Reklama

Reklama

Open Grave

  • Veľká Británia Open Grave
Trailer 1

Muž sa prebudí v otvorenom hrobe plnom mŕtvych tiel. Postihla ho strata pamäti, a preto nevie, kto je, ako sa na toto desivé miesto dostal a či je vrahom tých obetí on sám alebo niekto iný. Zachráni ho tajomný muž a dostáva sa do domu plného cudzincov, ktorí taktiež trpia stratou pamäti. Pri odhaľovaní záhady, kto je vlastne vrahom, sa začína boj o život. (kubqo)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (133)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Tento hororík síce nebude jedným z mojich tohtoročných favoritov, ale po tých dlhých mesiacoch hororovej mizérie je to konečne niečo, čo ma nesklamalo. No, keď neprší, tak aspoň kvapká, že. Čakal som možno trochu viac (na Kráľovskú hru sa to nechytá ani omylom) a treba tu mať dostatočnú dávku trpezlivosti, lebo celý film je o jednom veľkom odhaľovaní minulosti, ale aspoň sa režisér snaží nechávať diváka na pochybách, ako dlho to len ide. Nakrútené je to výborne a postavy mi sadli, čo je v tomto prípade asi hlavné. Gore či nejaké veľké napätie šlo v tomto prípade stranou, takže z toho hororového hľadiska toho film až tak veľa neponúka, v mojich očiach to však stále drží nad vodou celkom zaujímavý príbeh, a hordy mŕtvol či spútaných infikovaných / psychopatov aspoň miestami zabrnkali na atmosferickú stránku. Slabšie 4, ale OK, nenudil som sa, som spokojný. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Čakal som pomerne rutinný thriller a dostal som vskutku originálnu fabulu. Scenár drží diváka v blaženej nevedomosti po vzore Saw od prvých minút. O postavách nevieme nič a postupne sa dozvedáme len informácie, ktoré kladú čoraz viac otázok: Prečo sa hlavná postava prebudila v hromadnom hrobe? Odkiaľ sú tie mŕtvoly? Prečo si nikto nič nepamätá? Prečo má modriny po injekciách? Kto je tá nemá záhadná aziatka? Prečo sú uväznení v lese? Kto sú tie divne zmutované postavy? atď. V úvode to funguje náramne, odhaľovanie odpovedí vytvára napätie a drží aj slušné tempo. Samotný záver je potom prekvapivou variáciou takmer na nedávny World War Z a skutočne nečakanou pointou. Bohužiaľ, problém je dianie medzí tým. Gonzalo Lopez-Gallego opäť dokázal, ako aj v prípade Apollo 18, doslovne zabiť pútavý scenáristický námet (v rámci hororu) svojou mdlou réžiou. Výsledkom je tak film, ktorý v úvode síce vyvolá až neprimerané očakávania, aby s pribúdajúcimi minútami mohol nádejný príbeh skĺznuť do nechceného chaosu, až absolútneho divákovho nezáujmu. A nezvládnuté vyrozprávanie sa pri podobnom námete odhalí ako prvé na ubúdajúcej atmosfére, čo zamrzí o to viac, že tento film si nie je problém predstaviť oveľa dynamickejší. Čo potom zo šokujúceho záveru, keď predošlé minúty ho nedokážu vôbec predať! Medzi atmosférickým úvodom a zakončením tak film väčšinou tiahnu len herci - Sharlto Copley je po Elysium a District 9 zárukou drňáckej charizmy, potešia aj celkom slušní televízni herci ako Joseph Morgan (The Vampire Diaries) alebo Thomas Kretschmann (Dracula), a mňa osobne aj rockerka Josie Ho (ale to bude mojou záľubou v Hong Kongu). CELKOVO tie 3* bez problémov udelím. Nie je to taká katastrofa ako iné hororové/thrillerové DVD/BluRay prírastky z posledného obdobia, ide o slušnú jednohubku v určitých momentoch s fungujúcim napätím a atmosférou, ale je až trestuhodné ako svojou nezáživnou réžiou dokázal Gallego zabiť už dva sľubné námety po sebe. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V hrobe plnom mŕtvol sa preberie chlapík, ktorý absolútne netuší kto je, čo sa stalo, prečo sa nachádza na takom mieste. Jediné čo má pri sebe sú kľúče, zapaľovač a pištoľ. Po krátkom volaní o pomoc mu neznáma žena hádže lano, za pomoci ktorého sa vyšplhá von z diery. Následné stretnutie s ďalšími ľudmi v blízko stojacom dome mu odpovede na jeho otázky taktiež neprinesie. Práve naopak. Všetci zúčastnení totiž majú totožný problém. Nikto o sebe nič nevie, nikto nikoho zo skupinky nespoznáva. Čo sa to vlastne deje? Sú to priatelia, alebo ...? Zo žánru horor v tomto snímku nájdete pramálo. Keď sa už konečne naskytla nejaká šanca, bola "utopená" ako ( pardon za prirovnanie ) štence v potoku. Snaha režiséra o natočenie dobrého psychologického thrilleru sa síce uprieť nedá, ale akosi mu vyšli len dva prvky z tohto žánru - chaos a pointa rozuzlenia. Ja osobne mám takéto filmy veľmi rád, no "jedným" slovom musím dodať, že sa jedná o priemerný snímok, z ktorého sa mohlo vyťažiť omnoho viac. Je to škoda - 50%. ()

smetyl 

všetky recenzie používateľa

Těžce zábavnej film od režiséra, který mne už jednou překvapil svojí tvorbou a to konkrétně filmem Apollo 18, který také neoplývá zrovna nejvyšším hodnocením ale mě zaujal. No, otevřeným hrobem se posunuly hranice zábavnosti ještě o stupínek výše. Schopnost zaujmout je nejdůležitější součástí každého filmu a tady se to vydařilo na sto procent. Míra zmatenosti a postupného rozplétání dějová linky byla skvěle vyrovnaná a když jsme byli stejně jako ten chlapík mezi mrtvolami úplně mimo, tak po čase zjistíme o co tady vůbec sakra šlo. Takže prakticky celou stopáž sledujeme VZOPMÍNÁNÍ a až v posledních pár minutách NÁSLEDKY. Scénaristům se mohu jen poklonit, taktéž maskérům a kameře. Všechna práce perfektně provedena a já nevidim nejmenší důvod proč nedat plnou palbu, za něco co mě bavilo od první do poslední minuty. Tak to má sakra bejt :) P.S. - závěrečná scéna z ptačí perspektivy už je jen taková třešnička na dortu. Moc hezký. https://www.youtube.com/watch?v=AcjvlLmbOQA ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Open Grave se musí uznat, že je narvaný sympatickými herci. Zejména Sharlto Copley a Joseph Morgan byli úžasní. Příběhově byla je tento horor také slušně odvedený, ale značně jsem tu postrádal napětí. Tak jsem se soustředil, o co vlastně jde, že jsem úplně zapomněl, že se dívám na horor a na konci jsem si uvědomil, že jsem chtěl vidět něco jiného a že mě sledování ve výsledku nijak neuspokojilo. Jinak bych dali možná hodnocení vyšší. Tři hvězdy však nejsou žádnou ostudou a určitě se nestydím tento film doporučit, protože aspoň za jedno shlédnutí stojí. ()

Galéria (31)

Reklama

Reklama