Reklama

Reklama

Detroit, 1978. Nezamestnaní robotníci Ordell Robbie (Yasiin Bey) a Louis Gara (John Hawkes) sú príležitostní zlodeji so spomaleným myslením. Po prepustení z väzenia za krádeže áut hútajú, ako si vylepšiť neutešenú životnú situáciu a naplniť prázdne bankové kontá. Riešením by mohol byť napríklad taký únos bohatej paničky za tučné výkupné. Napokon sa dohodnú, že unesú manželku skorumpovaného realitného magnáta  a developera Franka Dawsona (Tim Robbins) a budú od neho požadovať sedemciferné výkupné. V svojom dokonalom pláne však nerátali s možnosťou, že Dawson svoju manželku už dávno nemiluje a nemá žiadny záujem o vyplatenie milióna dolárov výkupného za jej bezpečný návrat domov. Zatiaľ čo podvodníci podnikajú neúspešné pokusy o vydieranie, Louis sa zamiluje do svojej obete, Mickey Dawsonovej (Jennifer Anistonová). Tá sa prívetivo pretvaruje, pokojne znáša nepríjemnú situáciu a čaká na svoju šancu, aby s únoscami i manželom poriadne vypiekla. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (61)

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Malej nenápadnej filmeček, ale s tak příjemnou atmosférou, že strčí do vrecka leckterý AAA snímek. Samozřejmě plusem je i ten fakt, že se Life of Crime otírá o Tarantinovu Jackie Brown. A ještě větším plusem je skvělý scénář, neotřelý, kdy až do konce nevíte, jak to vlastně celé skončí, no úplný závěr vyloudil onen úsměv houpacího koníka a vy si řeknete- je to tam :-) K tomu třeba připočíst fajnové herce, hlavně hlavní dvojice Yasiin "Mos Def" Bey - John Hawkes mě hrozně bavila. Ale potěšili o prověření Aniston - Robbins. Nečekat žádné Coenovce a už vůbec žádného Tarantina, ale zabavit to dokáže dokonale. ()

moviebuff42 

všetky recenzie používateľa

"She looks like a million bucks. " Vynikající černá komedie se skvělými hereckými výkony (John Hawkes se s tím svým obličejem fakt hodí do všech dobovým filmů, pěkný po dlouhé době vidět ve filmu Mos Defa), ten film baví od začátku do konce. Podobně jako tvorba bratří Coenů tento film vypráví o lidksé krutosti s nadsázkou a vše ukončí vynikající pointou a geniální závěrečnou scénou. Jestli máte rádi černé komedie, tak velmi doporučuji. ()

Reklama

Anianna 

všetky recenzie používateľa

Jennifer v trochu netypické roli, zatímco Tim Robbins ve výsledku opět oběť okolností. Americké se vším všudy, nevěrníci si prostě zaslouží trest, protože rodina je nejvíc. A proti nevěrníkům je únosce na misce vah prostě akceptovatelný, ne-li přímo klaďák. Předvídatelné, bez napětí. Hudba tak nevýrazná, že si ji nevšimnete. A dabing? K Aniston patří Miriam Chytilová. Kde se ta holka courala? ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Tento film je postavený na perfektnom časovaní udalostí a tak trochu na nepredvídavosti. Ústredná dvojka nič moc, ale dokázali vymyslieť plán, získať informácia a rozbehnúť akciu, ktorá sa nie ich pričinením vyvinula úplne inak. Nacistický kamarát tomu tiež nepridal, no. Anistonka výborná, ona jedným výrazom dokáže povedať toľko vecí. Tým že je to krátka, plné rôznych udalostí, dokáže to udržovať pozornosť, nie je to nasilu vtipné, žiadne fekálne humore a podobne. Za mňa prekvapenie a veľmi fajn. 3 z 5 ()

megajalec 

všetky recenzie používateľa

Chýba tomu lepšie tempo, výraznosť. Za celú dobu sa toho udeje veľmi málo, väčšinou sa len kecá, žiadna akcia alebo twist (možno v závere, aj ten len podčiarkuje celkovú nevýraznosť). Má to potenciál filmu, ktorý vám bude väčšinu času vyludzovať nenápadný úsmev, kútik síce chvíľu má chuť ísť hore, ale potom opäť opadne a vy len bezradne pozeráte. Pri filme, ktorý chce byť čiernou komédiou (občas sa tak tvári) a založenom na absurdných situáciách sa to však priam žiadalo. Nezachraňuje to ani Aniston a zvodná Fisher (ktorú som nespoznal). ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (4)

  • Film původně chtělo natočit studio 20th Century Fox už v roce 1986 s Diane Keaton v hlavní roli. K uskutečnění však nedošlo, protože námět byl považován za velmi podobný filmu Bezcitní lidé (1986). (gogos)

Reklama

Reklama