Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • Česko Spring Breakers (viac)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (578)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Korineov prístup a explicitné zobrazovanie odporných a hlúpych ľudí mi nesedí a nikdy nesedel, aj keď tu je to vlastne o tom istom, akurát inak. Respektíve akurát iných hlúpych ľudí a o niečo menej odporných. Strašne by ma zaujímalo, ako sa v kine museli tváriť všetky tie trinásťročné fanynky Seleny a Vanessy. Asi divne. Asi nechápali, že práve z nich si Harmony robil srandu. Film je to zvláštny, prvoplánovo prehnaný a bizarný a na pohľad lacný a tupý. Ale o tom to nie je. Príkladom by mohla ísť moja obľúbená scénka, tá s klavírom a songom "jednej z najväčších speváčok všetkých čias a anjela v ľudskom tele". Plakal som od smiechu. To nikto nemohol myslieť vážne; s tým sa mohli stotožňovať ozaj iba zástupcovia onej stratenej generácie odchovanej MTV, generácie nevkusu a duševnej prázdnoty, mondénnej mládeže prahnúcej po sexe drogách a popíku, schopnej zničiť si život za cieľom stať sa vlastnými idolmi. Geniálna kritika spoločnosti obsiahnutá v podtexte, alebo kto chápe, chápe; kto nechápe, je jedným z nich. Spring break forever, bitches. Luxusná píčovina ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Totálně nudný videoklipový art, který chce snad ještě nedej bože říct něco o dnešní mladé prázdné MTV generaci. Holky v plavkách se však okoukají za 5 minut (tedy spíš jedna, ten zbytek za moc nestojí), tempo je pomalé a to neustále opakování některých záběrů mě dost iritovalo. Co na plat, že je James Franco je božan a pár sekvencí je celkem zajímavých (pasáž s hudbou Britney Spears), když zbytek je jenom bizarní, ale naprosto nudná pozéřina, která nevtáhne. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Vejdi do prázdna masturbačních fantazií milovníků beach bitch party tits beer guns estetiky. Fluorescenční sen na pomezí anti-teze a zaujetí umělou mytologií MTV klipů. Hypnotické, vtahující, provokativní, rozvratné (Britney Spears meets Pussy Riot) a hlavně - James Franco se pro roli Aliena narodil. "This is the fuckin' American dream. This is my fuckin' dream, y'all! All this sheeyit! Look at my sheeyit!" ()

somnar 

všetky recenzie používateľa

Mocný vládce James Franco propíchl disneyovským hvězdičkám růžovou bublinu a ony se probudily do toho nejlepšího a nejvíc vtahujícího sociálního porna, jaký jsem kdy viděl. Ty perfektní voiceovery a moře památných scén z hlavy nedostanu ještě hodně dlouho. P.S. Kdyby mi někdo ještě včera řekl, že budu dneska juchat nadšením z party filmu se Selenou Gomez, za trest mu koupím lístek na koncert Biebera. Nebo Voxela. 90% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vidieť dva filmy snímané Noéovým kameramanom v jeden deň asi nie je prospešné psychike, ani očiam. Korine asi nenávidí súčasnú mainstreamovú produkciu o teenageroch a tak si natočil ich vlastnú verziu. Ako vidno, nie všetci sú tým nadšení a nie každý dokáže v jeho filme nájsť zmysel jeho pichania do osieho hniezda. Všetci na vyške húlia ostošesť, zábava vyzerá tak, ako som nikde nikdy nezažil, ale všetko je to prehnané naschvál a je to súčasťou Korineovej provokácie.. Páčil sa mi vývin postáv, ale nepáčil sa mi v záverečnej fáze príklon k akejsi psychedelicko-melancholickej nálade. Btw tu vznikol alternatívny klip k Spearsinej Everytime a ten by mal rotovať na VH1. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (22)

  • Scenár k filmu bol napísaný za 10 dní. (Sufferer)
  • James Franco zůstával v roli Aliena i v době, kdy se nenatáčelo. Čtveřice hlavních hereček s ním pak mohla normálně mluvit až během propagace filmu. (Brousitch)

Reklama

Reklama