svojej jednoduchosti geniálny počin, že som mu už s okamžitou platnosťou odpustil všetky zločiny proti ľudstvu a prírode. Adept na guilty pleasure roka. Kurva. 70% ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Luc Besson již pravděpodobně nenatočí dalšího Leona, ale jeho režisérské umění stejně jen tak zapomenout nejde. Důkazem jsou Mafiánovi, kteří nám představují De Nira po dlouhé době opět ve formě v jaké jsem si ho už delší čas přál vidět. Potěší rovněž krásná Pfeiffer. Škoda že se konec do filmu moc nehodí. Do té doby to byla velká zábava. 70% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

DeNiro sa už niekoľkokrát vyjadril, že ho mafiánske filmy už nelákajú a možno aj preto lieta v prúseroch a vydarí sa mu 1 film z 10. Pravdepodobne si to užíva a na kvalite a úspešnosti filmu u divákov mu až tak nezáleží. Mafiánovi majú dobrý základ, na ktorom sa dalo stavať, ale tá komediálna rovina príbehu skôr na atraktivite uberá. Najviac potešili scény z mafiánskej minulosti, kde si DeNiro zahral to, čo mu išlo vždy najlepšie. Scéna z kina, kde práve dávajú Scorseseho Mafiánov j skvelá, aspoň z pohľadu fanúšikov filmu. Zbytok filmu sa nesie v duchu bezradnosti, kde DeNirova pekná dcérečka napoke chlapom zadok a vystrieľa polovicu mafiánskych tlustoprdov. Na pozretie fajn, ale naplno to nefunguje ani ako mafiánsky film ani ako komédia. Zo všetkého trochu a dokopy nič. 60%. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)

Súvisiace novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (viac)

Reklama

Reklama