Reklama

Reklama

VOD (1)

Nemecký tank Biely Tiger, ktorý takto nazvali ruskí tankisti, je nočnou morou ruskej armády. Kdekoľvek sa zjaví, podarí sa mu zastaviť postup ruských tankových jednotiek. Medzi tankistami sa šíri správa, že tank má dušu zvieraťa. Ruská generalita sa snaží nájsť tank a posádku, ktorá sa Bielemu Tigrovi vyrovná. (andykovac)

Recenzie (81)

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

rusové si tenhle film natočili pro sebe .Nikdo ani asi nepočital s tím, že se dostane ven.Samozřejmě ho ani spousta lidí nepochopila.Protože je ruský.podle mě je film o podobenství.O tom,že historie se neustále opakuje.A proto je nutno být ve střehu.Nepřítel se může vynořit kdykoliv,odkudkoliv.... a udeřit.Spoustě lidí nevadí matrix plný ohně násilí kde lidé rozmašírovaní na srágoru ožívají a bojují dál .Ale jak si něco takového dovolí Rusové je oheň na střeše a píše se pohrdavě.Na ten film jsem se ani nemínila dívat ale nikde nic jiného nedávali tak jsem si stanici nechala jen tak jako zvukovou kulisu a film mě sám vtáhl do děje.Nejdřív jsem nechápala o co jde.Než mi došlo že tohle není o udatnosti ale o tom co by kdyby....A byly tam scény kdy jsem pocítila napětí jak u žádného jiného filmu.Nemám ráda podbízivé filmy které mají díváka uchopit a nejlépe s ním švihnout o zem.Samozřejmě jsem jich viděla desítky ale pak se "přejíte" a hledáte něco jiného.Pokud vám dojde že ten spálený a znovu oživší voják znázorňuje Rusko a Bílý tygr je nepřítel který číhá a nespí. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Toto je strašný dríst. Skladba príbehu je nepochopiteľná, mystika, duchovno a tieto veci, no to mi poser kozy. S realitou to nemá nič spoločné, Tčka povojnové, kapitulácia ma nezaujímala. Jediná dobrá vec, že je to konečne film, kde kde tie šroty horia jeden za druhým, lebo ..ehm..tá pozváraná vec čo vyzerá ako Tiger ich dáva jednotkami. Čo výstrel, to zhorený šrot. Sklamaný som. 1 z 5 ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

8. august, ktorý sa porovnáva s týmto filmom je podľa mňa len jednostranným pohľadom na vojnu. Naopak tento film mi v mnohom prišiel ako propaganda, či nezmysel. Proti nacistickému duchovi sa postavil ruský, ktorý svoju nebojácnosť a ochotu zomrieť, aby ho porazil je ochotný strieľať s pištoľou proti tanku. Neporazenie tajomného tanku je akoby symbolom neporazenia nacizmu a podobných myšlienok, no som mierne prekvapený, že natočili film o tom, ako Rusov zabíja tajomné monštrum, pričom mnoho Rusov cez vojnu doplatilo skôr na svojich veliteľov. Že tu máme mierne mysteriózny film od Šachnazarova, to sa dalo čakať, ale ja tieto filmy, ktoré mierne zahmlievajú realitu nemusím, aj keď je pravda, že Rusi toho už o vojnách natočili dosť a zobrazujú sa skôr hrdinsky. Filmu sa nedá uprieť skvelá kamera, istá ruská nepredvídateľnosť, no silne to mňa nepôsobilo. Taktiež sa to dá vyložiť rôzne, dokonca aj s obhajobou vojny a xenofóbnych myšlienok, ale to podľa mňa autor nechcel, takže si to vykladám inak. Film je to dobrý, no zatiaľ asi naozaj skôr ten 8. august. ()

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se bez mučení, občas a rád si zahraji MMOG World of Tanks. Takže se mi na bílém tygrovi líbila tanková choreografie a použitá vojenská technika. Tajemno až magického bílého PzKpfw VI alias Tigera a schopnosti tankisty Najdenova neboli soudruha Nikoho byla trochu přehnaná, ale ne na škodu vzhledem k tomu, že film má v popisku fantasy. Některé scény (kapitulace v Postupimi a konec s Adolfem Hitlerem) však jakoby někdo násilně nadirigoval. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal od mája do novembra 2011. Pre film bola postavená celá dedina, v ktorej sa odohrávali posledné zábery filmu. V ateliéroch Mosfilmu bola postavená budova, kde sa podpisovala kapitulácia Nemecka a replika tanku Tiger. (andykovac)

Reklama

Reklama