Reklama

Reklama

Muž, který sázel stromy

  • Kanada The Man Who Planted Trees (viac)
Krátkometrážny / Animovaný / Dráma / Rodinný
Kanada, 1987, 30 min

Réžia:

Frédéric Back

Predloha:

Jean Giono (poviedka)

Obsahy(1)

Krátký poetický animovaný film podľa rovnomennej novely Jeana Giona rozpráva príbeh pustovníka, ktorý celý svoj život v absolutnej skromnosti zasvätil krásnemu cieľu. Je to vizuálne krásne spracovaná meditácia o sile človeka a kráse tvorby a zároveň nesmierne humanistická, pacifistická a panteistická výpoveď. (Jordan)

Recenzie (364)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nádherne prerozprávaný príbeh vyžarujúci životný optimizmus, s úžasnou prelínavou kresbou, ktorý má jedinú chybu - nemá formu umeleckého podobenstva, aké by mi tu sadlo o niečo viac. To však skvelému zážitku nevadí, ale aj tak mi nedá nepovedať, že mi to príde slušne nadhodnotené. Sila odhodlania jedného človeka koncentrovaná v pol hodine trvajúcom filme, kde divák sleduje premenu krajiny behom desaťročí a historických udalostí, ktoré otriasli celým svetom, ale jedného muža sa ani nedotkli. 85% Celý film tu. ()

Master19 

všetky recenzie používateľa

"Ten muž konal cosi veskrze božského..." ... a přitom jen sázel stromy. Divák postupně odsouvá své malicherné problémy s rozbitou pračkou, nebo nedostatkem pečiva do pozadí a nahrazuje je humanistickými idejemi, aby si nakonec povzdechl: "Kéž bych dokázal něco podobného, jako muž, který sázel stromy..." ()

Reklama

Ghoulman 

všetky recenzie používateľa

Elzéard Bouffier, obyčejný pastevec, který pomalu, den po dni, krůček po krůčku, bez zbytečných gest a bez zbytečného mluvení mění svět k lepšímu. Inspirativní snímek s nádhernou animací a velmi důležitou myšlenkou, že dobrý život je jako strom – žádá si opatrnou, stálou péči a celé moře času, ale pokud zapustí kořeny, jeho větve nakonec mohou dosáhnout samotné klenby nebes. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Skutečně nádherné. Takových dojemných, působivých a konečně i poučných příběhů se moc netočí, což je velká škoda. Vyprávění o muži, který podřídil svůj život jedné jediné šlechetné myšlence mě úplně prostoupilo a uvrhlo do tak příjemného stavu, v jakém bych rád vydržel mnohem déle než pouze třicet minut. Existuje několik celovečerních filmů, jako Shawshank, Forrest Gump nebo Zelená míle, které se mi svou atmosférou a myšlenkou zaryly hluboko pod kůži. A z těch krátkometrážních to dokázal právě Muž, který sázel stromy. 100% ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Prečo vidím samé super hodnotenia a pritom mám podľa komentárov pocit, že hodnotiacim ušla pointa? Nikto nám nebráni, aby sme žili podobným spôsobom, milovali, zveľaďovali a rešpektovali to, čo nám dalo život a drží nás pri ňom. Netreba zostať len u písania, treba konať.. Nejde len o dokonalú umeleckú stránku-všimnite si posolstvo, to je to najcennejšie, čo vám film ponúka. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (6)

  • Film se odehrává v letech 1913, 1920, 1933, 1935, 1939, 1945 a 1947. (KGBelik)
  • Tento film byl natočen s více než pěti tisíci ručně vyrobenými kresbami a jeho dokončení trvalo pět let. (KGBelik)

Reklama

Reklama