Reklama

Reklama

Tasogare otome x Amnesia

(seriál)
  • Japonsko 黄昏乙女xアムネジア (viac)
Trailer

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Pred 60 rokmi v budove školy Seikyou academy zomrela mladá žena. Nikto nevie prečo; nikto nevie, ako. Desivá rozprávka a legenda o smrti tejto ženy sa však stala veľmi známou a traduje sa až do dnešného dňa. Preto nie je veľmi prekvapujúce, že študenti tejto akadémie majú možnosť vstúpiť do klubu, ktorý sa zaoberá nadprirodzenými javmi. Čo však môže zježiť chĺpky na rukách je fakt, že zakladateľom klubu je duch mŕtvej ženy. Nemôže si spomenúť, ako zomrela, a preto je uväznená v šedej krajine medzi životom a smrťou. Teiichi Niiya, nováčik, ktorý môže z nevysvetliteľných dôvodov Yuuko vidieť, začne spolu s ostatnými nič netušiacimi členmi klubu rozpletať veľa temných tajomstiev, skrývajúcich sa v Seikyou academy. Oslobodí Yuuki vyriešenie prípadu jej záhadného úmrtia? Alebo bude jej spojenie so študentom mať ešte väčší dopad na ich existenciu? (Carol Pifková)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (11)

Tasogare otome x Amnesia (2012) 

Temná, až mrazivá atmosféra rýchlych prestrihov a hry s čiernou striedajúca sa s komediálnou, s trochu úchylnými a miestami nevtipnými scénami. Postavy nie sú veľmi zaujímavé, záhada tragickej minulosti skôr, no s týmito postavami vyžaduje dosť trpezlivosti sa to tajomstvo dozvedieť. 1-2. epizóda: 40%. 3. 60% 4. 20% 01x05 60% 01x06 60% 01x07 60% 01x08 80% 01x09 60% 01x10 60% 01x11 60% 01x12 40% ()

Konkoku otome (2012) (E03) 

Okrem sexuálneho harašenia a trápnych scén konečne aj kvalitné hororové scény. ()

Fucugjó otome (2012) (E04) 

Obsahovo nič, čo by sme predtým nevideli. Animačne krásne scény čiernej, červenej a zelenej. ()

Šókei otome (2012) (E05) 

Vizuálne výborné, škoda, že po príbehovej stránke a stránke postáv je to príliš zjednodušené a nie až tak vtipné. ()

Fukušú otome (2012) (E06) 

Vizuálne rozmanité. V epizóde je viacero druhov animácie. Klasicky kvalitná animácia hrajúca si s farbami alebo svetlom a tieňom použitá vo väčšine tohto seriálu, zjednodušená animácia (nie filler) vyjadrujúca starobylé zvyky používaná aj inde, akokeby kamerový záznam s vydratými miestami na filme po opakovanom premietaní, dynamická kamera známa z Bourna, desivá pri použití v horore; čiernobiela pri vyjadrení nemej spoločnosti vydesenej šokoujúcim skutkom, v ktorej vynikajú pramienky krvi; krátky LSD trip záber šialenosti sfanatizovaného davu. To všetko sa prestrieda za 8 minút, kedy aspoň minútu zoberie opening, ktorý ide stále na rovnakej vlne. Epizóda stráca na klasicky nedomyslených jednoduchých postavách a nerozvinutom deji. ()

Bókjaku otome (2012) (E07) 

Konečne sa dozvedáme o minulosti jednej z hlavných postáv niečo viac a animácia je tejto desivosti prispôsobená. Tých niekoľko šokov je vydarených. Postavy a ich vzťahy však ešte stále nie sú dostatočne rozvinuté a dej nie je prepracovaný. ()

Cuioku otome (2012) (E08) 

Konečne nastala skutočne vážna situácia. Animačne opäť výborné, tentoraz viac zdržanlivé kvôli ponúknutým emóciám. Smútok zahnaných zážitok je taký nesmierny, že ho cíti aj divák. Kvalitná epizóda s vtipným riešením, aký môže ponúknuť snáď len subžáner ecchi. Celkový dojem slušne odvedenej práce už kazí len hlúpy filler v posledných minútach. ()

Onnen otome (2012) (E09) 

Opäť béčková epizóda. Postavy sa do istej miery šetrili a objasňovali si fakty. V závere sa situácia vyhrotila s očakávaním informácií o minulosti jednej postavy v ďalšej epizóde. ()

Sóšicu otome (2012) (E10) 

Epizóda až tak neprekvapila, spoľahla sa na predvídateľnosť a známe fakty. Bolestivé emócie padli až v závere. ()

Kórui otome (2012) (E11) 

Epizóda sa spoľahla na najjednoduchšie možné riešenie, čo úplne nemôže uspokojiť náročného diváka. ()

Tasogare otome (2012) (E12) 

Epizóda ťažila hlavne z divákovej empatie pri preťahovaní bolestivej situácie, ktorú aj tak obrátila naruby. ()

Reklama

Reklama