Reklama

Reklama

Mladý učiteľ výtvarnej výchovy Kang In-ho zo Soulu prichádza do Mujinu učiť sluchovo postihnuté deti. Prvé, čo si všimne, sú zvláštnosti na deťoch, ktoré učí. Neskôr zisťuje, že deti fyzicky i sexuálne zneužívajú učitelia a aj samotný riaditeľ akadémie. Aby hrôzy v škole zastavil, spojí sa s aktivistkou za ľudské práva a spoločne s ňou chce tajomstvo akadémie zverejniť. Celá situácia je však zamotanejšia než sa na prvý pohľad zdá a na odhalenie čakajú ďalšie temné tajomstvá... (sochoking)

(viac)

Recenzie (247)

molotov 

všetky recenzie používateľa

Po delsi dobe opet nesmirne pusobive nove korejske drama, ktere se mi porad nedari dostat z hlavy. Mel jsem na tento film referat ve skole kratce po jeho korejske premiere, takze jsem vedel, co me ceka, az si to pustim. Nejspis proto mi to trvalo tak dlouho, nez jsem nasel tu spravnou naladu pro tenhle emocionalni granat. Citil bych se mnohem lip, kdyby to nebylo podle skutecnych udalosti. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Vyzerá to, že čím viac sledujem kórejské filmy, tým viac zisťujem, že sú to extrémisti. Nič to však nemení na veci, že sa zneužívanie detí deje a nemyslím, že nebolo vykreslené pravdivo. Taktiež mi je v mojom veku jasné, že svetom hýbu prachy a všetko sa skryje za ľudskú ľahostajnosť, mne v mojom veku, ale skúste to vysvetliť dieťaťu, ktorému práve zabili súrodenca a mlátili a znásilňovali ho do bezvedomia. Jeden z najbrutálnejších filmov, ktoré som v živote videla a to nemám na mysli filmárske umenie, ale istotu, že nejde len o fikciu a k týmto zverstvám, niekde za zavretými dvermi, dochádza každý deň. ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Učiteľovi stvárnenému hercom, ktorý vyhral casting na mladého dilina s dobrosrdečným výrazom v tvári, nedochádza, že sa niečo deje, keď vidí modriny. Netvári sa ani len prekvapene, keď jeho kolega v zborovni facká žiaka tak, že by z toho mal otras mozgu aj trojhlavý drak. Jemu to dojde, až keď pracovníčka školy strká dievčatku hlavu do pustenej práčky. Po takom úvode sa už film dal ťažko brať vážne, aj keď na určitý priemer by to v porovnaní s prvou tretinou vytiahol. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film je veľmi silným zážitkom hlavne v druhej polhodine a na konci. Ani by ma nenapadlo, že kresťanskí pedofylní svätuškári dorazili už aj na Korejský polostrov. Za čo si ale snímok zaslúži 5 hviezdičiek je jeho absolútny dopad na zmeny v spoločnosti. Tento príbeh sa stal v roku 2005 a dopadlo to, ako sme tu videli. V roku 2009 napísal o tomto prípade jeden z najpredávanejších autorov v Korei knihu a tá bola sfilmovaná v našom filme v roku 2011. Film sa stal veľkým trhákom, keď ho v kinách navštívilo takmer 5 miliónov ľudí. Medzi nimi bol aj samotný prezident a na jeho popud sa prípad znovu otvoril. Dnes je škola už zatvorená, dokázali sa iné prípady zneužívania ešte z 60.-70. rokov, jeden z tu odsúdených dostal dodatočne 12 rokov väzenia. Pod tlakom verejnosti bol prijatý zákon zvyšujúci ochranu obetí sexuálneho násilia s trestami až na doživotie. Zákon sa volá príznačne Dogani. Tu je dôkaz, ako môže film s myšlienkou zlepšiť spoločnosť. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Spoilery... Po skončení tohto snímku sa ma zmocnili všelijaké myšlienky a nie som schopný správne vykresliť svoj názor. Po konečnom rozsudku som dúfal, že správni ľudia zoberú moc do svojich rúk a rozhodnú sa niečo spraviť, no napokon to skončilo tak ako skončilo. Som maximálne dožratý a titulky s textom "V súčasnej dobe pracujú niektorí z útočníkov stále v školstve a rozsudky prípadu sú konečné" ma úplne otrávili. Momentálne naozaj nie som schopný tento film detailne opísať a zhodnotiť, zmôžem sa už len na toto: DO RITI S TÝMI SKURVENÝMI KOKOTMI (mäkší výraz som nenašiel). ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené