Reklama

Reklama

Putovanie kontinentov

(seriál)
  • Česko Putování po kontinentech (viac)
Francúzsko, (2012–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min, Alternatívna 10x52 min)

Série(2) / Epizódy(10)

Obsahy(1)

V priebehu miliónov a miliárd rokov sa tvar našej planéty neustále menil. Mocné tektonické sily neustále pretvárali hranice mora a pevniny a toto putovanie sa nezastavilo podnes. Tektonika tvorila život a zároveň ho aj ničila. Vulkány a supervulkány neustále vplývajú na život na Zemi. Vydajte sa spolu s nami na pútavú cestu po Zemi, na cestu, plnú napätia medzi biologickým životom a geologickými silami, na cestu po našej modrej planéte - a sledujte Putovanie kontinentov.
Jednotlivé časti: 1.-Oceánia - tektonický ohnivý kruh
2.-Ázia - tektonika života a smrti
3.-Ázia - stúpajúce hory a klesajúce krajiny
4.-Európa - tropické začiatky
5.-Európa - nepokojná budúcnosť (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

karnifex 

všetky recenzie používateľa

Geologii mám velmi rád, takže každý dokument, který se jí věnuje (a je jich dost málo, příjde mi), sleduju s radostí. A tento je navíc fakt výborný! Jediná drobná výtka (souhlasím s majo25): škoda, že při popisovaných procesech není častěji (a lépe) používána animace, protože ta v geologii může hodně pomoci pro správné představení si popisovaných jevů. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Viac ako kontinentom sa prvá časť venuje vykopávkam a vývoju zvierat. Ohnivý kruh je zaujímavý, ale okrem Nového Zélandu sa mi informácie zdali povrchné. Vývoj Ázie je už o niečo zaujímavejší, ale stále je tam veľa omáčky, ktoré odbočujú od témy tektoniky a posúvania zemských dosiek. ()

Reklama

Galéria (17)

Reklama

Reklama