Reklama

Reklama

Drsný šerif

(seriál)
Trailer 2
USA, (2012–2017), 54 h 43 min (Minutáž: 43–68 min)

Hrajú:

Robert Taylor, Katee Sackhoff, Bailey Chase, Lou Diamond Phillips, Cassidy Freeman, Adam Bartley, Gerald McRaney, A Martinez, Mädchen Amick, Peter Weller (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(63)

Teprve před rokem mu zemřela manželka. Walt Longmire (Robert Taylor) se z toho ještě pořádně nevzpamatoval. Žal a bolest pečlivě ukrývá za statečným výrazem a suchým humorem. Ale ví, že takhle to dál nejde. Proto poslechne svou dospělou dceru Caddy (Cassidy Freeman) a rozhodne se znovu postavit na nohy – jako charismatický, práci bezvýhradně oddaný a neomylný šerif okresu Absaroka ve svérázné části Wyomingu. Díky šikovné kolegyni Vic (Katee Sackhoff) najde v práci smysl a chystá se znovu kandidovat na místo policejního šéfa. Když vyjde najevo, že jeho mladší, ambiciózní zástupce Branch (Bailey Chase) chce kandidovat proti němu, Longmire to bere jako zradu. Navzdory noži bodnutému do zad zůstává naplno oddaný obyvatelům městečka a střeží jejich bezpečí. Longmire toho má někdy opravdu plné zuby, ale nikdy není vyřízený. Když potřebuje, obrátí se na svého nejbližšího přítele indiánského původu, Henryho Stojícího medvěda (Lou Diamond Phillips). A krok za krokem, na policejní stanici i doma, pokračuje dál životem… (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa OG_Swifty k tomuto seriálu (7)

Drsný šerif (2012) 

Komentar po shlednuti vsech rad predelan a zkracen: Longmire je u nas neprilis znamy serial o starym serifovi z fiktivniho mestecka Absaroka, ktery spolu se svym malym tymem resi vice ci mene zapeklite pripady. Vzajemne nesouvisejici pripady hraji hlavni roli v prvni polovine serialu, v te druhe polovine pak ustupuji hlavni pribehove zapletce (zapletkam). Postavy jsou dobre vykresleny a nikdo neni, jak se zpocatku zda byt. V uvodu mi vadila rada postav, jiny se mi naopak postupne zprotivily a naopak a po skonceni vlastne muzu rict, ze vsichni meli svoje misto a nikdo me vylozene nesral (vcetne zaporaku Barlowa, zlyho pravnika, bachora atd). Mozna trochu me sral ten starosta, kterej se odkopal v posledni rade a najednou zmizel a uz se do konce nikde neobjevil. S vyslednym serialem jsem ale spokojenej, bylo to dobre stravenejch 55 hodin. ()

Season 1 (2012) (S01) 

Zpocatku pomerne nicim nezajimave pripady / pribeh postupne graduji a season 1 finale divakovi odkryje skrytou pravdu o serifovi a jeho osudu. Nicmene nic se nevyresi a tak zvedavost musi ukojit rady nasledujici.... v kazdem dile se resi oddelene pripady a prestoze ma stopaz dilu pouhych 40 minut, nikdy vec neni jak se zprvu zda a rada z nich je ke konci zajimava a necekana, velmi dobre napsano. Taylor hraje staryho mazaka s neklidnou dusi docela dobre, obzvlast dobre zahral sceny s flirtujici Lizzie. Vedlejsi postavy maji svuj smysl a ackoliv jsem si Katee Sackhoff nezamiloval, sve misto v serialu ma... presto vsechno me po prvni rade vic nez Walt zajima rozuzleni volby serifa, protoze Branch (Chase) rozhodne neni jen panak a potizista, jak by se ze zacatku mohlo zdat... ()

Season 2 (2013) (S02) 

Podobne jako jsem to mel u Stranger Things, prvni serie dobra a druha vynikajici. Prvni serie obvykle zpomaluje to predstavovani, pomaly rozjezd a tempo zacne nabirat az v pulce - tady to bylo uz v plnym proudu od zacatku a hned prvni epizoda me nebavila. Walt tam honi nejaky uprchly vrahy ve snehu bez niceho - bylo to hodne na silu. Nastesti zbytek uz byl dobrej. Katee Sackhoff me prestala srat, nahradila ji Cassidy Freeman v roli Waltovy dcery Cady. Jinak skoncila volba serifa, Ferg se trochu pochlapil, Branch me sice trochu sral s tou Cady, ale jinak me taky bavil. Zaverecny dil me jako ten v prvni sezone nestrhnul, zacina to bejt takovy zbytecne komplikovany (zabil ho Henry .. ne, poslal jsem Hektora .. ale ja ho taky nezabil blabla), ale jako celek dobry. ()

Season 3 (2014) (S03) 

