Reklama

Reklama

Krátky príbeh rodičov a ich 9-ročnej dcérky, ktorí už 300 dní žijú v protiatómovom kryte. Prežívajú zo dňa na deň a skrývajú sa pred neznámymi stvoreniami, ktoré ich celý ten čas neúspešne hľadajú. Jedného dňa nehoda spôsobí, že je ich úkryt prezradený. Príchodom stvorení, ktorým hovoria "Breathers" ("Dýchači"), sa rodinka dostáva do nebezpečenstva. Dokážu utiecť a prežiť? A ak áno, bude tento útek znamenať aj šťastný koniec ich osudu? (xzajox)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (189)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Bohové vědí, že mám děti rád... tedy aspoň většinou. Ale už od dětství pudově nesnáším děti ve filmech... tedy aspoň většinou. A tohle rodinné postapo má bohužel jednu velkou vadu - hraje v něm táta, máma... a jejich nesnesitelná "princezna". Co naplat, je to holt takové rodinné postapo. Postapo naprosto skvěle vypravené i natočené (až třeba na tu digitální vysokou), ale zkrátka rodinné, prostě postapo à la Špílberg - táta, máma a jejich otravný blonďatý "andílek" s panenkou. No ale když už to divák přijme a řekne si "no tak se holt podívám na postapo od Špílberga", vyrazí mu rejža mozek z hlavy kulervoucí pointou. Bravo. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Za málo peňazí veľa muziky. Aj napriek tomu, že udeľujem „iba“ tri hviezdičky, tak má Hidden veľmi potešil, nakoľko sa jedná o jeden z najoriginálnejších hororov, ktoré tento rok vyšli. Originálny ani nie tak svojím námetom, pretože filmov odohrávajúcich sa po väčšinu času v jednej lokalite a zaoberajúcich sa zombie nákazov tu už za posledné roky bolo niekoľko, no hlavne svojim prístupom k látke. Keď už som si myslel, že námet so zombies je úplne vyčerpaný a nič originálne sa tu nedá vymyslieť prišiel nenápadný Hidden, ktorý v určitých momentoch dokáže skutočne prekvapiť vývojom deja a nečakaným rozuzlením. Síce sa nejedná o zombie horor ako taký a prvý hodina stopáže sa odohráva uzatvorená v jednom podzemnom bunkri s tromi postavami, tak vďaka veľmi slušnej réžii dokáže byť Hidden príjemne znepokojivý a neskutočne atmosférický, navyše podporený aj slušnými hercami, ktorých sa do takéhoto filmu podarilo nahovoriť (Alexander Skarsgard, Andrea Riseborough). Akurát práve ten zvrat v posledných 15 minútach film mierne podráža, pretože pri spätnom zamyslení chovanie postáv nedáva až taký zmysel, no podrobnejšie vysvetlenie by si žiadalo veľké spoilery, takže sa mu radšej vyhnem a napíšem iba, že celá obrana bunkru titulnou rodinou mala prebiehať úplne inak, keďže už nebol dôvod „to“ skrývať (vzhľadom na nasledujúce dianie) a taktiež „breathers“ (vzhľadom na to kto sú) sa chovali pomerne čudne (neverím, že by nevedeli zvaliť jednu horiacu policu), inak však v podstate spokojnosť. Celému filmu by síce slušal oveľa väčší rozpočet a to ani nie tak kvôli prvej hodine, ktorej minimalistické pojatie a pomalé tempo veľmi svedčalo, ale hlavne kvôli tomu, aby sa v záverečných akčných minútach mohlo rozpútať o niečo strhujúcejšie dianie, pridať k stopáži niekoľko desiatok minút navyše a rozvinúť ďalej originálnu líniu s nakazenými. Avšak vzhľadom na to aké evidentne nízke finančné prostriedky mal režisér k dispozícii to asi ani lepšie dopadnúť nemohlo. A pusťte Dufferovcov konečne k niečomu väčšiemu! CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Jaké to je, když s rodinou jako jediní přeijete apokalypsu nebezpečného viru? No dost blbý, protože nejspíš skončíte v krytu, kde čekáte, až The Breathers odejdou... Hidden není vůbec špatný film a téma apokalypsy skvěle využil tentokrát trochu jinak, než bych čekala. Jen ten konec to totálně poslal do háje. Marco? Polo? Fakt? ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Další z řady,který maj podle úrovně tohodle filmu zaděláno na slušnej progres.První bych chtěl vyzdvihnout slušně depresivní atmosféru,ve který jsou záběry na zničený město,a poletování hrozby něčeho hnusnýho,celkem slušně deprimující.navíc to,jak se film vyvinul,asi mojí nepozorností,a asi i blbostí,mi zcela uniklo,takže sem byl docela překvapenej,ale i potěšenej.Herci dobrý,zejména ta malá potvora hrála na svůj věk víc než obstojně.Budu sledovat,a uvidíme.60%. ()

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Napínavé majstrovské dielo, ktoré určite nesklamalo, ba naopak. Bol som po celý čas v napätí, čo sa udeje, čo sa udialo a prečo a výsledok bol veľmi prekvapujúci. Naozaj neuveriteľné, čo dokáže partia schopných ľudí s minimálnym počtom hercov, no s veľkou predstavivosťou. Tento film je príklad toho, že aj za málo peňazí môžete mať obrovský zážitok. Ďalší skvelý novodobý postapokalyptický horor spolu s filmom Extinction - Zánik . ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama