Reklama

Reklama

Blízko od seba

  • Česko Blízko od sebe (viac)
Trailer 2

Členovia rodiny Westonovcov sa po dlhšej dobe opäť schádzajú pri príležitosti pohrebu otca, umelca a alkoholika, ktorý spáchal samovraždu. Vzťahy v rodine nikdy neboli dobré a matka (Meryl Streep) ani pri tejto príležitosti neustupuje pred spormi so svojimi tromi dcérami. Tie to však tiež nemajú v živote jednoduché - jednej sa rozpadáva manželstvo, ďalšia sa snaží utajiť dlhoročný vzťah s vlastným bratrancom a posledná prišla na pohreb v spoločnosti pochybného snúbenca. Film, nakrútený podľa divadelnej hry Tracyho Lettsa, bol vďaka vynikajúcim hereckým výkonom Meryl Streepovej a Julie Robertsovej nominovaný na 2 Oscary a získal mnoho ďalších ocenení. (STV)

(viac)

Videá (29)

Trailer 2

Recenzie (428)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Film ako remeň, s poriadnou dávkou reality, ktorú vynikajúco doplnilo aj celé potmavšie prevedenie snímok, čo výborne doladilo celú atmosféru. Napriek tomu, že ide o dramatickú udalosť podobne ako komentovali iný užívatelia aj vo mne utrusené výroky vzbudili úsmev. Niektoré ženy sú ozaj tvrdé a nezlomné a čím sú staršie tým ich ego rastie. Najlepšou vetou bolo pre mňa " vďaka bohu, že nepoznáme budúcnosť, zošaleli by sme ". Za skvele frázovanie a dobrý herecký výkon dávam 70%. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Typický příklad divadelní hry a "oskarového" filmu, který se zaměřuje pouze a jen na herecké výkony zúčastněných hereckých hvězd. Jediné čím film, alespoň na první pohled zaujme jsou (skoro zapomenuté) herecké a oskarové hvězdy v pro ně atypických rolích. Jinak film nenabízí nic, co by divák už x krát neviděl v horších, ale i daleko lepších a působivějších variacích. ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Nebudem písať o tom aká patetická sa mi zdá mužská posadnutosť mladými dievčatkami ani o tom aká matka je schopná pochovať všetky sny svojej dcéry tým, že ju sama zráža ku dnu a zraňuje na najcitlivejších miestach. Julia a Meryl podľa mňa predviedli dokonalý herecký koncert, napriek tomu, že sú dávno za prahom tridsiatky. Stále nádherné ženy v komplikovaných postavách z ktorých sála ľudská nedokonalosť. Do poslednej minúty som dúfala, že Julia to auto otočí a vráti sa k umierajúcej matke, ale bol by to smiešny happy end. Som rada, že to neurobila. Pretože život nie je cesta ružovou záhradou. Milujete toho, kto o vás skoro netuší a ten, kto by za vás dýchal je len kulisa na veľkom pódiu plnom záludných nástrah. Verte mi, že časom to bude už len horšie. Dokonalá dráma jednej rodiny plná agónie, výčitiek, slabosti, lásky a nenávisti. Už dlho som nič podobného nevidela a určite ani dlho neuvidím. Klobúk dole! ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

mohla to byť dokonalá sóda..keby..keby muži v príbehu neboli vykreslení len ako zúfalci, slabosi, vlastne obete..keby Julia Roberts celý film neodohrala v jednej naštvanej grimase, ktorú som jej ani na chvíľu neveril, keby Juliette Lewis nebola neprirodzene a afektovane priblblá (umelá a životne akokoľvek nepravdepodobná), keby Misty Upham nebola akoby z úplne iného sveta/príbehu /filmu a keby paradoxne najzaujímavejšou a najplastickejšou postavou nebola tá, ktorá mala byť v herecky hviezdnej zostave snáď len do počtu, Julianne Nicholson. Meryl "prekvapujúco" opäť iná a určite na míle vzdialená svojmu vlastnému ja. ()

Dadel 

všetky recenzie používateľa

- "Už dlouho jsme nesbírali žádné Oscary, Harvey, pojďme udělat něco, jako bylo Carnage, frantíci s tím měli úspěch. Hlavně ať je to laciný a ať je tam spousta scén, kde budou postavy hystericky křičet jedna přes druhou, pisálci pak můžou psát o hereckém koncertu, haha." - "To by šlo, Bobe, a obsadíme do toho Meryl Streepovou, to je magnet na ceny, ta by dostala Oscara i kdyby hrála terminátora, hehe" - "Jasně, Meryl je nutnost, a na Zlatý Glóby to pro jistotu přihlásíme mezi komedie, tam je menší konkurence. Všichni nám to zas sežerou." => PROFIT!!!___________ btw, úžasný název pro film (v překladu něco jako "Srpen: Litoměřicko") ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (51)

  • Scéna, v ktorej autobus vysadí malého Charlesa (Benedict Cumberbatch), bola natočená v Pawhuska v Oklahome, len za rohom od budúceho obchodu Pioneer Woman Mercantile a hotela The Boarding House. (Pat.Ko)
  • Rolu Violet Weston pôvodne hrala Deanna Dunagan, ktorá za svoj výkon na Broadwayi získala cenu Tony Award (rovnako zastupovala túto rolu aj vo svetovej premiére v divadelnej spoločnosti Steppenwolf v Chicagu). Neskôr v priebehu predstavenia na Broadwayi ju vo funkcii nahrádzali Phylicia Rashad a Estelle Parsons. (Pat.Ko)
  • Tracy Letts napsal původní hru podle své vlastní zkušenosti. Rodina Westnových je velmi podobná té jeho. Například postava Violet Weston má zobrazovat jeho babičku, která byla na prášcích závislá 15 let. (jezurka42)

Súvisiace novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama