Reklama

Reklama

Nočné pohyby

(festivalový názov)
  • Česko Noc přichází (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Josh (Jesse Eisenberg), Dena (Dakota Fanning) a Harmon (Peter Sarsgaard) sú traja mladí ľudia pracujúci na farme. Tajne však pracujú aj na niečom väčšom. Harmon zostrojuje bombu zo štvrť tony dusičnanu amónneho používaného ako hnojivo na farme, Dena poskytuje financie a Josh plán organizuje. Ich cieľom je vyhodiť do vzduchu priehradu. (whack)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (50)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Dve rôzne cesty ekoaktivizmu, aké spomína v komentári whack, samozrejme vo filme vidieť. Za ne dávam aj dve hviezdičky. Zvyšok je tragédiou troch zúfalcov, ktorí si stanovia nesprávny cieľ pomýlenými prostriedkami. Pretože takmer vôbec nedosiahli to, čo plánovali: teda otvoriť diskusiu o problémoch prírody. Navyše, ako pekne vidieť, dogmatici sa nepoučia zo svojho zrejmého zlyhania a namiesto pokory vŕšia tragédiu za tragédiou. Pretože často sa za agresívnymi zástancami nejakého ušľachtilého zámeru skrývajú v skutočnosti pomerne brutálne agresívne typy, ktorým je život ženy rovnako drahý ako odporná betónová stavba a tak si podľa ich zvrátenej logiky môžu s jedným i druhým pohrávať podľa svojej ľubovôle. Ľubovôle, ktorá kritiku ani spochybnenie ich bohorovnosti nijako neznesie, pretože oni predsa dobre vedia, že ich vyšší celozemský zámer je najlepší zo všetkých možných. ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Ani ve snu mně nenapadlo,že tenhle film bude mít tak slaboučký, naivní scénář, až to bylo k neuvěření. Ještě že si Dakota Fanning stačila střihnout herecky asi dvě slušné scénky, jenže to na celý film prostě nestačí. A film o třech totálně vykolejených pitomcích, co vyhodí do vzduchu hydroelektrárnu na přehradě a pak se rozklíží z toho,co způsobili, včetně smrti nevinného člověka a pokračují dalším násilím, tak tuhle slátaninu nikdy více! ()

Reklama

whack 

všetky recenzie používateľa

Film nešokuje drsnými hláškami, nemoralizuje, nesúdi, a divák, ktorý nepozerá do deja iba povrchne, v ňom môže vidieť porovnanie dvoch typov ekologického aktivizmu – radikalizmus vs. grassroots (ekofarmy, biozelenina, solárne panely...). Páči sa mi najmä prvá, akčná polovica filmu, druhá je síce trochu depresívnejšia, a zaoberá sa hlavnou hrdinkou, ktorá zmätkuje kvôli akcii, ktorá nevyšla podľa plánu. Cieľom ich akcie, ktorú autorky filmu vycucali z kníh Edwarda Abbeyho, nebolo priamo zachrániť životné prostredie ničené v okolí rieky a ryby, ktorým priehrady zatarasili migračnú trasu, ale vyvolať diskusie o environmentálnej devastácii, dostať túto problematiku do svetových médií, ktoré sú zaplavené vysmiatymi celebritami velebiacimi tzv. zelenú ekonomiku, ale neriešia podstatu problému. ()

Dont 

všetky recenzie používateľa

Pomalý a ponurý film, kde za hlavní postavy mluví jejich činy. Zejména to platí o Joshovi v podání Jesse Eisenberga. The East se mi líbil víc, protože se více opíral o vztahy a více je rozvíjel. Noc přichází je v tomto ohledu vyloženě minimalistickým snímkem. Zaměřuje pozornost na vnitřní vypořádání se s následky neuváženého činu, strachem z odhalení, z vlastním špatným svědomím. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Ak vám nesedí Jesse Eisenberg, tak tento film radšej nepozerajte, pretože celé to stojí a padá na jeho hereckom umení. Mňa určite presvedčil a tá štvrtá hviezda je za neho. Muzika tiež zaujímavá. Tempo neskutočne pomalé, príbeh netradičný, možno by som aj ja prijala väčšiu sondu do Joshovej hlavy, ale na čo ... takýto bol a Jesse to celé uhral. Malo to niečo do seba. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • Ještě před začátkem natáčení se tvůrčí tým musel potýkat s obviněním z plagiátorství. Scénář se údajně až příliš podobal románu "Monkey Wrench Gang" Edwarda Abbeyho. Navzdory tomuto nařčení však snímek byl dokončen v plánovaném čase. (Dlee)
  • Film se natáčel v Medfordu v Oregonu. (rafix)

Reklama

Reklama