Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 12

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 12

Recenzie (108)

nonick1 

všetky recenzie používateľa

Pro mě osobně velké překvapení: milý, zábavný, vtipný i dojemný animák pro děti i dospělé - s povedeným vizuálem, zajímavým příběhem a skvělým soundtrackem. Nikdy bych nevěřil, že by mě mohl tak bavit film z prostředí malých adeptek baletu. Ale to jsem si o závodnících formule 1 říkal u Rivalů taky – a nakonec z toho byla také plná palba :-) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Dnešný druhý animák, na ktorý som sa pozrel bol "Ballerina." A musím povedať, že vyzeralo to byť ako zaujímavé dielko. A hoci je to trošku druhotriedny animák, myslím si, že patrí medzi tie lepšie. Napriek tomu, že má veľmi jednoduchý príbeh a veľmi okukané postavy, tak mám pocit, že si to snažia vynahradiť trošku emóciami, srdcom a dobrými tanečnými animáciami. Dizajny postavičiek sú podľa mňa v pohode, akurát občas na mňa viac pôsobia ako bábiky než ako reálne tanečnice. Trošku animačný problém, ale aj tak mám pocit, že sa snažili tvorcovia z toho urobiť asi to najlepšie čo mohli. Film má charizmu a vie ponúknuť príjemné momentky, no rovnako sa neviem ubrániť pocitom, že dospelým to moc nedá, lebo to videli xy-krát. Rozoberme si teda pár negatívnych momentiek filmu. V prvom rade soundtrack je pre mňa trošku mix. Niektoré skladby tam celkom pasujú, no na druhú stranu prečo máme v záverečnom tanečnom čísle, kde sa má tancovať na Luskáčika popovú skladbu? To absolútne neladí. A občas by som viac chcel, aby film viac používal hudbu, ktorá by pasovala do časového obdobia a rovnako aj témy filmu. A tu to rozhodne neplatí. Zloduch filmu je otrasný. Bez toho, aby som spoiloval, tak poviem, že sme túto zlú matku videli miliónkrát a v záverečnej momentke mám pocit, že to trošku prestrelili. Jej dcéra je tiež dosť otravná, no ku koncu filmu niečo pochopí. A myslím si, že je to celkom v pohode. Možno by som len chcel ešte medzi nimi pred šou záverečnú rezolúciu. Myslím si, že všetci vieme od začiatku kam to pôjde, ako to dopadne aj cez aké situácie sa budeme pretĺkať. A je na tom, aby postavy a srdce filmu fungovalo. A musím povedať, že to tu funguje. A práve to asi zachraňuje tento film pred jeho podpriemernosťou. Pretože hrdinovia sú dobrí, sympatickí a vedia dať tomu dostatok dobrých emócií. A rozhodne to vo filme vidieť. Takže keď si to dám dokopy, dal by som filmu asi C+, ale nakoľko si myslím, že cieľová skupina ten film ocení a nakoľko má srdce na správnom mieste, tak mu ešte jeden bod predsa len pridám. Rozhodnutie, či je to rozprávka, ktorú by ste chceli vidieť nechám na vás. Ale ak máte deti a najmä dievčatá, tie určite tento film ocenia. Hodnotenie: B- ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ, jedná sa o dievčatkovský animák. Každému chlapovi môže byť balet ukradnutý, ako taký je preceňovaný, a iba ťažko bude chápať sen stať sa baleťákom. Napriek zmienenému je najhoršie na ňom to, že je to megaklišé, väčšie klišé si snáď neviem ani predstaviť - o tom, ako si plniť sny, ako čiernobieleho hlavného hrdinu všetci odstrkujú, ako mu všetci robia napriek, ako mu hovoria, že je nula, že aj tak nič nedokáže a on im to na konci filmu všetkým ukáže, až aj oponentom spadnú sánky...myslím, že som nič nevynechal...to fakt sa dnes niekto pustí do niečoho tak sprofanovaného a otrlého?? U mňa s tým ale bodovať nebude. A to by neboli Francúzi uchýlní, aby do detského animáku opäť neprepašovali lásku dvoch cca 12-ročných decák - hnus, hnus. Tradičný hollywoodsky koniec, ono celý animák vyznel viac americky, než európsky. Animačne a hudobne je pritom v poriadku, spĺňa európsky 3D nadštandart, aj keď si nemôžem odpustiť poznámku strašne vychrtlých žensko-dievčenských telíčkach a nepomerne väčších hlavách a buľvách v nich. A tie megaskoky, čo predvádzali, to pokojne môžu ísť na olympiádu skákať do diaľky a nabetón to bude svetový rekord. Ale veď čo, animák znesie veľa, akurát že to neguje piplavú prácu pri inak celkom verne nepodobených ľudských pohyboch; a bez týchto "wuxia" prvkov by pokojne mohli miesto animovaného filmu natočiť film hraný. Pachuť silného klišé ale ostane. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Naozaj milé prekvapenie. Na pozadí smutného príbehu vystavaná v podstate veselá rozprávka so šťastným koncom. Nebol by som povedal, že toto ma môže zaujať, ale cit s akým postavili scenár je dokonalý. Ak ku tomu prirátam slušnú, miestami dokonalú animáciu, tak nejde inak, než vyjadriť spokojnosť. A prečo nie päťka ? Nevyužitý potenciál záverečného betlu nemôže ostať nepotrestaný. Ale rozhodne sa nejednalo o stratený čas. Krásna rozprávka. ()

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle animák mě nečekaně mile překvapil. Pouštěla jsem si ho pouze za účelem slyšet dabing Elle Fanning, ale nakonec jsem se nechala unést. Je to příjemný hezký snímek s - musím vyzdvyhnout - velice krásnou animací. Postavy byly na tomto filmu určitě to hlavní, co mě oslovilo. Protože když se vezme v potaz celkový děj, tak to je bohužel už jaksi tak trochu to klišé. Každopádně jde o mladou osiřelou dívku, která by velice ráda dosáhla svého snu. Bohužel se jí ale nedaří, protože je chudá, bez rodičů a v životě má holt smůlu uplně ve všem. Ale i přes to všechno si nakonec cestu ke svému snu najde, a k tomu jí dopomůže osoba, která pro ni ve finále bude znamenat daleko víc, než ten samotný sen. - "Touch the sky." ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)

Reklama

Reklama