Reklama

Reklama

Konečne doma

  • Česko Konečně doma (viac)
Trailer 1

Na našu krásnu modrú planétu dorazili Buvovia, mimozemskí votrelci s chápadlami namiesto nožičiek. Doteraz putovali v medzigalaktickom priestore a hľadali si novú planétu, na ktorej by mohli v pokoji a snáď aj v mieri žiť. Ich pôvodný domov zničili nepriatelia Gorgovia, ktorí sa na nich z nejakého dôvodu nahnevali a prenasledujú ich naprieč celým vesmírom.  Mimozemská invázia Buvov na Zemi sa však odohráva pokojne, vľúdne a láskavo. Buvovia začnú prerábať svoj nový domov na svoj obraz. V prvej fáze všetkých ľudí presťahujú do Austrálie, kde im ponúknu vďaka svojej vyspelej technike veľmi pohodlný život. Pri tomto sťahovaní im ale prekĺzne medzi prstami dievča menom Tip, ktorá od tej chvíle hľadá svoju mamu. Tip má veľmi dobrodružnú povahu a mačku, ktorá sa volá Prasa. Prečo nie, však? Svoj malý domov na Zemi našiel i Buv menom O, ktorý je tak trochu fialový, veľmi výrečný a predovšetkým veľmi priateľský. Preto hneď začne pripravovať večierok, na ktorý pozve všetkých. Omylom však pošle intergalaktickú pozvánku aj Gorgom. To je, samozrejme, veľký problém, vďaka čomu sú na neho ostatní Buvovia veľmi nahnevaní a niektorí by mu chceli povedať aj pár ,,pekných“ slov poriadne od pľúc. O berie svoje chápadlá na ramená a potrebuje sa niekde na chvíľu schovať, pokiaľ ich hlavy trochu vychladnú. Na úteku O narazí na stratenú Tip a postupne medzi nimi vzniká intergalaktické priateľstvo. O sa snaží svojím roztomilým spôsobom napraviť všetko, čo Buvovia svojím príchodom na Zem spôsobili, vďaka čomu zmätok narastá rýchlosťou svetla. Tip na oplátku zoznámi Oa s humorom, umením, hudbou a tancom, rodinou a priateľstvom. Ale predovšetkým sa O a Tip snažia porozumieť jeden druhému a nájsť Tipinu mamu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (291)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

K tomuto filmu jsem se dostal skrze kraťas Skoro doma, který, i když v průměrném obalu, podával předzvěst animáku, na který by se člověk mohl rád podívat. Na Konečně doma se mi nejvíc líbil celkem nápaditý námět a slušný soundtrack, který měl grády. Na druhou stranu jsem ale ve filmu postrádal nějaké vtipné scény, poněvadž jsem se od srdce nezasmál snad ani jednou, spíše jen tak pousmál (hlavně díky té kočce). Navíc na konci mi přišlo, že tvůrci tlačí už poněkud víc na city, což mi přišlo nevyvážené, když vezmu v potaz, že první část nebyla nijak výrazně humorná. Plusový bod možná snad za celkem překvapivý twist na úplném konci (s Gorgy). Zkrátka průměrně natočený animák, který neurazí, ani neohromí, a hodí se na volné odpoledne. ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

Pohádka, která je opravdu zaměřena na ty nejmenší z řad diváků. V první polovině jsem u toho umíral a říkal si, jestli mám fakt dost odvahy dokoukat to žvatlání dokonce, ale nakonec se z toho vyklubal solidní kousek, který mile překvapí v závěru, a konečný zvrat je vskutku překvapivý. Milá pohádka, kterou je lepší zvládnout s vypnutou palicí. Soundtrack s písněmi od Rihanny (?) mi to místy dost kazil a to žvatlání... měl sem 100 chutí zabíjet. Napodruhé bych se už ale asi nudil. 70% ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $135miliónovTržby USA $176,248,772Tržby Celosvetovo $378,648,772Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ DreamWorks tentokrát dosť všedne a rutinne, bez patričného zápalu a po dlhej dobe pre mňa od nich nečakané sklamanie, vôbec som sa akosi nedokázal na tom baviť, išlo to dosť mimo mňa, dokonca aj tie melodické pesničky mi tam prišli dosť na silu napratané a ten emoční obluk čo tam bol vytváraní ten mi to už úplne pokazil,... že by nápady dochádzali /40%/ ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Najskôr som kdesi začul krásnu pieseň od Rihanny a hovorím si, že toto bude hit a už onedlho to budeme počúvať z rádia i niekoľkokrát za deň. Lenže akosi ma môj inštinkt výnimočne zradil a pieseň sa u nás nehrá. Animák ma v klipe zaujal a spolu s deťmi sme očakávali vydanie na dvd. Prišiel deň D, kúpili sme a hneď večer sme si film zamilovali. Dej animáku je zaujímavý, pre deti určite, tí vidia mimozemšťanov úplne všade. Úvod celkom fajn, potom sa to pomaličky rozbieha a od polky je to super jazda. Postavičky sú milé, najmä hlavný Buv... Tesne pred záverom, práve v momente keď znie spomínaná pieseň od Rihanny ma film úplne pohltil a v scéne, kde sa Buv nevie rozhodnúť či ísť alebo zostať film rozdáva emócie jedna radosť. Večne usmievavý a optimisticky naladený Buv si ma získal. Moderných piesní tu zaznie viac a myslím, že prekvapivo dobre zapadli. Aj tá od J. Lopez. Home je pekný animák, ktorý si deti určite zamilujú a ja pri svojich 38 rokoch som asi ešte tiež decko...100%. ()

Fíla 

všetky recenzie používateľa

Není to žádný superanimovaný film, jako je letošní Zootropolis, nebo famózní zpracováním a příběhem, jako Jak vycvičit draka. Home je dalším animovaným filmem o přátelství, mezi dívkou a Buvem, jehož můžeme brát jako mimozemského přistěhovalce na Zemi. Musím vyzdvihnout soundtracky od Rihanny a Kieszy. Zhruba v 1/2 jsem si byl jistý, že to jsou jasné 3 hvězdy, ale postupem času, jak se film chýlil ke svému konci, jsem postupně v hlavě přidával procenta. Proč? Protože kvalitních animovaných filmů ubývá a já jsem i za tenhle snímek rád. Je to absolutně odpočinkový animák, který Vás nenadchne, ale ani neurazí a toho si vážím. :) 75% dámy a pánové. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (8)

  • Film je inšpirovaný detskou knižkou “The True Meaning of Smekday“, ktorej autor je Adam Rex. (toi-toi)
  • Postava 'Tip' Tucci v průběhu filmu zmíní, že pochází z Barbadosu. Odtud pochází i zpěvačka Rihanna, která tuto postavu namluvila a nazpívala většinu písniček ve filmu. (J.Cobra)
  • Příšerky jménem Buvové mění svou barvu podle pocitů, které zrovna zažívají. Růžová znamená štěstí, žlutá strach, červená vztek a do zelené se zabarvují, když lžou. (hypo97)

Reklama

Reklama