Reklama

Reklama

Dospeláci 2

  • Česko Machři 2 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pred troma rokmi zažil Lenny (Adam Sandler) s priateľmi z detstva Marcusom (David Spade), Ericom (Kevin James) a Kurtom (Chris Rock) úžasné leto, na ktoré nedokáže zabudnúť, ani keby chcel – a on, pochopiteľne, nechce -, takže asi veľmi neprekvapí, že rozhodnutie dopriať svojim deťom, a tak trochu i sebe, vrchovato podobnej zábavy, nevyhnutne vyústi do rozhodnutia presťahovať sa do rodného mesta! Koniec koncov, čo môže byť lepšie, ako vychovávať deti spolu s kamarátmi, nonstop naladenými na rovnakú vlnovú dĺžku, a ich (dúfajme) rovnako skvelým potomstvom? Nanešťastie sa však relatívne rýchlo ukáže, že život a vytúžené sladké ničnerobenie človeku dokážu poriadne osladiť nečakané komplikácie v podobe tyranov, ktorí vám znepríjemňovali spätne inak vcelku idylicky vyzerajúce obdobie školskej dochádzky, ale i tyranov, ktorí sa o to isté snažia u vašich detí. Za zmienku ale rozhodne stoja i psychopatickí účastníci cestnej premávky, strážcovia zákona pod vplyvom a celá plejáda rôznorodo vyšinutých spoluobčanov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (501)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Ani první díl nebyl žádný trhák (z komerčního hlediska bohužel ano), ale i tak se jednalo o slušnou a nenáročnou zábavu. Druhý díl už je pouhé vaření z vody a do nově vyprávěného příběhu přidává další, neskutečně trapné postavy a to vše balí do tuny infantilního a toho nejjednoduššího humoru, který je do diváků vpravován, takových 20 let. I přes svou neskutečnou trapnost, ale film není zdraví škodlivý a překvapivě rychle utekl. Nezasmál sem se ani jednou a vzhledem k tržbám (které opět dokazují jednoduchost dnešních diváků) se velice obávám s čím přijde třetí díl. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Oproti jednotke mierny posun dole. Ale nie preto, že by to bolo menej vtipné, alebo hlúpejšie. Návrat starých známych postavičiek ma neuveriteľne potešil. Epizódka Lonely islandu tiež. To čo mi vadilo, bolo, že to bolo krátke. Tým pádom, bolo mnoho dejových línií, ktoré film načrtol ukončené vo finále príliš rýchlo. Nestihol som si ich užiť a ani ich režisér nenechal správne doznieť. Pritom by som sa osobne veľmi rád pozrel na to, ako každý dosiahol to čo chcel a všetko sa ukončilo dobre. Sandler je tu o trocha neznesiteľnejší ako v prvej časti. Na druhú stranu presunutie pozornosti na Davida Spadeho a jeho nevlastného syna bolo fajn spestretním. Dievčatá ako obvykle výborné. Kraľujem im Salma Hayek. Kvôli nej sa na to neuveriteľne dobre pozerá. Keby film skúsil posunúť celú rovinu rozprávania ďalej a nechal si nejaký čas na dovysvetľovanie a väčšie prepojenie medzi postavami, bolo by to znova za štyri. Scéna s kolesom perfektná a China Anne McClain bude o pár rokov neuveriteľná kočka. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Časopis Cinema som odoberal asi desať rokov, za Ivy Hejlčíkovej, až do roku 2006. Prestal som (ani už neviem prečo) a kupujem ho už vážne len občasne. Takto som si jeden výtisk kúpil aj v roku 2011, keď akurát išli Dospeláci jednotka na DVD a ja neviem čím to je - možno len preklepom - každopádne pointa: od Cinemy dostali 100%, hodnotenie najvyššie. Takže ako hovorím; možno to bol len preklep, možno sa od čias Hejlčíkovej veci zmenili a možno teraz Cinemu píšu deti, to ma ale vtedy nenapadlo, myslel som že sa stal zázrak a začal sa na Dospelákov tešiť. No a potom prišlo nevyhnutné sklamanie, bola to sandlerovská sračka a tri hviezdy odo mňa dostala s odretou hubou aj ušami, aj to len za pár GP chuťoviek. Od pokračovania som nečakal nič a páčilo sa mi viac než prvý film. Je to rovnaká sandlerovská sračka (hneď v prvej minúte filmu, celú sandlerovie rodinu pochčije digitálny jeleň), s rovnako primitívnym humorom a rovnakým zvratkom morálnych ponaučení a je už asi pol hodinu rozmýšľam, čím ospravedlniť nadpriemerné hodnotenie. Či tým klokanom z Twilightu, paródiou na záverečný fight z Twilightu, fenomenálnymi deťmi ústredných postáv, cameami, alebo tým že som bol proste zhúlený; hlavne je to ale vtipnejšie ako posledné Sandlerove filmy. Aj cez grcky a moč. Takže v rámci fekálnych komédií, 60% ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Je mi jasné, že si teď většina lidí klepe na hlavu, co mi hráblo a proč dávám zrovna tomuhle filmu takové hodnocení, jaké jsem mu dal. Já vím, že to je přehnané, je to pořádně přehnané, ale copak nemám alespoň jedno prostor na trochu subjektivity? Tak tohle je zrovna ta chvíle a já bych chtěl něco málo napsat o filmu, který mě donutil se v kině smát většinu jeho stopáže. Ano, mnohdy proto, že některé scény byly hodně trapné a blbé, ale v tu chvíli mi to vůbec nevadilo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/09/machri-2-2013-90.html ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě zábavnější než jednička. Některé vtípky povedenější a ve starém Sandlerovském duchu (jelen - nikdy neděste jelena, Buscemi jako raper). Dokonce i ten idiot Nick Swardson mi konečně připadal zábavný. A ani se mi nechtělo zvracet z toho echt júesej rodinně hodnotového ducha. Mrzí mě jen dvě věci, méně prostoru pro ženské partnerky (božská Hayek, skvělá Bello a neskutečně sympatická Rudolph) a absence gerontofilního Roba Schneidera. Ale trochu to zachraňuje Jon Lovitz jako cvičitel aerobiku. Sandler s Duganem prostě ví, čím mi udělat radost. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (19)

  • Snímek byl časopisem Time označen za „Nejhorší film roku 2013“. (orkadimenza)
  • Je to již po sedmé, co se ve filmu setkávají Nick Swardson a Adam Sandler. Současně jde o 9. spolupráci Adama Sandlera a Steva Buscemiho. (Langy10)

Reklama

Reklama