Jestlize jsem psal u druhe serie, ze se pribeh rozjel na plno, tak v te treti musel uz nekolikrat rovnou explodovat.. Porad neni jasne proc a kdo je mastermind, ackoliv season finale (shocker) zase udelalo velky krok smerem k osvetleni hlavniho pribehu. Ten uz zacal byt natolik komplexni, ze zhruba dve / tri epizody se mu venovaly kompletne cele. S Branchem jsem trochu soucitil, ackoliv nebylo jasny, jestli se z nej teda stane magor nebo jestli se z toho vyhrabe (pricemz season finale mu dalo malou nadeji). S Vic se to po stalkerovi a manzelsky krizi trochu uklidnilo a Ferga je mi lito, ze tam z nej delaj jen druhou starou babu. Do dalsi serie jdu celkem zvedavej s tim, jaka bude role Malakaje, ocekavam navrat Falese a jeho legalnich buzeraci a samozrejme taky jak to dopadlo s Branchem (fandim ti kamo!). ()

Season 4 (2015) (S04) 

Ctvrta rada v premierove produkci Netflixu, coz se projevi uz v prvnich nekolika malo minutach opakovanymi zabery na Serifa Longmira za zvuku nejakyho oddechovyho songu… Serial a postavy jsou oproti predchozim trem radam castecne pozmeneny a je otazkou, zda to byl umysl nebo dilo novy produkce. Ale poporade… serial (bohuzel) opustila moje oblibena postava, coz bylo naznaceno v zaveru treti rady. Serif Longmire v prvnich radach pusobil jako skvely detektiv, v tehle rade behem svych vysetrovani zacal poprve chybovat. Nova postava paranoidniho dobraka me zatim neoslovila, ackoliv herec neni uplna guma. Naopak nova postava Deputy Eamonn + herec gumy. Postava Henryho me od zacatku serialu nebavila, ale nevadila mi.. jeho dramaticka promena v Punishera Hectora me ale srala a zaverecna epizoda mi prisla nejhorsi ze vsech 4 dosavadnich rad. Longmire zjistil, ze Henry zabiji lidi a presto ho necha bejt a dal bojuje proti delnikum, ktery jsou sice hajzlove, ale ve finale meli pravdu… Alespon me v zaveru mile prekvapil racionalni Mathias a Nighthorse tim, ze to vypada, ze pujde proti tlustymu protivnymu indianovi s kamosem v divnejch botach. A jinak doktorka a Waltovo tokani divny… PS: Cela ta dramaticka kauza o pomste za nepotrestany znasilneni byla od zacatku zalozena na picovine - Absaroka County a Tribal Police nemeli pravomoce, ale Cady presvedcila federaly, aby se tim zabyvali, akorat to cely posrala indianka tim, ze nemluvila, a jeji matka uplatkem. Proc si tedy stezovali na to, ze to nikdo nepotrestal, kdyz vysetrovani odmitli uz na pocatku kauzy… demence. Hodnoceni zhruba 3 a pul hvezdy, zaokrouhleno nahoru. ()

Season 5 (2016) (S05) 

Mam za sebou patou radu a jak to shrnout... je to furt Longmire, ale ztraci to jisty kouzlo. Ze slabyho finale predchozi rady se vyklubala vata na 2 dily a v tom zbytku je to takovy prapodivny. Walt se ze sympataka transformuje v podivnyho inkvizitora a uplne nesmyslne se stane posedlym pronasledovanim Nighthorse (kterej mu nejspis neprimo i zachranil zivot). Kazdopadne zneprateleni Cady i Henryho probiha dost prapodivne, celou dobu jsou tam jasny indicie kdo taha za nitky a kdo ne a Walter jen nesmyslne kope kolem sebe, musim se priznat, ze me misty uz i sral. Naopak jsem rad, ze spojenectvi bachora s Nighthorsem je definitivne pryc, ackoliv to evidentne bude mit jeste v posledni rade velkou dohru. Cady jinak okay az na to vyjednani propusteni Dariuse, dalsi naprosto nepochopitelny krok, kdy by stacilo nekomu zavolat... a civilni zaloba spolu s chraplavym curakem me serou. Opet to je tak na 3.5 hvezdy, tentokrat to zaokrouhlim dolu. ()

Season 6 (2017) (S06) 

Takze Nighthorse skoncil ve vezeni, protoze si pujcil od Mafie penize? Walt ho dostal do vezeni na zaklade falesnyho obvineni, ze kteryho nebyl vlastne vubec ocisten? Trend otravnyho mstivyho Walta z predchozi rady pretrval, zbytek nastesti kvalitativne stale nahore. ()

Súvisiace novinky

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (viac)

Psycho v televizi

Psycho v televizi

05.07.2012

Mohl by to být povzdech nad programovou náplní českých a slovenských komerčních stanic. Jenže tentokrát jde o Psycho s velkým „P“. Americká kabelovka A&E se původně zaměřovala hlavně na dokumenty… (viac)

Reklama

Reklama