Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiálny text distribútora)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (407)

tron 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ ste fanúšikmi sci-fi a zmierite sa s tým, že Temné nebo neprinesie nič nové, nemyslím si, že budete mimoriadne sklamaní. Aspoň ja som nebol a nielenže som sa párkrát zľakol (postava pri posteli), ale pri niektorých scénach som sa dokonca necítil dobre (húkanie alarmu uprostred noci, pozeranie bezpečnostných kamier). Mimozemšťanov uvidíte málo a skoro nič sa o ich plánoch/motívoch nedozviete. Mne to ale ak aj nevyhovovalo, tak mi to aspoň neprekážalo. A už konečne viem, prečo psy niekedy tak vystrájajú. Postavy priveľa rozumu nepobrali (zdá sa, že jediný plán otca, ako situáciu s mimozemšťanmi vyriešiť, je zohnať búchačku a vlčiaka, počkať, kým mimozemšťania v noci prídu, vykríknuť niečo ako „No poďte, vy hajzli!“, dva razy vystreliť a čakať, čo bude). ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Poměrně velká kritika se snáší na režiséra Scotta Charlese Stewarta, ale myslím, že v tomhle případě místy i docela zbytečně. I když tu skutečně nemáme moc „toho“, co by přesvítilo ty neskutečné logické lapsy v ději. Nijak vybočující rodince se začnou dít podivné věci. Alarm středostavovského baráku na předměstí začne uprostřed noci zlobit, fotky mizí z rámečků a někdo z rodiny je zřejmě náměsíčným architektem. Jenže pak mladší ze synů začne vykládat o zvláštním kamarádovi. To, co následuje, uspokojí tak napůl. Lekačky jsou fajn, mrazení v zádech tu a tam také registrujeme, ale ve výsledku sledujeme jen mimozemský mišmaš, který tu byl už stokrát a z toho čtyřiasedmdesátkrát lépe. Pak jsou tu linie, které se jen nadhodí, ale nikam se nevyvíjí, jiné docela potěší (otec je bez práce, peníze ubývají a kluk má navíc na těle podivné „modřiny“). Problém je v tom, že rodinka přítomnost mimozemšťanů řeší asi se stejným překvapením a zaujetím, jako když v obchodě v malé vesnici dojde půl hodiny před zavíračkou pečivo. Sečteno, podtrženo: dívá se na to poměrně obstojně, také herci nejsou špatní, ale chybí pevnější švy příběhu!! ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $17,418,667Tržby Celosvetovo $25,890,588Tržby za predaj DVD v USA $2,874,733 //počet predaných kusov 192,186║ režisérsky snaživé, tajomná atmosféra tam je, príbeh v norme, pripomenie to staré dobré časy keď frčali Akty X /50%/ ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Lehce nadprůměrný filmek s neokoukanou mimozemšťanskou tématikou, který ale jede podle okoukané duchařinové šablony. Není to žádný zázrak, ale 97 minut uteklo jako voda s příjemným napětím, co se z toho vlastně vyklube. Nenudil jsem se, několikrát jsem se slušně lekl, mimozemšťana jsem taky viděl, tak nevím, proč bych tomu neměl hraničních 70% přiklepnout.... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (11)

  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama