Reklama

Reklama

Špecialistku na analýzu rizík Lee Wathersovú (Kate Maraová) vyšlú na odľahlé, prísne utajené pracovisko, kde má prešetriť a vyhodnotiť desivú nehodu. Zistí, že ju spôsobil na prvý pohľad nevinný človek, v skutočnosti umelá bytosť s ľudskou podobou a syntetickou DNA, ktorú vedci vyvinuli v laboratóriu v snahe vylepšiť evolúciu človeka. Experimentálna bytosť Morgan (Anya Taylor-Joyová) je však tajomná a nepredvídateľná. Bioinžinieri ju obdarili protikladnými osobnostnými rysmi a schopnosťou pracovať s emóciami, ktoré stierajú hranicu medzi ľudskou a umelou inteligenciou. V prvom mesiaci života sa naučila chodiť aj rozprávať, v šiestich mesiacoch prekročila aj tie najdivokejšie očakávania svojho stvoriteľa. Čo sa však stane, ak výtvor prekoná svojho tvorcu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 2

Recenzie (227)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Myšlienka nebola zlá, stret človeka s "nečlovekom" či už niekde v budúcnosti alebo dystopickej spoločnosti, bol vždy pre mňa zaujímavý. No žiaľ tento snímok je v mnohých ohľadoch sterilný, nezáživný a nedotiahnutý. Vlastne ani jedna stránka či myšlienka tu nejak výrazne nevynikla a dohromady mi to dávalo iba takú obyčajnú šeď. Mohlo sa pritlačiť aspoň na tú hororovú stránku a pridať viac gore, aby to bolo aspoň divácky atraktívnejšie a konzumnejšie, no okrem jedného kúsanca tu nebolo zhola nič. Na druhú stranu ale aspoň po hereckej stránke to bolo celkom fajn. No niet divu, zišla sa tu celá plejáda známejších mien. 50/100 ()

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemný překvápko, nečekal jsem skoro nic a ono mi to sedlo více než dobře. Morgan bych rozhodně nechtěl potkat v její povznesené náladě a jako klíště bych se držel Kate, které to tady neuvěřitelně sekne, třeba by mě nakonec i svezla a ne převezla. Obě podávají ve svých rolích super výkon, ostatní osazenstvo hraje rovněž dobře a atmosféra nám krásně houstne hlavně od rozhovoru Morgan s psychoušem. Závěrečné odhalení mě nepřekvapilo, ale o to víc bych právě vyzdvihnul Kate Maru, jelikož to dokazuje, že roli zvládla opravdu luxusně (alespoň za mě) a když si člověk, co neuhádl, pustí film podruhé, tak mu ty drobné náznaky (hra těla, pár odpovědí na otázky, či vyhnutí se jim) už snad ani nemůžou uniknout. Luke Scott to zvládl na pána a jsem zvědav s čím přijde příště. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jablko nepadlo úplně daleko od stromu a hrušky se míchají s jablky, aneb autor potvrdil geny pro čarokrásný vizuál a lidé si zahrávají s umělou inteligencí.. Natahovaná expozice s pár filozofickými plkanci absolutně netáhla. Pak však přišel na scénu psychiatr-zmrd Giamatti, Morgan svou lásku k němu prokázala trochu přehnaným pokusem o cucflek a začala zábava spojená se slabomyslnou vyvražďovačkou a twistem, který raději předem omezil moment překvapení na minimum. Ve druhé půli se sci-fi samoHanna našla, škoda jen, že papá nedoporučil nějakého šikovnějšího stříhače akčních sekvencí. Předpokládám, že Brian Cox se své repliky ze scénáře učil několik měsíců.. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film z kategórie zbytočných. Jedno dievča sa po dlhých rokoch experimentovania naserie. A to je tak všetko. Obsadenie je zaujímavé, ale rovnako nepotrebné. Kate Mara s účesom jak Majka z Gurunu mohla byť nahradená pouličnou žobráčkou, na jej zaseknutý výraz nepotrebujete žiadnu hereckú školu. Potešila ma aspoň účasť Rose Leslie z Hier o tróny. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Až príliš dobre obsadený no pomerne nevýrazný sci-fi thriller. Najviac potešila trojka American Horror Story - Narcos - Game of Thrones. To som vážne nečakal. Okrem toho však za zmienku už veľa nestojí. Možno tie dve dobré bitky a pomerne svižný dej, ktorý sa vyhýba zbytočným odbočkám či zastávka. Aj tak je to však dobre stráviteľná a pohodová záležitosť na jedno pozretie. 65 %!! ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama