Reklama

Reklama

Zlo

  • angličtina Evil
Trailer

Obsahy(1)

Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…  Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Bebjak sa obklopil mladými tvorcami. A taktika natočiť film za 11 dní sa osvedčila. Marhuľový ostrov točil päť rokov a moc mu to nepomohlo. Veľa robia civilní herci aj neherci. Najlepšia je expozícia, gag s Tónom Šulíkom a dievčatkami zo Shiningu. Keby sa vo filme objavilo viac takýchto gagov, mohlo ísť hore aj hodnotenie aj divácka návštevnosť. Čo neznamená, že zvyšok filmu je nuda. Práve naopak aj napriek množstvu dramaturgických a logických medzier, vydrží napätie až do konca. Zlo v dome nie je presnejšie vymedzené, najskôr ho idú chytať, potom k nemu ísť nemôžu, vyzerá to akoby ho pán domáci bežne chytával, a keď potom k nemu príde, tak ho hneď zahluší. Presnejšie určenie mantinelov by vytvorilo aj väčšie napätie a strach. Tento rok je to zatiaľ popri Anjeloch a Eštebákovi jasný víťaz a na osi hraných filmov z posledného obdobia medzi Mŕtvolou a Domom je to určite niekde v hornej polovici. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Slováci překvapili. Když si zadáte do CSFD žánr horor a původ vzniku Slovensko, vyskočí vám jen 2 filmy: jeden jakýsi prapodivný pseudohoror a druhým je právě Zlo, které i vzhledem k prvnímu zmiňovanému, lze považovat za jediný pořádný Slovenský horor. Myslím si, že poptávka po hororech jak v ČR tak v SR rozhodně je a byla by škoda zůstat zaprdlí jen v komediích a dramatech. Navíc, když se ukazuje, že to jde! Že lze i v našich krajích natočit vesměs sympatické found footage, které se technicky nemá za co stydět a bez problému by šlo porovnat i s horory jako The Tunnel apod. Ač nepatřím mezi fanoušky tohoto žánru kvůli roztřepanému obrazu a špatnému zvuku, tak musím ocenit snahu Slováků. Má to jasnou gradaci, vesměs sympatické trio mladíků a hlavně i náznak nějakého toho příběhu. Když jsem přemýšlel nad tím příběhem, tak mě napadlo, jak z toho udělat ještě větší pecku a to tehdy, kdy by se ukázalo, že nejde o žádného ďábla uvězněného v těle manželky, ale že ten fotr je psychopat a dole vězní a týrá svoji manželku. Kdyby se to z duchařského námětu přesunulo v druhé polovině filmu do exploitační roviny, tak bych byl naprosto nadšený. Ale je to tak, jak to je a moje hodnocení jsou 3 zcela zasloužené hvězdy. ()

Reklama

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tak už i Slovensko má svůj FF. Teď už jen čekat až se vytáhneme mi:-) Tenhle film sice není nijak extra převratný, a ani v něm není ani jedna zapamatování hodná scéna, ale dokoukal jsem to poměrně v pohodě. Herci byly sice příšerní ale to vynahradily poměrně zdařilé efekty a zvuky které dodávaly na atmosféře. Celkem zdařilý film který stačí vidět jednou a dost. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Dobré to bolo! A neprišlo mi to ako kopírka - pocta skôr. Ona to vždy začala nejaká tá povedomá situácia (hlavne teda z Recu a Blair Witch, alebo napríklad aj z Kubrickovho Shining), ale pokračovala nakoniec inak, akési alternatívne vyústenie situácie (minimálne tá Blair Witch scéna bola rozhodne pocta). Trochu ma iritovali herci, ale čo som čakal?! Vraj prvý slovenský horor. Bože díky že to neni slasher! Napätie ujde, lakačky fungujú a atmosféra, tá ma vyložene bavila. Okrem toho, je to sranda: "Potraviny sú vaše tiež? Boli. Museli sme zavrieť, keď to celé začalo. Prečo? Nedalo sa. Vždy som musel prísť ráno poupratovať. Tovar rozhádzaný po zemi, dotrhané obaly, porozbíjané flaše. Ľudia prestali chodiť keď to našli a Jednota je tu kúsok za rohom..." 65% PS: Ak má pán Bebjak s found footage ešte nejaké plány, doporučil by som mu navštíviť so štábom staré kasárne na Vojenskej ceste, v Bratislavskej Dúbravke. Je to tam síce opustené, so zákazom vstupu, ale koho to kedy zastavilo, že? ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Konečne dobrý slovenský žánrový film. Formálne a technicky bez nejakých veľkých chýb, poctivo, klasicky, jednoducho, no účinne urobený film, za málo peňazí (a pomerne rýchlo urobenej) veľa muziky, žiadne faux pas sa nekonalo, normálne v pohode blair-witchovsky urobený horor, kde dokonca aj herecké výkony a dialógy nepôsobili vôbec trápne, ale prirodzene a normálne, dokonca miestami aj humor, a atmosféra tiež vcelku solídna - slabšie povahy a horormi nevytrénovaní diváci (a diváčky) sa možno budú aj báť. Spokojnosť. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o první slovenský horor určený do kinodistribuce. (Sufferer)
  • Film bol natáčaný iba jednou kamerou. (Moni65)

Reklama

Reklama