Reklama

Reklama

Kurz sebaovládania

(seriál)
  • Česko Kurz sebeovládání (viac)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvorcovia:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrajú:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(viac)

Recenzie (184)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Úvodná scénka seriálu geniálna. A aj prvá séria vcelku vydarená a na 4* by mi zrejme vyšla. No v druhej (90 epizódnej !!!) sérii sa vtipy začali opakovať a Charliemu chýbali výrazné vedľajšie postavy Alana,Jakea,Berty,Evelyn,Rose,Herba,Judith a ďalších aby seriál fungoval lepšie. No a samozrejme tiež kreatívnejší scenáristi. Charlie to tak ako som už písal ťahal čo to šlo a minimálne potvrdil, že to v sebe stále má a že keby nerobí chujoviny, tak stále mohol byť najlepšie plateným seriálovým hercom na svete. Miesto tohto Kurzu sebaovládania, mal Charlie Kurz sebaovládania naozaj podstúpiť a dočkali by sme sa miesto ľahko nadpriemerného sitkomu s pár vydarenými gagmi a hláškami plnohodnotných ďalších pár sérií najlepšieho komediálneho sitkomu všetkých čias.  60% ()

Worry77 

všetky recenzie používateľa

How much blow can Charlie Sheen do? Enough to kill Two and a half Men. Charlieho comeback po drogových eskapádách už není tak snadno zapamatovatelný, jako jeho předchozí role, v níž hrál ve své podstatě sám sebe. Paradoxně se v tomhle seriálu jeho postava změnila jenom minimálně - nese stejné jméno, má často sex, má na chlup stejný výstup a mimiku a mohl bych jmenovat dál (ne, že by se nějaké odlišnosti nenašly). Zbytek postav je prostě jenom ucházející, neurazí ani nenadchnou, často jsou spíš otravný. Během první série, kterou jsem během víkendu sjel, jsem se zasmál maximálně pětkrát, tudíž není zrovna těžké usoudit, že skvělým humorem to zrovna nečiší. Sheen tu má stále ale spoustu charisma a už jenom díky tomu se na to minimálně dá dívat. Spíš než jako něco, co si pustím, abych se zasmál to vidím jako feel good sitcom na večer, co si pustím, když zrovna v televizi nic jinýho neběží. Tudíž je to fajn, ale žádná sláva se nekoná. (50%) ()

Reklama

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Mňa nevyrazíte, končím. Myslíte si, že ma nahradíte? Len smelo. Už to nebude ono!" Asi tak nejak. Dva a pol chlapa bez Charlieho je nuda a Kurz sebaovládania s Charliem je... bohužiaľ tiež nuda. Seriál má síce zaujímavú prvotnú myšlienku, ale nudné charaktery postáv. Charlieho dcéra a ex sú nezaujímavé, Charlieho terapeutická skupina stereotypná (ufrfľaný dedo rasista, bukvica, loser, šľapka), Charlieho terapeutka, ktorú zároveň kláti je v podaní Selmy Blair pre mňa dokonca neznesiteľná. Jediné, čo ako-tak stojí zato je Charlieho väzenská terapeutická skupina (ktorá však dostane iba minimálny priestor) a Charlieho barmanka (ktorá je charakterovo v podstate kópiou Berty). Zabudol som ešte na Charlieho otca (Martin Sheen), ktorý je však len mužskou variáciou Evelyn Harperovej. Takže koniec-koncov je tento sitcom len dosť chabou napodobeninou pôvodných sérií Dva a pol chlapa, avšak s jedným zásadným problémom - človek sa pri tom prakticky nezasmeje. Za celú prvú sériu (10. častí) bolo tých hlášok a vtipných situácií asi toľko ako v DAPCh za jednu slabšiu časť. A to je zrejme aj príčina, prečo nevidím dôvod "pustiť" sa do ďalšej série. Úprimne, jediné čo ma na Kurze sebaovládania naozaj potešilo bol slovenský dabing. ()

longercz 

všetky recenzie používateľa

Připadá mi, že Charlie Sheen se chtěl před tím než se (údajně) vydá do důchodu narychlo ještě alespoň jednou sejít se svými známými a s rodinou, a tak trochu se i pomstít svým bývalým zaměstnavatelům a tak si vymyslel seriál o pár dílech. Všechno to působí tak nějak vytvořené na koleně na cestě ráno do práce. Není nijak originální. herecké výkony spíš průměrné a tak jediná věc, co opravdu stojí za shlédnutí je ta pošahaná, neuvěřitelně sexy postava hraná Noureen DeWulfovou. Tak si nejsem úplně jistý, že Cahrliemu ta pomsta tak úplně vyšla... ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Serál ako keby nevedel o čom má byť. Vzťahy sú samozrejme základ, ale je ich tu načrtnutých niekoľko - otec, terapeutka, skupina vo väzení, skupina mimo väzenia, bývala žena, dcéra, barmanka, sused. Každá s týchto postáv dopĺňa Charlieho svet, ktorý je - príliš jednoduchý? Asi tak. Nerieši sa tam žiadny skutočný problém - dej neposúva postavy ďalej a hlavne spôsobuje, že sa na to síce dobre pozerá, ale každá s postáv je neuchopiteľná. Nevieme sa s ňou ani stotožniť, ani jej držať palce. Je to len kopec skečov v epizóde, pri ktorej si tvorcovia povedali a čo keby bol tento diel o tomto? Sheen je síce sympaťák, Blair je ako obvykle dychberúca - to jej spodné prádlo žeriem, Charlieho dcéra bude jedného dňa lámať všetky srdcia v Hollywoode a paralela s reálnym životom Charlieho Sheena, ktorý tu zastupuje jeho otec Martin a bývalka Denise Richards je ako obvykle opakovaný, nezáživný ťah - ktorý pomáha Charliemu a nie divákovi. Priemer, ktorý neurazí, nenadchne, ale ani nezanechá hlbší pocit, že by som musel s očakávaním čakať ďalší nový diel - 1. Séria 60% ()

Galéria (811)

Zaujímavosti (21)

  • V 21. epizodě 2. řady dá Patrick (Michael Arden) Edovi (Barry Corbin) čísla do loterie. Tažené čísla jsou 4, 8,15,16, 23 a 42, tedy stejná čísla, která hrála velkou roli v seriálu Ztraceni (od r. 2004). (Chibs)
  • Jako první získaly svou roli Shawnee Smith a Selma Blair. Smith byla obsazena do role Charlieho exmanželky a Blair dostala roli jeho terapeutky. Do těchto rolí byly také zvažovány herečky Julie Benz, Jenica Bergere, Elaine Hendrix, Kate Reinders a Nichole Hiltz. (Cheeker)
  • V seriálu se objevila i bývalá manželka Charlieho Sheena Denise Richards. (S.W.A.T)

Reklama

Reklama