Reklama

Reklama

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan – Išin šiši e no Requiem

  • Japonsko るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚- 維新志士への鎮魂歌 (viac)

Recenzie (6)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Seriál neznám, ale přesto považuji tetno filmečej za dobrou anime. Oproti jiným anime sice trochu pokulhává zpracování, a tento styl malby mi zrovna nesedl, ale jinak je vše v pořádku. Scény soubojů jsou tradičně dorbé, jak je tomu ve většině anime. Příběh je také silný. Vypovídá o charakteu a mentalitě samurajů. Námět je podobný, jako podstatně horší neanimovaný film Last Samuraj - povstání a odboj. ()

Jhershaw 

všetky recenzie používateľa

Film navazující na 95 dílný seriál (odehrává se cca o 1 rok později). Neodhadnu, jestli je výtvarná stránka lepší než u seriálu, trochu mi ale vadilo, že byl Kenshin malinko jinak nakreslený. Trpí ovšem stejným problém jako poslední třetina seriálu - nic nemůže překonat Kyotskou část. A už vůbec ne film dlouhý hodinu a půl. Suma sumárum, Requiem for Restoration Royalists je na úrovni mírně nadprůměrných dílů seriálu (bráno relativně). ()

Naslund 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát u mě vyhrál začátek filmu, kde je opět ta výborná seriálová optimistická pohoda a běžnější život hlavních hrdinů. Co si potom z filmu pamatuju, je scéná z úvodu. Kdo film viděl, jistě ví, co mám na mysli, a kdo ne, odhalí ji zhruba v polovině. Ne proto, že by byla tak skvělá, ale je předhazovaná až do zblbnutí. Zbytek je už zamlžen, protože splývá se závěrečnou třetinou seriálových zápletek a navíc má jen pěkný ústřední hudební motiv. ()

Fox85 

všetky recenzie používateľa

Také patřím do skupiny těch, kteří neviděli seriál, takže mi ze začátku vadil ten občasný komediální nádech. Ale pochopil jsem, že měl asi význam z hlediska onoho seriálu. OK. Ale jinak akce zajímavá a pohled na tuto historickou etapu japonských dějin taky dobrý ()

diodoros 

všetky recenzie používateľa

SPOILERY. Film nadväzujúci na seriál, príbeh síce nie je podľa mangy, ale vcelku úspešne nadväzuje na ústredné témy predlohy - Kenšin sa stretáva s mužom, ktorému počas revolúcie zabil priateľa a ktorý sa sám chystá pomstiť vláde a vykonať prevrat. Kenšin v rámci svojej filozofie o nezabíjaní sa rozhodne zabrániť krviprelievaniu... Animácia je výborná, veľké množstvo krvi nečakané, ale viac-menej realistické a dotvárajúce vizuálnu aj emocionálnu stránku filmu. Tých emócií tu ale predsa len bolo až príliš - nakoniec sledovať celú partiu, ako spoločne plačú a do toho hrá smutná hudba pôsobí až príliš telenovelovo. Hudba je jednoduchá a film podfarbuje príjemne, hoci je bez výraznejších pasáží a v niektorých scénach príde nadbytočná alebo prehnane srdcervúca. Film ubehne ako voda, je viac-menej krátky, objavenie známych postáv poteší, a tak aj odvážny nehappyendový záver. Príjemný film, ktorý kazí spomenutá prehnaná emocionálnosť a ktorý by mohol byť lepší, keby tvorcovia lepšie rozpracovali hlavnú myšlienku filmu o osudoch rodín a blízkych po revolúcii a vojnách, ktoré patrili k ére Meidži. (UPDATE 18. 5. 2021). ()

Reklama

Reklama