Reklama

Reklama

Amityville: Prebudenie

  • Česko Amityville: Probuzení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, jej dvojča James a malá sestra Julieta, sa s mamou presťahujú do nového domova. Hlavným dôvodom je, že potrebujú ušetriť peniaze, aby mohli platiť nákladnú lekársku starostlivosť pre Jamesa, ktorý je v kóme. Stručne povedané, sú v situácii, keď si nemôžu príliš vyberať a dom Amityville im plne vyhovuje. Naviac James nielenže neočakávane príde k vedomiu, ale začne sa aj zázračne uzdravovať. Bohužiaľ, toto je pre obyvateľov domu pravdepodobne posledná dobrá správa a ich radosť netrvá dlho. V dome sa začnú diať rôzne desivé nadprirodzené veci a Bella začína mať podozrenie, že jej matka im o ich novom domove nepovedala všetko. Jej zlá predtucha sa čoskoro potvrdí. Bella zisťuje, že žijú v nechválne známom dome Amityville, o ktorom sa už dlhé roky rozprávajú strašidelné a krvavé príbehy. Teraz sa potvrdzuje, že to nie sú len legendy a boj o prežitie v dome plnom zla práve začína. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (100)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tak vzhledem k tomu, že moje očekávání bylo téměř nulové, můžu prohlásit, že zas taková sračka to nebyla. Naopak, jeden nebo dva momenty pro mě byly opravdu velmi těžké sledovat a dokonce jsem po dlouhé době měla u hororu, na který jsem koukala doma, pocit strachu. Příběh byl sice v podstatě debilní a konec to docela dost kazil, ale vzhled toho kluka mě fakt upřímně děsil. Co bych asi změnila by byla hlavní hrdinka, která mi nepřišla moc sympatická, takže sebemenší empatie neproběhla. Nakonec ale dávám slabší tři. ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Po hodinách, zrcadlu a domku pro panenky se nový Amityville tak trochu vrací ke kořenům: to jest k samotné haciendě, která si zasedne na jednoho z členů rodiny a tu pomalu přivádí k šílenství. Zdejší rozdíl je ale ten, že tenhle "vyvolený" je tentokrát synátor v kómatu, který po většinu stopáže jen nepříjemně čumí, než ke konci zázračně vyskočí z postele a chopí se brokovnice (pokud tohle pokládáš za spoiler, sorry za něj). No a jak už tady kolega tron správně připomenul: Probuzení se odehrává v realitě, kde jsou předešlé díly právě jen obyčejné hororové filmy. Jinak tahle část sice není vyloženě průjmem, jak jsme mnozí čekali, jenže selhává už v samotném základu - není ani trochu děsivá. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě se tento laciný kousek dostal až do kin a levná produkce jde bolestivě cítit. Zápletka je naprosto bez momentu překvapení, ale lekačky se daří dávkovat a a místy dojde i na napětí. Hlavní hrdinka je neskutečně sexy a nechutný bratr výborně do role sedí. Škoda závěru, který jsem si představoval jinak a mohl být děsivěji podán, nebýt rekonvalescence bratříčka a asi by nahánění bylo zábavnější v nechutném pokřiveném stavu. Za normálních okolností je to horor na dvě hvězdy, ale asi na mě dolehl faktor projekce, který na mě působil......5/10 ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Treba povedať, že Amityville:Prebudenie malo svoje muchy. Doslova. James v pozícii príiš podobnej tej z Hrôze v Connecticut 2, muška jenom zlatá ako z Exorcistu, v niektorých momentoch pripomína James bytosti z Pádu do tmy. Avšak kopírovanie týchto nápadov režisér zapracoval relatívne citlivo, čiže v konečnom dôsledku dostanú fanúšikovia hororu celkom zaujímavý príbeh, ktorý Vás síce nevystraší no na druhej strane ani úplne nesklame. Na obranu tak vysokého hodnotenia v porovnaní s priemerom užívateľov čsfd musím povedať, že pred týmto filmom som pozeral Pobrežnú hliadku, takže chýbalo málo k tomu aby som Prebudenie v Amytiville nevypeckoval piatimi hviezdami, pretože po baywatchovom zúfalstve bolo ďalšie spracovanie točiace sa okolo domu v Amytiville balzamom na dušu. Lenže v porovnaní s pobrežnou hliadkou vyzerajú aj Babovřesky ako dielo génia, nie Trosky...či Trošku? Už sa mi to pletie. 75% ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (10)

  • Film sa natáčal od 1. apríla do 9. mája 2014. (Arsenal83)
  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)
  • Pri otváracom víkende v USA bol film premietaný v desiatich kinách a zarobil len 742 dolárov. (Marceloo)

Reklama

Reklama