Reklama

Reklama

Epizódy(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(viac)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (19)

Tron: Povstání (2012) 

Dokonalý seriál se vším všudy, od mimiky postáv, cez hudbu až po vystavanie celého sveta a jeho fungovania. Tip top práca, škoda že len jedna séria ()

Beck's Beginning (2012) (E01) 

Top úvod do seriálu, mám pocit akoby sme boli kdesi v druhej polke filmu. ()

The Renegade: Part 1 (2012) (E02) 

Nový Tron to bude mať ťažké, na úvod bude musieť uveriť sebe samému že na to má. Dostáva sa však do kolosea a hry sa začínajú. Tento príbeh sme videli už v Tron legacy ale tentokrát hrá mechanik, ktorý pozná nejaký ten hack. ()

Blackout (2012) (E04) 

Mechanici robia to čo vedia najlepšie - stávajú lepšie motorky s ktorými majú väčšiu šancu vyhrať závody. O tieto mašiny však prejaví záujem ešte niekto ďalší. Tron musí veľa trénovať aby bol schopný vyhrať neľahký boj a pritom nevystavit nebezpečenstvu svojich blízkych. ()

Identity (2012) (E05) 

Beck sa vydáva do temných uličiek plných zlodejov aby našiel svoj ukradnutý disk. Čas sa mu však míňa pretože bez disku mu hrozí úplná strata pamäte a Identity. V tejto úlohe však nie je sám a prichádza aj nečakaný spojenec. ()

Isolated (2012) (E06) 

Beck sa pri špeciálnej misii dostáva do úzkych. Dostáva sa do tesného kontaktu s Paige a sú odsúdení na spoluprácu. Zisťujeme background Paige a jej motiváciu pridať sa k armáde. Na scéne sa objavia aj zástupcovia legendárnych ISO ktorých Flynn nenakódil, ale vznikli sami v digitálnom svete (ako aj hlavná predstaviteľka Tron Legacy) ()

Price of Power (2012) (E07) 

Na scénu prichádza ultimátny disk, the one Ring, ktorý z programu spraví upgradnutu verziu Nea. Ide o zbraň ktorú by nemal mať nikto a treba ju zo sveta odstrániť. Avšak to bude ťažšie ak program pocíti ten príval energie. Nehovoriac ak sa dostane do nesprávnych rúk. Seriál krásne využíva hru tieňov, tie poloosvetlené tváre postáv sú parádne. ()

The Reward (2012) (E08) 

Generál Tesler svojím novým nariadením rozpútava peklo pri ktorom každý zrádza každého. Pričom cena je za zradu otázna. Beck si chce dať pohov ale vidí že všetko sa len zhoršuje. Zatýkania, zrady najbližších, autoritársky vodca uťahuje slučku okolo krku celého mesta ()

Scars, Part 1 (2012) (E09) 

Na scénu prichádza pravá ruka Clu, sám veľký Dyson, kedysi vrchný veliteľ bezpečnosti. Jeho príbeh siaha do čias kedy sa malo rozhodnúť o osude ISOv a ich spolužití v Gride. Vo flashbackoch sa dozvieme o zrade a nevybavených účtoch s Tronom, ktorý teraz usiluje o Dysonov život. Keď príde na tému programy vs ISO tak mám pred očami svet anjelov, kde má každý svoj účel vs svet ľudí ktorí majú slobodnú vôľu a snažia sa o spolužitie v jednom Gride. Ale Clue sa vzoprie vôli Tvorcu a vyhlási ISOm vojnu. Sounds familiar? ()

Scars, Part 2 (2012) (E10) 

Revolúcia je jedna vec, ale ukončiť spor a existenciu Dysona je vec druhá. Dá sa vôbec ukončiť pomsta a pritom si zachovať hodnoty revolúcie? Tronovi hrozí že stratí sám seba, pomôcť mu môže iba Beck. Vo flashbackoch sa dozvieme ako Tron prežil a ako prišiel ku svojím zraneniam. ()

Grounded (2012) (E11) 

Generál Tesler ako pravý autoritatívny vladár mesta dáva ľuďom svoje benevolentné ultimátum - narušiteľa zákazu nočného vychádzania nepôjdu do hier ak sa Renegade vzdá. Beck však dostáva zaracha od šéfa, ktorý má dosť Beckovych absencii. Pred showdownom je ale ešte čas na jeden menší upgrade. Pre istotu... ()

We Both Know How This Ends (2012) (E12) 

stand alone časť kde v side queste vidíme hacknutie tankov. Avšak tanky treba opraviť a Pavel zamieri priamo do garáže, kde ešte chýba šéf. A odrazu ide o kejhák ()

The Stranger (2012) (E13) 

Tron ma quest pre Becka, ktorý sa akoby prepadol pod zem, takže na nebezpečnú úlohu o špehovaní Dysona sa vydáva Abel. Dyson ma akýsi tajomný master plan a je treba o ňom čosi zistiť než bude neskoro. Beck sa medzičasom prepadol do nebezpečného sveta ktorý skrýva strašné tajomstvo apokalypsy. ()

Tagged (2012) (E14) 

V meste prichádza k novému typu zaskodnictva - digitálne sprejerstvo. Za použitia free code dávajú mestu vedieť že Tron žije. Toto sa samozrejme nepáči okupantom, ktorý rýchlo zisťujú že to nie je Tron ale New kids on the block. Záujem o túto skupinu prejavuje aj Beck, ale ich odhodlanie treba najprv preveriť skutočnou prácou na odboji. Sprejeri v sebe skrývajú aj nečakanú postavu ktorá je odhodlaná až až ()

State of Mind (2012) (E15) 

Generál má nový plán kontroly - čím viac stúpencov tým menej disentu. Tentokrát si dáme trošku feelingu Westworldu kde veža zapína v programoch istú zmenu. Bude treba zachrániť jednak ľudí, ale obzvlášť Maru, ktorej názory na Trona nabrali 180 stupňové obrátky ()

Welcome Home (2013) (E16) 

Mimika tváre, pohľady, všetky tie detaily sú jednoducho perfektné, až človek žasne nad tým že je to animácia. Samotný vlak je úplná dokonalosť, ako aj dizajn celého sveta. Škoda že nevyšla aj druhá séria, poslednýkrát čo som mal taký dobrý zážitok zo seriálu po filme bola Kung-fu panda, kde seriál rozvíjal svet tak dokonale ako tento seriál rozvíja pôvodne filmy. Plus námety originálnej hudby sú top ()

Rendezvous (2013) (E17) 

Absolútny vrchol kde idú dvaja nepriatelia na rande, s tým že Paigein obrat je na dosah. Scéna vloženia fake memory je dosť drsná pripomínajúca prvý výsluch Nea agentom Smithom. Neskutočná chémia medzi postavami a tá záverečná scéna keep smiling je proste ako z hororu. ()

No Bounds (2013) (E18) 

Cyrus sa vracia a chce jednak pomstu ale aj uznanie že je najlepší Renegade. Nie, chce byť najlepší Tron! Let the games begin. A ako bonus poštve ľudí proti Renegadovi, takže Beck sa dostáva do úzkych. ()

Terminal (2013) (E19) 

Renegade môže za to že Abel je mŕtvy. Prečo mu nepomohol? Kde bol? Aspoň tak to vidí Mara. Avšak jeden program nedokáže bojovať všetky boje, revolúcia potrebuje viacerých. Je načase vybrať si stranu a postaviť sa za hodnoty, ktoré predstave. Je čas na revolúciu! Škoda že seriál nemá druhú sériu, hneď by som si ju pustil. ()

Reklama

Reklama