Reklama

Reklama

Konečne doma

  • Česko Konečně doma (viac)
Trailer 1

Na našu krásnu modrú planétu dorazili Buvovia, mimozemskí votrelci s chápadlami namiesto nožičiek. Doteraz putovali v medzigalaktickom priestore a hľadali si novú planétu, na ktorej by mohli v pokoji a snáď aj v mieri žiť. Ich pôvodný domov zničili nepriatelia Gorgovia, ktorí sa na nich z nejakého dôvodu nahnevali a prenasledujú ich naprieč celým vesmírom.  Mimozemská invázia Buvov na Zemi sa však odohráva pokojne, vľúdne a láskavo. Buvovia začnú prerábať svoj nový domov na svoj obraz. V prvej fáze všetkých ľudí presťahujú do Austrálie, kde im ponúknu vďaka svojej vyspelej technike veľmi pohodlný život. Pri tomto sťahovaní im ale prekĺzne medzi prstami dievča menom Tip, ktorá od tej chvíle hľadá svoju mamu. Tip má veľmi dobrodružnú povahu a mačku, ktorá sa volá Prasa. Prečo nie, však? Svoj malý domov na Zemi našiel i Buv menom O, ktorý je tak trochu fialový, veľmi výrečný a predovšetkým veľmi priateľský. Preto hneď začne pripravovať večierok, na ktorý pozve všetkých. Omylom však pošle intergalaktickú pozvánku aj Gorgom. To je, samozrejme, veľký problém, vďaka čomu sú na neho ostatní Buvovia veľmi nahnevaní a niektorí by mu chceli povedať aj pár ,,pekných“ slov poriadne od pľúc. O berie svoje chápadlá na ramená a potrebuje sa niekde na chvíľu schovať, pokiaľ ich hlavy trochu vychladnú. Na úteku O narazí na stratenú Tip a postupne medzi nimi vzniká intergalaktické priateľstvo. O sa snaží svojím roztomilým spôsobom napraviť všetko, čo Buvovia svojím príchodom na Zem spôsobili, vďaka čomu zmätok narastá rýchlosťou svetla. Tip na oplátku zoznámi Oa s humorom, umením, hudbou a tancom, rodinou a priateľstvom. Ale predovšetkým sa O a Tip snažia porozumieť jeden druhému a nájsť Tipinu mamu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (291)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Po hodně vtipném traileru přichází obrovské zklamání. Film je jakoby na speedu - otravná zběsilá kamera a střih, přeafektované postavy, rádoby moderní hlášky a absolutně se nehodící popová hudba. Veškerý humor staví na neustálém padání a mlácení se navzájem a když už dojde na nějaký vizuálně epičtější moment, tak je velice záhy zabit nenápaditou režií, divnými střihy a protivnými disko popíky, které zabíjí jakékoli snahy o emoce. Nemůžu si pomoct, ale současným animákům chybí duše. Tohle není ani cool a ani moc zábavné. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

No čo už, doba je doba. Pre mňa najväčšie negatívum, otrasný pesničkový soundtrack ( ale dnes strááááááááááááášne moderný ). Skladby zabíjali každú možnú skvelú scénu a dostali snímok tam, kde som ani nečakal, že skončí. Odhliadnuc od tohto hudobne umeleckého braku, ide o hustú zábavu, kde sa originalita nezaprie a hlášky sú patrične skvelé ( viď tie od Kapitána Smeka s hlasom Stevea Martina ). ()

Reklama

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

----- "Lidé jsou složitější, než se psalo v tom letáku !" ----- Taková dětinsky hravá, jásavě barevná ... a trochu pošahaná vyprávěnka o jedné mimozemské invazi, která si o sobě myslela, že je vstřícná a laskavá. Abych pravdu řekla, dokázala lidskou rasu vyobrazit víceméně jako tupé stádo, neschopné jakékoli obrany ... takové, které si přímo říká o to, aby ho někdo odněkud někam přemístil - nejlépe do nějaké pěkné rezervace ... aby byl od něho jednou provždy pokoj ... aby zbytek Země mohly osídlit pro změnu úplně jinak potrhlé - a zcela asociální myslící bytosti. Na druhou stranu je to pohádka veselá, nápaditá, bezstarostná a nenáročná - jak sami uvidíte, spokojí se s málem: Bude přímo nadšená, když u ní (a spolu s ní) vydržíte až do konce, aby její ujeté nápady a nezbedné skopičiny nepřišly nazmar. Nic jiného po vás nechce ... rozpustilá neposedná jednohubka na jedno podívání ... 3,5* ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Tohle mi nepřišlo výjimečné ani příběhem, ani nějakou skrytou myšlenkou, emocemi, humorem, či čímkoliv dalším. Průměrný animák, který je sice založen na knize, ale působí dojmem, jako by lidem pomalu docházely nápady a tím pádem mohlo i vzniknout něco, jako tohle. Neříkám, že je to přímo odpad, to vůbec ne, ale v žánru animáků ničím nevybočující klišé, jehož hlavní myšlenka je „být odlišným“ a navíc i „statečným“, vše zabaleno v až příliš infantilním kabátku. Nic víc, nic míň. Možná překvapil závěr, který leccos vyžehlil po stránce jinak většinu času nedobře prezentovaných úhlavních nepřátel, ale jinak zůstávám u toho, že jde o ztřeštěnou jednorázovku. ()

=woody= 

všetky recenzie používateľa

Zdáreček! Jsou animáky originální a výborné, a pak dobré, těžící z předešlých.. Konečně doma je spíše z té druhé škatulky. Vizuálně bohaté, ovšem příběh, gagy, komické figury, to vše už jsme viděli jinde. Já vím, že je čím dál těžší udělat něco nového, ale chce-li film - jakýkoliv - uspět v dnešní konkurenci, musí být originální každým coulem! Taky se mi zdá, že emocionální scény jsou až příliš vyhrocené pro dětského diváka(!) Už je to přes čáru. Nicméně je to stále kvalitní zábava s povedeným dabingem.. ;-) Mějte se filmově. Woo. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (8)

  • Film je inšpirovaný detskou knižkou “The True Meaning of Smekday“, ktorej autor je Adam Rex. (toi-toi)
  • Pracovným označením filmu bol názov The True Meaning of Smekday. (MikaelSVK)
  • V knižnej predlohe sa postava Oh (Jim Parsons) volá J.Lo. Rovnakú prezývku má aj Jennifer Lopez, ktorá v tomto filme prepožičala hlas postave Lucy Tucci. (Astonko)

Reklama

Reklama