Reklama

Reklama

Mafiánovci

  • Česko Mafiánovi (viac)
Trailer 2
USA / Francúzsko, 2013, 111 min

Kedysi mal všetko pod palcom, ale časy sa menia. Bývalý americký mafiánsky boss Giovanni Manzoni alias Fred Blake (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeifferová) a ich dve deti Belle (Dianna Agronová) a Warren (John D´Leo) príkladne spolupracovali so zákonom, a tak dnes žijú vo Francúzsku so zmenenými identitami v programe na ochranu svedkov. Lenže staré psy novým kúskom nenaučíš. Aj keď ich zúfalý agent FBI Robert Stansfield (Tommy Lee Jones) už viackrát presťahoval, Američania sa nedokážu zbaviť svojich mafiánskych zvyklostí a praktík ani v malom ospalom mestečku v Normandii, čo im ohrozuje bezoečný život v utajení. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka, jej brat Warren splieta v škole vysokoziskové intrigy a otecko Fred vyhodí do vzduchu miestnu továreň na hnojivá, lebo nebola dostatočne ekologická a špinila pitnú vodu z kohútikov. Keď kmotor Don Luchese (Stan Carp) náhodou odhalí, kde sa Manzoniovci ukrývajú, do ich mestečka dorazia mafiánski zabijaci s jasným cieľom - potrestať zradu smrťou. Zdá sa, že rozhádaná rodina proti nim nemá žiadnu šancu, ale každý z jej členov zrazu preukáže svoje nevšedné skryté schopnosti. Táto rodinka má mafiánstvo jednoducho v krvi! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 2

Recenzie (537)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Mám rád všechno, co se snaží odlišit. Mimochodem, tohle jsem se musel naučit, abych dokázal žít sám se sebou. Ale i s rodinkou Mafiánových se mi ty necelé dvě hodinky žilo náramně! Jako celek možná nepůsobí dojmem našlapaného hrudníku Pauly Patton, ale když jsem posbíral všechny maličkosti, dalo mi to na pořádnou náruč zábavy. Robin už sice pomaličku šlape vodu, jenže má kolem sebe spoustu spoluhráčů, kteří to vynahradí. Třeba taková Dianka kdyby mě pozvala na tenis, zavolal bych asi nejdřív Djokovičovi, jestli by mě nenaučil obranu... ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Nedá sa povedať, žeby sa tento film stal veľkým prínosom do veľkolepej filmovej galérie, pretože nechať deti bojovať proti chladnokrvným a ozbrojeným mužom bolo najväčšou chybou. Do tejto chvíle ešte scenár ako tak zamestnáva skúsených hercov a diváka láka myšlienka po finálnom vyrovnaní účtov medzi rozvrátenými stranami. Priznám sa neskúmal som kto ten film produkoval, siahol som po ňom na základe obsadenia De Nira, no záverečné titulky však veľa odhalili a hneď mi bolo jasné z kadiaľ fúka vietor. Ak by to nemal na svedomí Luc Besson, viem si predstaviť z toho poriadny thriller. Voľba priviesť film na "komickú nôtu" a nechať všetku hrdinskú česť neatraktívnej mládeži ma priviedla k hodnoteniu 50%. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nemožné sa stalo skutočnosťou - Luc Besson sa po pekných pár rokoch akoby zázrakom spamätal a vrátil sa s plnou pompou. Malavita je tak zábavný, brutálny, šialený a vo svojej jednoduchosti geniálny počin, že som mu už s okamžitou platnosťou odpustil všetky zločiny proti ľudstvu a prírode. Adept na guilty pleasure roka. Kurva. 70% ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Začátek rychle uvede do děje, střední pasáž je místy až nudná, vyplněná typycky bessonovsky vykalkulovanými scénami, tak aby vždy ve správný čas mohlo dojít k nějaké náhodě. Zachraňuje to efektní závěr a sexy Diana v šatech a s pistolí. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce ** | napětí *| pustil bych si znova *** ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem čekal spíše nějakou komedii. Film to samozřejmě není vůbec marný, ale nezasmál jsem se ani jednou. Zahráno perfektně. Rodinka je to silně sympatická. Ten humor ve filmu ale strašně chyběl a bohužel ho nebylo moc čím nahradit. Film je navíc docela ufuněný s minimem zvratů a dost fádním závěrem. Zkrátka nic ho nedělá něčím vyjímečným. Pokud u něj neusnete, tak jste šampioni. Já osobně jsem si ho musel střelit na pokračování, a to i přes De Nirův fešný plnovous. Pěknější 2*. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)
  • Luc Besson původně neměl snímek režírovat, ale nechtěl si nechat ujít příležitost točit s Robertem De Nirem. (Beer Ceps)

Súvisiace novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (viac)

Reklama

Reklama