Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truls Paulsen byl kdysi úspěšným hráčem norského curlingového týmu. Ale jednoho dne se zhroutil, skončil na psychiatrii a tam mu diagnostikovali obsedantně kompulsivní poruchu. Každé ráno musí brát plnou hrst pilulek, aby se udržel na nohou. Je vyděšený a pod vlivem své despotické opatrovnice a manželky Sigrid. Když se ovšem Truls dozvídá, že jeho bývalý trenér a mentor Gordon umírá a zachrání ho jedině nákladná operace v USA, rozhodne se, že Gordona zachrání stůj co stůj. Ve snaze získat peníze dává dohromady tým skládající se ze svých starých spoluhráčů. Snaží se přesvědčit své přátele, že je psychicky naprosto v pořádku, a že je schopen znovu dovést je k vítězství a získat tak potřebný obnos na Gordonovu operaci. (Severský filmový podzim)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (43)

vander19 

všetky recenzie používateľa

Na moje prekvapenie, pri náhodnom prepínaní TV staníc som narazil na tento film. Škandinávska filmová škola patrí medzi moje oblúbená tak som túto výzvu prijal s nadšením. Zo začiatku som nevedel kam film zaradiť. Je to dráma, komédia...??? No presne je to také niečo medzi. Občasnými scénami ma dokázala rozveseliť, ale úprimne čakal som viac. Dokonca som sa pricitol pri myšlienke, že to prepnem. No dokukal som a je to taký dobrý priemer, osobne som čakal viac, ale človeka to nesklame... ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Norský Big Lebowski - ačkoli to zní jako tradiční recenzentské zjednodušení, lze se domnívat, že přesně tak zněl programový koncept tvůrců. Složky coenovské absurdity, severské černohumorné existenciality a žánru sportovních filmů se vzájemně skvěle doplňují a výsledkem je bezchybný crowd-pleaser. Hlavní silou snímku jsou stejně jako u Lebowského skvostně groteskní postavy. Jen namísto různých podob vyšinutosti zde všichni bez rozdílu jsou cvoci s fobiemi, fetiši a mániemi. Inu, čtyřicátnická loserská komedie, která nevyhnutelně přiroste k srdci. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Slušná komédia, ktorá ťaží hlavne z absurdných postavičiek v spojitosti so snáď najnudnejším športom na svete - curlingom. Niektoré situácie a scénky veľmi dobre pobavili, nemôžem sa však ubrániť pocitu, že na plné vychutnanie tohto špecifického humoru treba vedieť aj čo to z reálií, zvyklostí a sociálnych pomerov nórskej spoločnosti. 65/100 ()

Hannibal92 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně nejlepší kousek z 6 filmů na kterých jsem na Severským podzimu byl. neuvěřitelná porce zábavy, která neustává snad do konce filmu. Scéna s polštářema z Jisku, anglícké hlášky co padají z plešatého člena týmu (opravdu si nepomatuju jak se jmenoval) + jeho heslo: Každá stojí za pokus, ti dva komentátoři hlavního turnaje v Curlingu, prostě ze všech herců padá jedna geniální perlička za druhou a člověk se nepřestává smát. Až jsem u toho dostal chuť zkusit Curling [Severský filmový podzim 2012 - Kino Atlas - 16.11.2012] ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Tento film si ide svojou vlastnou cestou a je mu jedno, či mu niekto porozumie. Všetko do seba zapadalo ako hodinky. Kráľ curlingu je silný ako celok. Myslím, že cieľom bolo spopularizovanie curlingu a pobavenie diváka. Žiadne neustále záchvaty smiechu. No vďaka drobnokresbe postáv mi po celý film zostával úsmev na tvári. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama