Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (viac)
všetky plagáty
Trailer 3

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (120)

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Koľko dať hviezd? Tri? Štyri? Dám tri, Ale silné tri. Film sa točil bez pomoci CGI a kaskadérov (údajne). Navyše herci neboli nejaký martial art borci. Takže keď zvážim toto súboje sú parádne. Na druhej strane. Keď to vezmem objektívne. Tak často vidno absenciu skillu. Film má kpec zaujímavých postáv. Típek s obrovským mečom, čo sa musí uprostred bitky najesť? Ten ma dostal. Neveril som vlastným očiam. Alebo típek s maskou. Predviedol výborný súboj. Ale čo z toho keď Japoncom neverím ani emócie, ani motivácie. A už vôbec sa im tradične nedarí humor (okrem borca s veľkým mečom), ktorý vyznie trápne. A hrdina si ma nezískal. Nech ide s tupým mečom do riti. Ale zas hudba a vizuál sú super. Komix som nevidel a je mi u prdele. Takže mierny nadpriemer, nič viac. Šlo to spraviť aj lepšie. ()

kubka4 

všetky recenzie používateľa

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Reklama

Wiluna 

všetky recenzie používateľa

Všetky diely filmového spracovania Rurouni Kenshin boli pre mňa strhujúce a veľmi ma bavili. Ako po obsahovej, tak po vizuálnej stránke. Hlavný hrdina Takeru Satoh, bol pre rolu Kenshina fantastická voľba.  Bezpochyby ma bavili najviac „záporáci“ a to bez výnimky! Pri niektorých naskakovala husia koža, pri druhých sa vyčaril úprimný úsmev na tvári a vzbudil obdiv nad ich rozmanitosťou, bizarnosťou a sugestívnosťou. ()

Dragoni 

všetky recenzie používateľa

Pro mě jakožto fanouška anime série Rurouni Kenshin: Wandering Samurai byl hraný film velké překvapení, které do poslední minuty splnilo mé očekávání a budu ve skrytu duše doufat, že se dočkám dalšího dílu. Dobře propracované souboje(hlavně katana vs. wakizaši byl vynikající), dobré kostýmy i příběh, který v sobě spojil hlavní postavy z prvních cca 8 dílů seriálu. 80% ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Pro mne absolutní PECKA!!!! Samurajský žánr patří k mým zcela nejoblíbenějším, takže tady bylo rozhodnuto o zábavě již předem. Ovšem dostal jsem mnohem více, než jsem čekal. Na jednu stranu mírně nadlehčená a tím nezvyklá atmosféra, mírně "comixově" laděný styl podání, ovšem výsledek absolutně dokonalý. Například již vizual filmu je úžasný. Špičková kamera, prostředí, úžasné kamerové záběry, ... Hlavní postava je takovej holčičí klouček, žádnej těžkotonážní samuraj co rube nepřátele silou jak polínka na dřevo. Právě naopak neuvěřitelně svižný a rychlý chlapeček, proti kterému nemá absolutně nikdo vůbec šanci. Děj je sice naprosto tuctový a je spíš zhmotněním anime seriálu a mangy do filmové podoby (a daří se ...). Hlavní je akce a té je opravdu hodně a od začátku je porcovaná divákovi v pravidelných dávkách. To mne však stejně nepřipravilo na "samurajské akční INFERNO", které trvá bezmála 30 minut závěru filmu a skládá se z poražení 250ti nepřátel u vily záporáka. EXCELENTNÍ souboj "katana vs dýka" (nejlepší souboj ve filmu) a závěrečný souboj s ultimátním samurajským hovadem, který trvá neuvěřitelně dlouho a je to totální adrenalinová jízda!!! Jo!!!! Tohle sakra jo!!!! Lepší než všechny USA-akčňáky co jsem viděl za poslední měsíc, Asie je prostě moje, Asie vládne!!! Obrovské překvapení ... Doporučuju zejména příznivcům mangy,seriálu a samurajského žánru. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)

Reklama

Reklama