Reklama

Reklama

To, že sa ich manželstvo rozpadlo, ešte nejako Kate (Emma Thompson) a Richard (Pierce Brosnan) prežili. Dokonca, ako praví Briti rozchod celkom elegantne zvládli. Keď ale zistia, že ich penzijný fond sa stal obeťou bezohľadného francúzskeho tunelára, to už bolo priveľa. Vypátrajú, že muž, ktorý ich pripravil o všetky úspory, práve kúpil svojej snúbenici diamant za 10 miliónov dolárov. Vydajú sa za ním s jasným cieľom. Ukradnúť nablýskaný diamant, poriadne sa zahojiť a ešte k tomu sa aj pomstiť. Táto výprava ich zavedie z Londýna do Paríža, ale aj na francúzsku riviéru, kde zisťujú, že ich vzťah napriek všetkému ešte stále celkom nevychladol... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (79)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Joel Hopkins /Posledni cas na Lasku/ natocil sympaticku dobru komediu, pri ktorej sa nejeden diviak dobre odreaguje. Hlavne, ked film ma slusny pribeh, ktory ani chvilu nenudi, Pierce Brosnan /GoldenEye, Tomorrow Never Dies/ to dobre taha, a hoci nevie hrat, pri vybornej Emme Thompson /Laska nebeska, Soumrak Dne/ to aspon nie je vidiet. Tempo je slusne, dialogy vyborne, ba dokonca aj humor sa najde. Tim Spall /Slepici Ulet + nejake Hery Potraty/ to dobre zvladal, reziser tiez odviedol dobru pracu. Ako komedia -oddychovka je toto slusny priemer : 68 % ()

Pierre95 

všetky recenzie používateľa

Jistě, skoro každý od tohoto filmu čekal trochu více, ale popravdě to opradvdu držela jen ústřední čtveřice - Emma Thompson, Pierce Brosan, Celia Imrie a Timothy Spall. Režie mohla být kvalitnější a scénář lépe propracovaný. Dal bych hvězdy čtyři, ale to by muselo vypadat lépe. Jinak odehrává se to jak v Paříži, tak na jihu Francie, což je paráda. Film je docela vtipný. To ale na čtyři hvězdy nestačí a nestačí na to ani jedna z mých oblíbenkyň Emma Thompson (ikdyž je to je legenda). Film ale splňuje jednu věc - a to je prostoduchost. ()

Reklama

dwbmb 

všetky recenzie používateľa

Proč si tohle dělám. Nejspíš proto, že mám pro Hopkinse menší slabost díky staršímu Skoč až zítra, který mi utkvěl v paměti svou lehce hypnotickou bizzare atmosférou. Tentokrát zjevně žral hypnotika přímo Hopkins, když stvořil tohle dílko, které je taky bizzare, ale svou naprostou dementností. "Co by asi udělaly skutečné osoby, kdyby byly v takové situaci? Aha...no tak napíšeme pravý opak". A scénář byl na světě. Koukání na vypnutou obrazovku by mě bolelo míň. Jedna hvězda za Emmu, je to pořád číča! ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Úplne zbytočný a ničím výnimočný film, ktorý "zaujal" akurát tak absurdným scenárom. Ja vážne nechápem ako sa herecký tandem Pierce Brosnan a Emma Thompson vôbec dajú nahovoriť na takúto bezduchú a prehnanú romantickú komédiu. Najhoršie, že celá tá "komédia" pôsobila nanajvýš trápne a o tej úbohej dramatizácií radšej ani nevravím. Nemalo to nápad, ani dôvtip, no proste nič. A navyše, každému je jasné ako táto klišé záležitosť napokon celá skončí... ()

LencaN 

všetky recenzie používateľa

Manželská rána působí děsně sympaticky. Vůbec bych neřekla, že to točili Francouzi. Pierce Brosnan a Emma Thompson byli roztomilá rozvedená dvojice, která musí vyřešit nastalé finanční problémy. Jeden lišák je totiž připravil o veškeré úspory a nejen je, ale i ostatní z Piercovy firmy. Proto se rozhodnou jednat a vyřídit si to s ním, respektive ukrást diamant, který ten zlodějíček koupil své snoubence za získané peníze. Trochu naivní, ale o to víc legrační. Já se smála dost. I se sousedy totiž tvořili správnou "mafiánskou" čtverku komiků. A nutno říct, že Emmě Thompson ta zrzavá barva šíleně slušela, byla jako jiná osoba. A Pierce byl klasicky fešák, baví mě jak ve vážných rolích, tak i tyhle komediální. Sice hodnocení tady na ČSFD neukazuje na žádný kasovní trhák, ale mě si Manželská rána získala. Příště ráda kouknu určitě znova. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Londýne, Paríži a vo francúzskom mestečku Antibes. (dyfur)
  • Po plážovom volejbale si v bare Kate (Emma Thompson) objednáva martini, čo je jasná narážka na filmy Jamesa Bonda, ktorého hral aj Pierce Brosnan, ktorý v tomto filme hrá jej manžela. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama