Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (108)

Prometheus69 

všetky recenzie používateľa

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Hezká dávka humoru, hezká dávka lehkého dramatu, trochu toho smutku, ale nakonec pořádná dávka štěstí, se kterou se počítalo, protože tenhle snímek musí mít happy end. Postavy jsou navrženy až moc líbivě, ale prostě mi sedli a hlavní hrdince jsem fandil, aby to s ní dobře dopadlo. Prostředí snímku pomáhá. ()

Reklama

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Naozaj milé prekvapenie. Na pozadí smutného príbehu vystavaná v podstate veselá rozprávka so šťastným koncom. Nebol by som povedal, že toto ma môže zaujať, ale cit s akým postavili scenár je dokonalý. Ak ku tomu prirátam slušnú, miestami dokonalú animáciu, tak nejde inak, než vyjadriť spokojnosť. A prečo nie päťka ? Nevyužitý potenciál záverečného betlu nemôže ostať nepotrestaný. Ale rozhodne sa nejednalo o stratený čas. Krásna rozprávka. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ, jedná sa o dievčatkovský animák. Každému chlapovi môže byť balet ukradnutý, ako taký je preceňovaný, a iba ťažko bude chápať sen stať sa baleťákom. Napriek zmienenému je najhoršie na ňom to, že je to megaklišé, väčšie klišé si snáď neviem ani predstaviť - o tom, ako si plniť sny, ako čiernobieleho hlavného hrdinu všetci odstrkujú, ako mu všetci robia napriek, ako mu hovoria, že je nula, že aj tak nič nedokáže a on im to na konci filmu všetkým ukáže, až aj oponentom spadnú sánky...myslím, že som nič nevynechal...to fakt sa dnes niekto pustí do niečoho tak sprofanovaného a otrlého?? U mňa s tým ale bodovať nebude. A to by neboli Francúzi uchýlní, aby do detského animáku opäť neprepašovali lásku dvoch cca 12-ročných decák - hnus, hnus. Tradičný hollywoodsky koniec, ono celý animák vyznel viac americky, než európsky. Animačne a hudobne je pritom v poriadku, spĺňa európsky 3D nadštandart, aj keď si nemôžem odpustiť poznámku strašne vychrtlých žensko-dievčenských telíčkach a nepomerne väčších hlavách a buľvách v nich. A tie megaskoky, čo predvádzali, to pokojne môžu ísť na olympiádu skákať do diaľky a nabetón to bude svetový rekord. Ale veď čo, animák znesie veľa, akurát že to neguje piplavú prácu pri inak celkom verne nepodobených ľudských pohyboch; a bez týchto "wuxia" prvkov by pokojne mohli miesto animovaného filmu natočiť film hraný. Pachuť silného klišé ale ostane. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $24,702,560Tržby Celosvetovo $106,127,278▐ Na to že to nerobilo žiadne elitné animačné štúdio (Pixar, DreamWorks, 20th Century Fox, Sony) tak ide o dosť podarený počin. Dejovo pútavé a zábavné, pekná choreografia, dobré zasadenie do určitého obdobia v Paríži a animácia na veľmi slušnej úrovni. /70%/ ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)
  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)
  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené